• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2019

16:33

(FOTO) ČUČKOVIĆ POVODOM NAJAVLJENIH PADAVINA: Nema opasnosti,  ali ipak smo oprezni!

Politika

(FOTO) ČUČKOVIĆ POVODOM NAJAVLJENIH PADAVINA: Nema opasnosti, ali ipak smo oprezni!

Podeli vest

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je danas, povodom najavljenih padavina, izjavio da su nadležne službe na teritoriji te opštine u pripravnosti, ali da nema opasnosti da se ponovi situacija iz 2014. godine

Čučković ističe da su sve reke daleko ispod redovnih linije odbrane, ali da su ipak svi na oprezu.

- Bez obzira na to što su prognoze RHMZ-a takve da je predviđeno da padne nekoliko puta manje kiše nego što je bilo 2014. godine i bez obzira na to što su kompletno sve reke u našem slivu, i Tamnava i Trstenica i Kolubara i Sava daleko ispod redovnih linija odbrane od poplava mi smo na oprezu po nalogu republičkog štaba - rekao je Čučković za Tanjug.

Naveo je da su dežurstva duž kompletnog sistema nasipa i na svim crpnim stanicama na teritoriji opštine Obrenovac dvadesetčetvoročasovna.

Foto: Tanjug

- Ubeđen sam da će ono što smo uradili u prethodnom periodu, a to je potpuno čišćenje korita svih 70 kilometara kanala kroz Obrenovac, zatim korita Save i Kolubare, a posebno ušća Kolubare u Savu i svih njenih pritoka, omogućiti da višak vode koji bude pao u narednih nekoliko dana prođe bez razlivanja van forlanda tih reka odnosno van nasipa koje smo rekonstruisali tokom 2014. godine - rekao je Čučković.

RAKIĆ: Izbori su referendum za opstanak Srba na KIM

Kako je istakao, po ovoj prognozi i sa ovim stanjem na terenu apsoluno je nemoguće da se desi bilo šta slično situaciji iz 2014. godine.

U toku dana biće objavljen novi izveštaj o stanju na terenu, rekao je i podsetio da je prethodni izveštaj, između ostalog, pokazao da su u potpunosti suvi svi prilazi nasipu Čikovac, koji je glavni odbrambeni nasip u Obrenovcu.

Foto: Tanjug

Uz pojačan nadzor mislim da ne postoji situacija u kojoj možemo imati bilo kakav problem - zaključio je Čučković.

Republički hidrometeorološki zavod je ranije danas upozorio da se tokom noći, sutra i u noći ka sredi u većini mesta u Srbiji očekuju obilnije padavine i da će ukupna kolicina padavina biti od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm po metru kvadratnom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Od 2000 je ovaj mnogo oprezan,za sebe,samo obrenovčani slepi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija