• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

12.05.2019

16:34 >> 16:37

SKANDAL JE ŠTO SU SLOVENIJA I HRVATSKA U EU, A SRBIJE NE: Lagard žestoko isprozivao Brisel i protivnike naše zemlje u Francuskoj!

Politika

SKANDAL JE ŠTO SU SLOVENIJA I HRVATSKA U EU, A SRBIJE NE: Lagard žestoko isprozivao Brisel i protivnike naše zemlje u Francuskoj!

Podeli vest

Skandal je u EU primiti Hrvatsku i Sloveniju, a odbiti Srbiju, izjavio je poslanik u francuskom parlamentu i lider stranke Unije domokrata i nezavisnih (UDI) Kristof Lagard, koji se nedavno javno izjasnio za ulazak Srbije u EU

Od ukupno 12 šefova lista partija u Francuskoj koje će se kandidovati za izbore za Evropski parlament, samo njih dvoje je nedavno podržalo ulazak Srbije u EU, među kojima je bio i Lagard.

Tokom javne debate na francuskoj televiziji Frans 2, 12 šefova lista izjašnjavalo se o različitim aktuelnim političkim pitanjima, među kojima se našao i ulazak Srbije u EU. Pored Lagarda, za ulazak Srbije u Uniju izjasnio se i Rafael Gliksman iz redova socijalista, dok se jedan kandidat uzdržao.

- Bio sam veoma iznenađen što sam, osim predstavnika socijalista, levičara koji je, takođe, bio za prijem Srbije u EU, samo još ja, kao desničar, odgovrio pozitivno...Sve mi to deluje, jednostavno rečeno, nepristojno. Ako su ozbiljni, kako svojim glasačima mogu da objasne da Srbija nije evropska zemlja? - rekao je Lagard.

On je izrazio čuđenje zbog izjašnjavanja ostalih kandidata i zbog toga što mu, kako je rekao, nije jasno kako oni mogu da obrazlože da pristupanje Srbije EU nije način da se prizna da ona pripada evropskoj porodici i da se uz to stabilizuju i smanjuju tenzije na Balkanu.

(VIDEO) VUČIĆ U SKOPLJU: Neki u regionu bi želeli slabu Srbiju, ja im se izvinjavam što je Srbija jaka!

- Primiti Hrvatsku i Sloveniju, a odbiti Srbiju, to je prosto skandal. Ne bih rekao istu stvar za Bosnu ili za Kosovo. Ali, kada je reč o Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, primamo dvoje, a trećeg nećemo? U ime čega? Govorim to krajnje iskreno i u Evropskom parlamentu ću se boriti da ubedim svoje kolege da ne postoji nijedan razlog da se Srbija spreči da se integriše u EU - istakao je Lagard.

On je rekao i da ne vidi rešenje za Kosovo, koje je, prema njegovom mišljenju, "neka vrsta neidentifikovanog političkog objekta".

PAPA IMA DOKAZ DA JE STEPINAC DOBRO ZNAO ZA USTAŠKE ZLOČINE! Dok je on u Vatikanu, nema ništa od proglašenja za sveca!

- Činjenica je da na Kosovu danas nema države. Ono i nije država. Nije međunarodno priznato, i sa moje tačke gledišta, nema ni pravo na međunarodno priznanje - kaže Lagard


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sveta

pre 4 godine

Ne razumem te ljude koji idu u zagrljaj neprijatelju koji ih stalno siluje i ubija. Ako je evropa želela hrvatsku i sloveniju onda ih je i dobi9la. Zašto im treba Srbija pa podmićuju srpske političare da propagiraju ulazak u EU. Ko će platiti ono što je EU učinila štete na teritoriji Srbije: počev od ljdskih, materijalnih žrtava pa sve do promene biljnog i životinjskog sveta i zagađenja vodotokova i vazduha.

maks

pre 3 godine

Nema zemlje koja želi srbiju u EU, i nema NIKAKVE šanse da ikad budete dio EU. Koliko se god trudili i nadali. NIŠTA od toga.

igor

pre 3 godine

Maks, sto jes jes....tu ti je svaka rec ka Njegoseva. Stvar je u tome sto mi i necemo da budemo u njoj (bar tako vecina misli - velika vecina). Vi nastavite da uzivate blagodati iste....pa ko duze izdrzi :D Uzdravlje !

BorisDe

pre 3 godine

Hvala Lagard, ali bolje je da Srbija ne udje u EU pa da joj EU uništi poljoprivredu tudjim sortama i da nam meso postane 10. razredne kategorije punjenim antibioticima i slično a deca prope..rčena. Neka hvala i vaš EU, bolje je nama bez EU. Medjutim gospodine Lagard, retki ste i sve pohvale.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija