• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2019

14:23

Ðurić: Izlazak na izbore građanska i srpska dužnost!

Politika

Ðurić: Izlazak na izbore građanska i srpska dužnost!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je danas sve građane na severu Kosova da u nedelju izađu na izbore, obave svoju "građansku i srpsku dužnost" i ne dozvole da Priština uspostavi kontrolu u četiri srpske opštine

 

- Pozivam sve građane da očuvamo jedinstvo sa državom Srbijom da ostanemo organski povezani sa institucijama naše države, da ne dozvolimo da se albanskim političarima koji su smisli pokvaren ali prilično proziran plan da se otarase srpske kontrole - rekao je Ðurić novinarima u Palati Srbija.

Ocenio je kako se u nedelju na izborima odlučuje da li će opštine biti srpske i pod srpskom kontrolom.

Ðurić je istakao da postoji ideja da se Srbi podele i posvađaju i maglasio da će u nedelju, 19. maja, Srbi pokazati da su složni.

Poručio je da "možemo da imamo 1001 razliku u centralnoj Srbiji, ali na KiM moramo biti kao jedan".

- Pokazaćemo da nas neće pobediti našom lenjošću i nespremnošću da uradimo ono najminimalnije da sačuvamo kućni prag - rekao je direktor Kancelarija za KiM.

Ðurić kaže da je u pitanju da se sačuva srpski karakter našeg kućnog praga u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, "a ne o nečemu drugom i ne o bilo kakavoj lokalnoj ili svetskoj politici".

On je upozorio da su i neki Srbi već pozvali da se glasa za Gondze Čauši za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, i da Albanci ne prezaju od nijednog koraka i postupka da bi preuzeli većinu.

Izbori u nedelju nisu klasični izbori za Srbe na KiM, nisu to izbori političkih stranaka već su izbori kojima se radi na očuvanju srpskog karaktera četiri opštine sa srpskom većinom, rekao je Ðurić.

- Svi u Prištini se nadaju, i Albanci, da će pokazati da napreduju i u broju i snazi na severu i zato je jako vazno da pokažemo snagu i slogu, i da ćemo se uvek i svuda boriti da te opstine ostanu naše kao što i jesu srpske - rekao je on.

Ðurić je apelovao na sve građane da izbore shvate najozbiljnije i izlaskom na birališta "ispune svoju građansku i srpsku dužnost".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija