• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2019

20:56

VELJKO ODALOVIĆ: Rezolucija o genocidu ne doprinosi budućim odnosima

Politika

VELJKO ODALOVIĆ: Rezolucija o genocidu ne doprinosi budućim odnosima

Podeli vest

Predsednik Komisije za nestale na Kosovu i Metohiji Veljko Odalović ocenio je večeras da je usvajanje rezolucije o "genocidu Srbije na Kosovu" besmisleno i da takvi potezi Prištine ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima.

- Odluka Prištine da usvoji rezoluciju je loša, ali ne za nas već za one koji su je doneli, jer šalju poruku koje nema utemeljenje - rekao je Odalović za Tanjug i dodao da će svako ko pročita definciju reči genocid shvatiti da nije Srbija nešto učinila, već da je srpski narod žrtva.

Odalović je poručio da sa takvim porukama nema budućnosti, i dodao da je vrlo neprijatno iznanađen incijativnom Kadrija Veseljija. 

Nadam se da će se pojaviti novije i i zdravije snage koje će uz podršku onih koji su decenijama odlučivali o sudbini srpskog i albanskog naroda dozvati pameti one koji šalju takve poruke - rekao je Odalović. 

Prema njegovim rečima, sve te najave i odluke prištinskog parlamenta služe da bi se izbalansirali unutrašnji politički odnosi.

"Takve odluke su besmislene i ne rešavaju ništa, ne donose i ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima", kazao je on. 

Samo onaj ko ima, naveo je Odalović, autistično gledište može da razmišlja na taj način.

Odalović je izrazio žaljenje što u Prištini ne postoje zreli političari koji će pomoći da idemo u susret novim odnosima, i otvaranju zajedničkih tema.

Dodao je da kada bi pričao kakvi su zločini počinjeni nad Srbima, koliko ih je proterano, šta su sve posledice progona Srba i srpske države sa KiM, onda bi trebalo da "okrenemo temu i pitamo one druge da li su svesni odgovornosti za ono što su radili".

PRIZEMNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA: U Prištini usvojena rezolucija o "Genocidu Srbije na Kosovu"



Odalović je istakao da bi bilo dobro da Specijano tužilaštvo za zločine "OVK" što pre procesuira osumnjičene i na taj način Albancima, koji su taoci onih koji šalju takve provokativne i teške poruke, objasne šta se stvarno dogodilo. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Stvarno Odaloviću,nismo to znali dok nam nisi objasnio,samo neznam imamo li mi neku rezoluciju.Dokle će mo objašnjavati,kukati i kritikovati njihove odluke.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija