• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2019

18:22

MANDIĆ OTKRIVA: Rekao sam VUČIĆU I DODIKU da MILO STOJI IZA PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR"!

Politika

MANDIĆ OTKRIVA: Rekao sam VUČIĆU I DODIKU da MILO STOJI IZA PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR"!

Podeli vest

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je za N1 da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku preneo "da iza presuda u slučaju ''Državni udar'' stoje predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i njegov brat", za koje kaže da "s obzirom na njihov odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ne mogu da budu prijatelji Srbiji i Republici Srpskoj"

"To mi je bilo veoma važno da lično (Vučiću) kažem, i njemu, a i Miloradu Dodiku. Oni su, zna se, dve najvažnije nacionalne adrese, jedan je predsednik Srbije, drugi je prvi političar Republike Srpske. Mi smo Srbi iz Crne Gore i ja sam politički predstavnik Srba iz Crne Gore i kome bih mogao to bolje reći nego onima koji su mi najbliži? A njih doživljavam kao prve ljude srpskog naroda u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao nekoga ko bi trebao da iskaže solidarnost na svakom mestu sa srpskim narodom u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

DAČIĆ O PRESUDI ZA "DRŽAVNI UDAR" U CG: Ima tu dosta čudnih stvari, SRBIJA ĆE SE OZBILJNO POZABAVITI TIM SLUČAJEM!

On je ocenio da Milo Ðukanović "nije prijatelj srpskog naroda, nego neprijatelj, pa samim tim neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori" i da "ne bi trebalo da ima takav tretman kao što pokušava da ga izgradi sa političarima koji vode Srbiju".


"Sada znam da sve što sam želeo da kažem rekao na pravoj adresi, da sam rekao ljudima koji donose odluke i od kojih očekujem da se na jedan odgovoran način odnose prema zahtevima onih koje ja predstavljam u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Mandić je posle jučerašnje vojne parade u Nišu razgovarao sa Vučićem i Dodikom o presudama u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori, za šta je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

EU kaže da je za raznolikost. Kako objasniti nekome u EU da su Srbi u regionu, naroćito u Crnoj Gori ugroženi. Kako objasniti EU koliko opterećenje trpi rukovodstvo Srbije, Republike Srpske i predstavnici Srba u regionu kada su njihova prava ne samo načeta, već gotovo ruinirana. Srbija neretko ćuti ne želeći da Srbi trpe još veće pritiske i posledice neodgovornih politika lidera u okruženju. Ponekad je i zaprepaštena nekim anticivilizacijskim potezima koji su neverovatni i potpuno neočekivani. Pritom ne može uvek da se meša u sled događaja i u posledice odluka. Ali će na kraju obavestiti međunarodnu zajednicu o svemu i zaštititi sve građane srpske nacionalnosti i državljane Srbije koji su dovedeni u neke ružne i neshvatljive situacije. Vučić i Dodik jesu prave adrese jer oni predstavljaju i bore se za srpske nacionalne interese. I ono što je neverovatno jeste da Srbija nema nikakvih pretenzija prema Crnoj Gori. Na kraju krajeva, pokušaj državnog udara jeste ozbiljna optužba, ali ništa od toga nije dokazano jasno i nedvosmisleno. Izrečene kazne su potpuno u nesrazmeri baš sa ovom okolnošću. One su više merilo paranoje režima u Podgorici.

SS

pre 4 godine

Ovaj kao da je pronašao rupu u saksiji,hahahaha,pa ko drugi no Miloooo.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija