• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.05.2019

19:31

(VIDEO) VUČIĆ NA SABORU SPC: Pred nama je težak period, mislim da je patrijarh odlično razumeo sve, NASTAVIĆEMO DA RADIMO U INTERESU NAŠEG NARODA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ NA SABORU SPC: Pred nama je težak period, mislim da je patrijarh odlično razumeo sve, NASTAVIĆEMO DA RADIMO U INTERESU NAŠEG NARODA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, na poziv patrijarha Irineja

19.36 - Nakon sastanka prisutnima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto: Printscreen

- Više od dva i po sata smo razgovarali. Govorio sam otvoreno i iskreno o svemu onome što tišti naš narod. Razumeli smo se da je važno da razumemo naše različitosti i da treba da radimo u interesima Srbije. Govorili smo o našem memorijalnom centru u Jasenovcu. Mislim da je sastanak bio veoma važan, verujem u njegovu plodotvornost. Ja mislim da je crkva važan činilac i da ima svoje stavove.

- Pred nama je težak period, Mislim da je patrijarh odlično razumeo da neko mora da donosi i teške odluke. Jedan od vladika je rekao "Vučiću, šta god uradiš, nekome ćeš biti kriv". Želimo da izvučemo maksimum, da čuvamo mir i stabilnost. U svakom slučaju obavestio sam ih o svim važnim temama i razgovorima. Oni su mene obavestili o svojim brigama. Nastavićemo da radimo u interesu našeg naroda na KiM!

19.33 - Nakon patrijarha, obratrio se i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik

Foto: Printscreen

- Moram da kažem da mislim da je ovo dobro. Mislim da je veoma korisno da se vode ovakvi dijalozi.  BEz svih Srba u celini ne može da se reši važno pitanje kao štp je reč o Kosovu.

19.31 - Prisutnima se najpre obratio patrijarh Irinej

Foto: Printscreen

- Dva i po sata razgovarali smo sa našim dragim predsednikom. Naša želja je vezana za Kosovo i ljubav prema Kosovu. Borićemo se, nećemo posustati u odbrani Kosova. Nadamo se da ćemo nešto uspeti.

19.29 - Predsednik Srbije ALeksandar Vučič se obratio vladikama!

18.04 - U toku razgovor Vučića i vladika!

16.55 - Predsednik Srbije stigao je u Patrijaršiju gde, zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom prisustvuje sednici redovnog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC

Vučić će se, u popodnevnom delu zasedanja, u 17 sati obratiti članovima Sabora, sa kojima će imati priliku da razgovara na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve, najavila je Pres služba predsednika.

Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvovaće i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, na poziv srpskog patrijarha.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili "njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu".

On je, odgovarajući na pitanja novinara o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

- Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uverenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvek isto da misle.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Povodom pisanja medija da su neke vladike protive njegovom učešću na Saboru, Vučić kaže:

- Mogu da kažem koliko je vladika sa oduševljenjem podržalo predlog patrijarha da govorim na Saboru, ali se to nije dopalo Ðilasovim čaušima, pa to nisu javili medijima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija