• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.05.2019

12:23

OPŠTINA PARAĆIN: Želimo da zaštitimo naše sugrađane koji su pripadnici Hrišćanske adventističke crkve, kao i građane-saradnike organizacije ADRA

Politika

OPŠTINA PARAĆIN: Želimo da zaštitimo naše sugrađane koji su pripadnici Hrišćanske adventističke crkve, kao i građane-saradnike organizacije ADRA

Podeli vest

Povodom teksta koji je portal Informer.rs objavio pod nazivom: "Stojković: Paunović se uplašio za svoj položaj, jer uskoro odlazi'' koji je objavljen u četvrtak 16.maja 2019. saopštenjem se oglasila Opština Paraćin

Saopštenje prenosimo u celosti:

1. Hrišćanska adventistička crkva i humanitarna organizacija ADRA su se zajedničkim saopštenjem obratile javnosti 16.maja 2019. a povodom gostovanja g.dina Stojkovića u Jutarnjem programu televizije Pink 15. maja 2019.

2. U saopštenju, ove dve organizacije JASNO navode da je ''... Hrišćanska adventistička crka regostrovana u skladu sa zakonima Republike Srbije. Nazivanje nje sektom predstavlja širenje govora mržnje. To potencijalno ugrožava bezbednost svakog pripadnika ove verske zajednice..''  (citat iz saopštenja).

3. U saopštenju se takođe navodi da ''humanitarna organizacija ADRA nikad ne uslovljava pružanje pomoći pripadnošću ili pristupanjem bilo kojoj verskoj zajednici. ADRA nikada ne distribuira materijal verske prirode...'' (citat iz saopštenja).

4. Sve ovo potrđuje u potpunosti odgovor Odseka za informisanje opštine Paraćin od  16.05.2019. godine u kome smo to i naglasili demantujući izjave Miloša Stojkovića.

5. Obzirom da se  g.din ''teolog'' Stojković ponovo obraća javnosti istim govorom mržnje i  potencijalnim ugrožavanjem bezbednosti pripadnika jedne verske organizacije Opštinsko veće opštine Paraćin će u ponedeljak, 20.maja 2019. doneti Zaključak kojim će se od nadležnih organa zatražiti da u skladu sa nadležnostima razmotre izjave ''teologa'' Miloša Stojkovića, a vrlo je verovatno da će se Opštinsko veće saglasiti i da se podnese prijava za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, član 317 Krivičnog zakona RS.

6. Na ovaj korak smo primorani  kako bismo zaštitili naše sugrađane koji su pripadnici Hrišćanske adventističke crkve, a takođe, i udruženja građana-saradnike organizacije ADRA sa teriotire opštine Paraćin koji su niz godina unazad uspešno sarađivali sa ovom humanitarnom organizacijom.

ODSEK ZA INFORMISANJE SKUPŠTINE OPŠTINE PARAĆIN


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 4 godine

Prodajete veru za večeru. U tim krajevima srpska nacionalna svest je dugo na kritičnom nivou. U takvim okolnostima olakšan je prodor raznih "hrišćanskih crkava" koje perfidnim mitom omasovljavaju svoje članstvo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija