• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2019

17:42

NEBOJŠA KRSTIĆ: Vučić ima pravo da ode i u SPC i u Skupštinu

Politika

NEBOJŠA KRSTIĆ: Vučić ima pravo da ode i u SPC i u Skupštinu

Podeli vest

Narodu je teško ugoditi, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima puno pravo da ode na oba mesta- kako u Srpsku pravoslavnu crku, tako i Skupštinu Srbije i informiše predstavnike obe institucije o svemu što se dešava i o svim poteškoćama sa kojima se Srbija suočava u pregovorima oko KiM i drugim temama, smatra marketinški stručnjak Nebojša Krstic.

Krstić kaže da je Vučić želeo prdstavnike SPC da informiše o pritiscima i svim opasnostima koje vrebaju, kao i da crkva kaže svoj stav.

"Mislim da, nažalost, to što crkva ima rezolutan stav o Kosovu, ništa neće pomoći srpskom narodu", rekao je Krstić gostujući na TV Pink i dodao da je Vucić time što je otišao i razgovarao o tome ukazao poštovanje vladikama.

Što se tiče najave za odlazak u Skupštinu, Krstić smatra da se ništa spektakularno neće dogoditi.

-  Vučić voli duele, poslanici takođe, i osim činjenice da će to biti zanimljivo za gledanje, smatram da se neće ništa spektakularno dogoditi za značaj zemlje i neće imati efekat za građane osim vesti da se desio dijalog vlasti i opozicije - istice Krstić.

Istoričar Nemanja Starović, rekao je se slaže sa Krstićem da je dobro da dođe do ove rasprave, i to na plenarnoj sednici.

"Milsim da je momenat kada su se stvari donekle definisale i bitno je da se odredi politika Srbije u skladu sa postojećim okolnostima. Bitno je da se stvar predoči na jasan način i da se dobije podrška poslanika", rekao je Starović.

Kako kaže, Priština želi da obesmisli sve odredbe Briselskog sporazuma koje im ne idu u prilog.

"Oni su želeli da dovedu do podela u srpskom korpusu. Nisu očekivali da će Srbi da formiraju Srpsku listu, sada su nezadovoljni time i žele da postave neku vrstu zamke, kako bi mogli da postave neke svoje poslušne Srbe ili Albance", rekao je Starović i dodao da je važno da Srbija ne nasedne na te zamke i pada u njih. 

"Važno je jedinstvo i da ne dođe do ugrožavanja bezbednosti stanovništva", kaže Starović.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da imajući u vidu dosadašnje iskustvo treba biti oprezan kada su provokacije u pitanju.

"Albanski političari imaju otvorenu nameru da unesu neku vrstu nemira i panike među Srbe, da se Srbi podele i to podstiču na sve načine. Uvek postoji visok nivo bezbednosnog rizika na KiM", rekao je Stanković.

On je dodao da ni međunarodni akteri na terenu nisu baš mnogo revnosni, i da su više oportunisti.

Takođe je istakao da kada se dogodi nasilje onda priča o nephodnosti dijaloga ide u drugi plan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jimmy le Santo

pre 4 godine

Koja li si ti prelivoda Krsticu kako koja vlast dodje tako ti pjevas i igras

Saradžogla

pre 4 godine

Gospodin Vučić je Predsednik Srbije I NE POSTAVLJA SE pitanje gde može ili ne može da ide.Voleo bih da ga rado svuda prihvate i ugoste.Jedino ne bih mu preporučio da poseti moje domaćinstvo u trenutku kada je moja seljanka tu!Toliko je emotivna prema Predsedniku da bi ga grljenjem može biti ugušila?Jedva bi ih rastavili trojica iz obezbeđenja Predsednika.I sada vi mislite stari Džole piše gluposti?Ne pišem jer sam video stanje moje supruge kada je dobila visinu poreza koji treba da plati na ono što ona poseduje kao nasledstvo od svojih roditelja.Dobila je ciničan odgovor DA BUDE SREĆNA ŠTO NIJE DUPLO VEĆI!Ne platiš li porez dolazimo i otimamo ti šta dohvatimo!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija