• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.05.2019

16:50

DODIK: Inckov izveštaj Savetu bezbednosti UN lažan

Politika

DODIK: Inckov izveštaj Savetu bezbednosti UN lažan

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odbacuje izveštaj koji je Savetu bezbednosti UN podneo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, jer je lažan

Dodik je istakao da je neshvatljivo konstantno klevetanje i iskrivljavanje činjenica o stanju u Republici Srpskoj od strane Incka, njegovo konstantno klevetanje Srpske u svetu.

Kako je naglasio, s jedne strane je za očekivati takav stav i delovanje Incka, kako bi predstavio BiH, pre svega Srpsku kao lošu državu, i kako bi opravdao enormno visoku platu od 24.000 evra na mesečnom nivou, preneo je RTRS.

Dodik je istakao da Incko traži da se interpretacija Srebrenice mora poštovati.

- Mi tražimo da se poštuju činjenice, a ne interpretacije - naveo je Dodik.

Naglasio je da Republika Srpska nema koristi već kontinuiranu štetu od Bosne i Hercegovine.

- BiH šalje poruku da u njoj živi neko ko ne poštuje volju naroda na izborima. Mi smo u Srpskoj davno formirali srpsku reprezentaciju za zajedničke institucije - istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema Dodikovim rečima, i uprkos Incku, Republika Srpska će nastaviti da šalje izveštaje Savetu bezbednosti UN, boreći se za istinu i pravdu.

On je naveo i da Republika Srpska nema korist od BiH nego štetu, jer nije formiran Savet ministara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija