• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.05.2019

14:55

RAKIĆ OBIŠAO OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" U SEVERNOJ MITROVICI: Da pokažemo Prištini da smo jedinstveni i da želimo da opstanemo ovde!

Politika

RAKIĆ OBIŠAO OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" U SEVERNOJ MITROVICI: Da pokažemo Prištini da smo jedinstveni i da želimo da opstanemo ovde!

Podeli vest

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika severne Mitrovice Goran Rakić rekao je prilikom obilaska OŠ Branko Radičević da je ponosan na sve ono što je ova lokalna samouprava uradila i obećao da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa unapređenjem škola

- Lokalna samouprava će i dalje podržavati obrazovanje jer je ulaganje u mlade ustvari ulaganje u našu budućnost. Opšti interesi su iznad svega i zato vas molim da budete jedinstveni i složni. Naša deca u našem gradu imaće budućnost i moći će da računaju na sve nas, a ova škola nikada nije imala više đaka nego danas - rekao je Rakić zaposlenima u ovoj školi.

On je, govoreći o izborima koji se održavaju u nedelju, rekao da oni nisu lokalnog karaktera već su, kako je kazao, referendum za opstanak na ovim prostorima.

- Ovo je prilika da pokažemo Prištini i međunarodnoj zajednici koliko smo složni i koliko želimo da opstanemo na ovim prostorima - kazao je Rakić.

Foto: Anel Grbović

SELAKOVIĆ O OBRAĆANJU PREDSEDNIKA VUČIĆA NA SABORU SPC: Korak ka nacionalnom jedinstvu oko važnih pitanja!

Opština severna Mitrovica u OŠ Branko Radičević uložila je značajna sredstva i opremila kabinet bilogije, kupila laptopove za nastavu i rekonstruisala mokre čvorove.

- Dela govore više od reči a u poslednjih pet godina uradili smo mnogo toga u obrazovanju. Znam da nam hiljadu puta nije bilo lako ali se čovek najbolje pokaže kada mu je najteže. Mi smo nosioci naše države Srbije i zato pokažimo jedinstvo. Oni koji ne izađu na izbore, kao da su glasali za onu drugu stranu - rekla je načelnica Školske uprave u severnoj Mitrovici Jasmina Dedić.

Foto: Anel Grbović

Goran Rakić (desnoI i Ivan Zaparožac, direktor OŠ "Branko Radičević"

Ivan Zaparožac, direktor OŠ Branko Radičević kazao je da je ova školska ustanova jedina na ovim prostorima koja koristi elektronski dnevnik. To je, kako je rekao, omogućila opština severna Mitrovica. Govoreći o izborima, Zaparožac je rekao da je situacija veoma ozbiljna i da Srbi moraju biti jedinstveni.

Foto: Anel Grbović

OŠ "Branko Radičević"

- Ovo je referendum da li smo za Srbe ili Albance, da li će ova škola funkcionisati u sistemu Srbije ili ne... Ne želim da unosim strah ali situacija je veoma ozbiljna, moramo se uzeti u pamet, da nam opet Srbin bude na čelu opštine - kazao je on.

Srpska lista je na štandu u centru severne Mitrovice, pored spomenika kneza Lazara, razgovarala sa građanima o planovima za budućnost ali i onome što je realizovano u prethodnom periodu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija