• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2019

15:07

GOJKOVIĆ UOČI SEDNICE O KiM: Ako ne dođu pokazuju da im nije važno mišljenje građana!

Politika

GOJKOVIĆ UOČI SEDNICE O KiM: Ako ne dođu pokazuju da im nije važno mišljenje građana!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će izveštaj o Kosovu i Metohiji biti javno objavljen, tako da će svi poslanici i mediji moći da se upoznaju s njim do sednice u ponedeljak, ocenivši da će njoj prisustvovati oni koji osećaju odgovornost prema svojim biračima i koji imaju političke stavove po pitanju KiM.

 

Na konferenciji za medije u Skupštini, Gojkovićeva je dodala da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, navodeći da će prvi govoriti i predstaviti izveštaj o situaciji na KiM i dijalogu između Beograda i Prištine od 2013. do 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da će posle izgalanja predsednika Vučića svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj Kancelarije Vlade Srbije za KIM i da iznesu svoje stavove.

Maja Gojković rekla i da je Kancelarija za KiM obavestila da će danas predati skupštini izveštaj i dodala da se on odnosi na dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Izveštaj će, dodala je, biti dostupan svim poslanicima, a biće objavljen i javno, tako da će do početka sednice svi zaintresovani moći da se upoznaju s tim dokumentom.

- Time će se ispuniti uslovi da se poslanici detaljno upoznaju sa ovim sadržajnim izveštajem i s tokom pregovora između Beograda i Prištine - rekla je predsednica srpske skupštine.

On je ocenila da oni koji unapred govore da neće doći na sednicu u ponedeljak, 27. maja, sakrivaju činjenicu da je danas politička hrabrost i mudrost da se ima stav o Kosovu i Metohiji.

- Možda nemaju šta da kažu, pa im je lakše da napadnu one koji imaju, a neki od njih žele da sakriju da su ih poslanici napustili dok su oni bili van parlamenta - rekla je Maja Gojković.

Podsetila je da će sednica početi u 16 časova i ukazala da prema poslovniku svi koje pozove predsednica skupštine imaju pravo da se obrate u parlamentu i da učestvuju u dijalogu.

- Smatram da je ovo izuzetno važna sednica za Narodnu skupštinu i pozivam sve poslaničke grupe da učestvuju - rekla je Gojkovićeva.

Ona je navela da pojedini poslanici traže izgovore da na sednicu ne dođu, međutim, ubeđena je da oni svojim biračima duguju da dođu u ponedeljak, 27. maja, u Dom narodne skupštine da iznesu svoje stavove o važnom pitanju.

- Ako u ponedeljak ne dođu i ne učestvuju u izuzetno važnoj raspravi, onda pokazuju da im nije važno šta građani Srbije misle i da im nije važno pitanje KIM, kao i da im je u ovom trenutku važnije ko će sedeti u REM-u - rekla je Maja Gojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Gospo Predsednice Skupštine Majo,sada ti je kasno da bogoradiš a upozoravana si dugo NE PONIŽAVAJ OPOZICIJU?Ti si Predsednica svima.Isključivani su im mikrofoni?Novčano kažnjavani JER SU DRUGAČIJE MISLILI?Govorili bi oni po tvojoj volji ali nisu 'teli da čitaju ono šo si im napisala? A tako bi bilo lepo da je u Skupštini bilo po tvome.Brezobrazna opozicija do daske.PS.Majo ,pogledni rezultate beogradskih izbora pa se podaseti koliko je glasača glasalo za SNS? Ne koliko od izašlih već od ukupnog broja?

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59