• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.05.2019

20:29

ĐURIĆ: O eventualnim kontramerama u dogovoru sa Srbima sa KiM!

Politika

ĐURIĆ: O eventualnim kontramerama u dogovoru sa Srbima sa KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KIM

- Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete - rekao je Ðurić za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Ðurić je odgovorio: "videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti".

On je rekao da će sutra biti održan prvi sastanak Kancelarije i predsednika Republike sa Srbima sa KIM nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, koja uvećala rezultat za 40 odsto.

- Sada nema spavanja na lovorikama već treba ozbiljno da se radi u interersu građana u sve četiri sprske opštine na severu Kosova - naglasio je direktor Kancelarije za KIM.

On je rekao i da će se u Skuspstini Srbije ozbiljno razgovarati o stanju na KIM, pošto je Kancelarija za KIM pripremila je obiman izveštaj, a predsednik Aleksandar Vučić će izneti detaljnu sliku sadašnjeg stanja.

Upitan za detalje izveštaja, Ðurić je rekao da je u njemu 149 projekata izgradnje, obnove i podrške u sprskim sredinama širom KIM.

Pred poslanicima će biti reči i o procesu dijaloga sa sa Prištinom, o tome kako je Priština i na koji način sve osptruirala razgovore sa Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na odgovoran i ozbiljan način.

Upitan o detaljima zasedanja sabora Srpske pravoslavne crkve, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije, Ðurić je rekao da nije bio na tom sastanku, ali je podsetio da je patrijarh Irinej nakon susreta izneo stav ubedljive većine članova Sabora u kojem je "snažno podržao politiku predsednika Vučića".

- To je ono što je merodavno - naveo je Ðurić i dodao da će u skupštini biti prilike da se i o tome razgovara.

On je naveo da će predsednik Vučić detaljno upoznati narodne poslanike i širu javnost sa sadržinom razgovora sa nedavno održanog crkvenog sabora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Čeka se rasprava u Skupštini Srbije, i šta imaju reći srbi na Kosovu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija