• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2019

00:05 >> 00:11

GENERAL LAZAREVIĆ: NISAM OSUĐEN NI ZA JEDAN ZLOČIN!

Politika

GENERAL LAZAREVIĆ: NISAM OSUĐEN NI ZA JEDAN ZLOČIN!

Podeli vest

Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen, rekao general u penziji Vladimir Lazarević komentarišući što su pojedini mediji i strane diplomate "dočekali na nož" to što je na Dan pobede predvodio povorku niškog "Bemrtnog puka"

"Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog "Besmrtnog puka"", rekao je Lazarević.

On je istakao da je bio haški optuženik, kasnije i haški osuđenik, i da je prvobitno osuđen na 15 godina, a potom mu je kazna zatvora smanjena na 14 godina zbog komandne odgovornosti tokom zbivanja na Kosmetu. 

"Meni je na teret stavljena odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, sprečio proterivanje albanskog stanovnistva s Kosova. To je jedina istina", rekao je Lazarević. 

(FOTO) SKOT PROVOCIRA! Napao Srbiju zbog generala Lazarevića, a onda mu VLADA ĐUKANOVIĆ ZAPUŠIO USTA!

Prema njegovim rečima, još je zanimljivije što su tendenciozne konstatacije medija koji su antisrpski nastrojeni, jedva dočekali pojedinci iz diplomatskih predstavništava upravo onih država koje su izvršile 1999. godine agresiju na našu zemlju. 

(FOTO) SRBI USTALI U ODBRANU GENERALA LAZAREVIĆA I POKOPALI SKOTA NA TVITERU: UBIJALI STE NAM CIVILE, DECU, A SADA PLJUJEŠ PO ČASNOM OFICIRU KOJI NAS JE BRANIO!

"Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu "Besmrtnog puka". A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini - da su bas njihove države izvršile najveći zločin u 20. veku, zločin nad civilnim stanovništvom našeg naroda, pošto vojnički nikako nisu mogli da nas pobede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nisu pune dve decenije odgovarale", rekao je Lazarević.

Podsetimo, američki ambasador u Srbiji Kajl Skot je na svom oficijalnom Tviter nalogu preneo tekst niskotiražnog dnevnika Danas i zaključio da je sramota što je na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom penzionisani general Vladimir Lazarević predvodio "Besmrtni puk".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sudija

pre 4 godine

Sudili su Srbima koji su branili svoju zemlju da bi sakrili svoje zlocince.

Ljubo

pre 4 godine

Zdrav i ziv bio Generale ,imamo i imali smo uvek generale ,vojnike ,heroje ,patriote ,ali sto imamo izdajice ,smradove to malo ko ima .Vise ih je u brojkama u Beogradu protiv tebe ,nego sto su na Kosarama nadirali na tebe i tvoje .

SS

pre 4 godine

Generale,tvoj obraz i obraz ostalih oficira i vojnika je sigurno neuprljan,u odnosu na američke kauboj oficire,koji ubijaju i šenluče po svetu.Prema tome s ponosom nosite svoj teret,koji je častan i pošten,i ne obazirite se na skotove.

Milutin

pre 4 godine

Zivela stpaska vojska i srpski generali.ajde da odjebemo neprijatelje i njihove saradnike.nato je zlo za civilizovan narod.sut kartu za skotove i njihove saradnike.

Duško

pre 4 godine

Komandante, III Armija je spremna da ti postrojena oda počast za sve što si učinio braneći Jugoslaviju. Na KiM osvajačka čizma nije kročila, sve dok kilavi Radovani nisu potpisali kumanovski sporazum, vojska je naredbu Vrhovne komande izvršila (u srcu se nikada nećemo složiti sa tom naredbom) i napustila KiM. Ratni huškač i dezerter je tada penio od poziva na pogibiju, ponovo je ista ekipa ljudi koja se za sve pita i on ponovo luduje i zove. U međuvremenu je odslušao 10 dana predvojničke obuke i smatra se dovoljno kvalifikovanim da odlučuje o ratu i miru. Ali takvi brzinom svetlosti padaju za zaborav, samo im se zlodela dugo pamte.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija