• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.05.2019

10:01

(FOTO) STEFANOVIĆ U POSETI SAD! Sastao se sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA)!

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ U POSETI SAD! Sastao se sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA)!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA)

Ministar Stefanović je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnje srpske policije sa pripadnicima DEA.

Stefanović je istakao da su pripadnici ministarstva tokom 2018. godine zaplenili više od 4 tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela više od dve tone droge.

Stefanović i Dilon saglasili su se da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje naših službi, kako bismo bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

Stefanović je istakao i važnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i složili, piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Foto: MUP Srbije

Direktor DEA Utam Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u ovoj oblasti, što se može videti i kroz nekoliko uspešnih i važnih akcija pripadnika MUP-a.

Oni su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata.

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draganče

pre 4 godine

Zvanični podatci EU: u Evropi sa 742 miliona popisano je 0,4% ili oko 3. mil. trajnih zavisnika od teških narkotika. Ako se to sabere sa korisnicima "lakih droga" to je cifra od 10-tak milona ljudi. Ako u proseku svako od njih da 20 E nedeljno za drogu to daje oko 10 milijardi dolara prometa godišnje. Kontrolisano ili stihijski ova "roba" će morati da stigne u Evropu. Do sada se još nije desilo da je EU tržište ostalo bez "robe". Šta je tu onda DEA i da li je slučajno da su jaka karika u tom poslu Albanci sa Kosova. Kojim parama su skupo kupovane kuće i zemlja Srba na Kosovu, dok se nije došlo da čine manje od 30% populacije Kosova, a onda ostatak 1999 najuren bez ikakvog plaćanja. U finalu Ameri grade Bondstil, na zemlji koju su Albanci kupili prljavim novcem od droge upravo za njih. Amerika je bez prebijene pare dobila svoj nosašč aviona na Balkanu...

Draganče

pre 4 godine

Testirao sam Vas: Poslao sam Vam komentar, potkrepljen čvrstim činjenicama same EU, potpuno isti kao i Politici, koja je je iste proverila i to ladno objavila. Ljudi znaju znanje i poseduju svoj lični politički suverenitet i integitet. Vama TO nedostaje. Čitam Vaš list, i nadam se da smo na istoj smo strani istorije. Ili se varam?! : http://www.politika.rs/scc/clanak/429556/Stefanovic-u-DEA-o-borbi-protiv-narkomafije#comment-message-modal

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija