• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

15.05.2019

10:14

(VIDEO) GOJKOVIĆ NA PINKU: Kako će đilasovci i jeremićevci građanima objasniti zašto nisu u sali?

Politika

(VIDEO) GOJKOVIĆ NA PINKU: Kako će đilasovci i jeremićevci građanima objasniti zašto nisu u sali?

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će "Tijanin zakon", kojim se uvodi i doživotna kazna za ubice i silovatelje dece, biti usvojen sledeće nedelje, i ocenila da poslanici dela opozicije neučešćem u raspravi dovode u sumnju svoju brigu o deci i ženama koji su stradali na najmonstruozniji način


- Njima je od toga preče da raspravljaju na ulicama. Ne znam kako će svojim biračima i građanima objasniti zašto nisu mogli da se izdignu iznad običnog politikanstva, uđu u salu, iznesu svoj stav i pokažu da je naš parlament jedinstven kad se donose ovako važne odluke i zakoni - rekla je Gojkovićeva za TV Pink.

Navodeći da poslanici dela opozicije neće učestovati u današnjoj raspravi, ona je istakla da se zakoni ne podržavaju "kod kuće", već učešćem u raspravi i glasanjem na sednici.

Predsednica parlamenta je istakla i da svi poslanici koji učestvuju u raspravi podržavaju donošenje zakona i da ne sumnja da će on biti usvojen sledeće nedelje, nakon rasprave o amandmanima.

- Oni koji ne učestvuju i ne dolaze na sednicu, stavili su znak pitanja pred sve građane koliko su se iskreno zalagali za prava deteta - istakla je Gojkovićeva i pozvala i članove Odbora za pravo deteta da uđu u salu i glasaju za zakon.

Ona je podsetila da je 160.000 građana svojim potpisima pokrenulo taj proces, posle kojeg su usledila stručna rasprava i javna slušanja, te podsetila da je i juče apelovala na sve poslaničke grupe da učesvuju u radu parlamenta i da zajednički doprinesu usvajanju dobrog zakona koji je u interesu svih građana u Srbiji.

- Postoje neke teme i sednice koje uđu u istoriju. Ovo će biti istorijska odluka da uvedemo doživotnu kaznu zatvora za kriminalce koji čine najteža krivična dela - rekla je Maja Gojković i istakla da je odluka da se učestvuje u radu sednice i glasa za zakon zapravo dug deci koja su stradala na najteži način.

Gojkovićeva je rekla i da samo deo opozicionih poslanika bojkotuje deo rada parlamenta, budući da dolaze na odbore, učesvuju u radu stalnih delegacija u inostranstvu, čak i podnose amandmane, ali ne ulaze u plenarnu salu.

Gojković o sastanku u Patrijaršiji: Vučić uradio veliku stvar

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića s patrijarhom Irinejem i vladikama bio je odličan potez i deo unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković. 
- Predsednik države je uradio veliku stvar - rekla je Gojkovićeva.
Ona je navela da se Vučić, na poziv patrijarha i vladika, obratio na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC), rekao s čime se suočava u donosenju određenih odluka po pitanju odnosa Beograda i Prištine, izneo svoje stavove, dok su ga vladike saslušale i iznele svoje mišljenje.
Predsednica parlamenta je navela da je to deo unutrašnjeg dijaloga o KiM koji je Vučić pokrenuo pre više od godinu dana sa određenim delovima srpskog društva.
- Oni koji nisu želeli da učestvuju u tom dijalogu jasno su to rekli. Čelnici određenih opozicionih stranaka su rekli da ne žele dijalog, a sad kritikuju sa bezbedne daljine i šatora u Beogradu - rekla je Gojkovićeva. 
Komentarišući pojedine vesti o sastanku u Patrijaršiji, ona je rekla da je Srbija društvo koje su "zapatile" lažne vesti, objave i saznanja i da nije istina ništa od onoga što o tom susretu piše u pojedinim medijima.

- To su uglavnom oni koji su se stvrstali uz Ðilasa i Jeremića, koji i nemaju poslanike, jer nisu učestvovali u izborima za aktuelni saziv - istakla je Gojković.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o setu zakona koji se odnose na krivično zakonodavstvo, pre svega izmene i dopune Krivičnog zakonika, kao i izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cile

pre 4 godine

Kako bi ja tebi stavio povodac bitango prevrtljiva i corava.

zaboga

pre 4 godine

Oni ne dolaze na radnom mesto a imaju zakonsku obavezu za to, zbog toga im treba obustaviti isplate primanja i cao. Ajde da radnici jedne fabrike dolaze pred fabriku a ne na radno mesto i provode radno vreme ispred fabrike dali ce primiti platu? Hoce dobiti poziv za disciplinski i otkaz.

Saradžogla

pre 4 godine

Mi članovi SNS koji nismo TAKOJEVIĆI više puta smo upozoravali Glavni odbor stranke SNS da upozori Maju Predsednicu Skupštine da prikoči sa ponižavanjem opozicije.Da im ne isključuje mikrofon,Da ih nepotrebno novčano kažnjava zato što ,,nisu na liniji SNS,, ... Da podsetim naročito lčanove SNS da na beogradskim izborima od ukupnog broja 1 606 931 glasača SNS je dobila jedva 366461 glasova što nije ni četvrtina.

mihajlo

pre 4 godine

Zato i neće na izbore, jer neće proći cenzus.

XXL

pre 4 godine

Koja licemerka pa lično je Ona izbacila opoziciju kakva god da je iz parlamenta. Da li da nabrajamo - oduzimanje reči, isključivanje mikrofona, novčane kazne, udaljavanje sa zasedanja po mesec dana, ignorisanje i nedavanje reči opozicionarki sa invaliditetom, poništavanje glasova pozicije koja glasa za amandman opozicije, izvođenje performansa o fizičkom nasilju nad njom od strane opozicije kada se modrice pojavljuju nakon tri dana ko pečurke posle kiše na njenom telu, prekidanje sednice davanjem pauze kada opozicionari treba da govore, nipodaštavanje opozicionih amadmana i tajminga za njihovo obrazloženje itd., itd., a sada joj je ta ista kvazi opozicija potrebna da da legitimitet tako važnom zakonu. Naravno nije bitno kako će ta opozicija glasati već je bitno da da ovom SNS parlamentu legitimitet. Zašto se sada ne pozovu na 'transparentnost' i sami izglasaju taj zakon kao i mnoge druge bez opozicije. Kukavički i pokvareno ...

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija