• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

13.05.2019

16:02

RAKIĆ: Izbori su referendum za opstanak Srba na KIM

Politika

RAKIĆ: Izbori su referendum za opstanak Srba na KIM

Podeli vest

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić kaže da lokalni izbori na severu Kosova nisu obično izjašnjavanje građana, već još jedan referendum za ili protiv opstanka Srba na KIM.

 

Rakić je obilaskom Srednje tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas", u čije renoviranje i opremanje je u minulom periodu uloženo više od milion evra, započeo predizbornu kampanju. 

On je kazao da je ulaganje u obrazovanje jedini garant bolje budućnosti srpskog naroda. 

- Mi smo deo šireg nacionalnog pokreta i naša snaga je u kolektivu. Oni koji žele da nas oslabe i ugroze, bez obzira na sve političke razlike među njima, nastupaju kao kolektiv i jedini način da se odbranimo jeste da imamo jedinstvenu srpsku politiku. Ono što branimo ne pripada samo nama već čitavom srpskom narodu - kazao je Rakić.

Foto: A. G.

On je kazao da je Srpska lista kanal za realizaciju svih ekonomskih projekata i investicija iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

- Zbog toga je od ključne važnosti da lokalni organi vlasti budu u rukama srpskog naroda.

Direktor Srednje tehničke škole "Mihajlo Patrović - Alas" Radovan Tanić rekao je da se pod krovom te zgrade nalaze i mitrovička Gimnazija, Ekonomsko-trgovinska škola, Tehnička i Gimnazija iz Vučitrna, PMF, Pravni i Ekonomski fakultet. 

Foto: A. G.

- Ovo je jedna vaspitno-obrazovna institucija i ono što je urađeno u poslednjih godina je impozantno. Zamenjena je krovna konstrukcija, urađena je fasada, ugrađena pvc stolarija, urađeni su podovi, sve učionice su dobile svoju namenu. Škola je dobila sasvim nov izgled, opremljeni su mnogi kabineti - rekao je Tanić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija