• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2019

10:14

BRNABIĆ: Usvajanje rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu, JOŠ JEDAN POTEZ PRIŠTINE ZA KOČENJE DIJALOGA!

Politika

BRNABIĆ: Usvajanje rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu, JOŠ JEDAN POTEZ PRIŠTINE ZA KOČENJE DIJALOGA!

Podeli vest

Usvajanje rezolucije o osudi genocida koji je navodno počinila Srbija tokom poslednjih sukoba na KiM je samo još jedan potez više koji ima za cilj da ne dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine, izjavila je danas predsednika Vlade Srbije, Ana Brnabić

Najnoviji potez Prištine, istakla je Brnabić, sve očiglednijom čini razliku politika koju vode Beograd i Priština i dok je naša politika, politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova za život, politika Prištine je politika prošlosti, koja nikada nikoga neće odvesti u bolju budućnost.

- Meni se čini da su to besmisleni predvidivi potezi, ne znaju šta će od sebe, ako bih mogla tako da kažem, i šta više da smisle da bi se utrkrivali u najgorem nacionalizmu protiv Srbije i Srba na KiM - rekla je Brnabić.

Istakla je da ono što frustira Prištinu ne može da izazove reakciju Beograda i da ispovorcira Srbiju. 

Ocenjujući to kao našu prednost, premijerka ističe da je politika Beograda politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova, pre svega za mlade ljude, a da je ona koju vodi Priština zagledana u prošlost, politika mitova i fabrikovanih činjenica i informacija i ona koja neće nikoga odvesti u bolju i drugačiju budućnost ovog regiona. 

- Sve je očiglednija ta razlika i više niko ne govori o dve strane - navela je ona i podsetila da se predsednik Aleksandar Vučić trudio i uspeo da napravi tu razliku.

(UŽIVO) VUČIĆ NA RTS: Ovi što nose parole "1 od 5 miliona" na izborima na KiM PODRŽAĆE HARADINAJA I VESELJIJA!

Priština, prema njenim rečima, stvarno ide u jedan ogroman besmisao, ali mi, ističe, ne treba da budemo srećni zbog toga jer će oni teško izaći iz toga.

Dodala je da Srbiji treba druga strana sa kojom može da razgovara o budućnosti, a da ovo sve što Priština radi čini situaciju dodatno teškom. 

Premijerka je uverena da prištinske vlasti neko gura i da imaju podršku iz inostanstva, premda to, kako kaže, nije nešto na šta mi možemo da utičemo i čime treba da se bavimo. 

- Mi treba da se bavimo dodatnim jedninstvom Srba na KiM, izborima za lokalne samouprave, koji dolaze koji su izuzetno važni, tu treba da se potvrdi jedinstvo Srba i da se napravi referendumska atmosfera - izjavila je Brnabić i pozvala sve Srbe na KiM da izađu na izbore da potvrde jačinu Srba, srpskog naroda na KiM, rekla je Brnabić, uz poruku da ne treba da dopustmo da naše institucije preuzme neko drugi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 4 godine

Imaju dobre učitelje, engleze i amerikance. Zbog ovakvih laži uvode se sankcije, bombarduje i ubija "kolateralni" narod, a onda neko ko je učestvovao u tome, posle 20 godina napiše knjigu u kojoj konstatuje da su to bile laži i da je Srbiji učinjena nepravda. A Srbija koja zbog svega što se desilo devedesetih sada vodi miroljubivu politiku, stalno je u poziciji da se pravda i brani, umesto da zbog ovih idiotluka celi svet digne na noge. Naše manastire proglašavaju za njihove istorijske spomenike, to što kupovinom nekretnina "okupiraju" Niš proglašavaju povratkom 800.000 njihovih odatle proteranih (zemljo Srbijo!) i do te mere šire mržnju i truju sopstvenu decu da nikada mira na ovim prostorima neće biti. Hoće li se ikada neko setiti svih onih pitomaca JNA i pripadnika milicije koje su se zbog teroristi na KiM još od 1945-e, pa sve do istih tih devedesetih, vraćali porodici u zalemljenim metalnim kovčezima i o tome se ćutalo i guralo pod tepih u ime "bratstva i jedinstva"?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija