• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ B. BABIĆ

24.05.2019

18:14

ČUVENI 'MOND DIPLOMATIK' POSLE 20 GODINA PRIZNAO KRIVICU! Francuzi: LAGALI SMO, Srbi nisu krivi za rat 1999!

Politika

ČUVENI 'MOND DIPLOMATIK' POSLE 20 GODINA PRIZNAO KRIVICU! Francuzi: LAGALI SMO, Srbi nisu krivi za rat 1999!

Podeli vest

Urednici 'Monda' potvrdili da su i sami, uz brojne druge zapadne medije, 1999. godine učestvovali u kampanji punoj laži koja je dovela do zločinačke NATO agresije na Srbiju!

Najugledniji francuski list 'Mond diplomatik' priznao je da je 1999. godine bio deo zapadne propagandne mašinerije koja je lažnim vestima o navodnom etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu na kraju dovela do zločinačke NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru!

Bolesne laži Šarpinga

U srpskom izdanju 'Mond diplomatika', koji izlazi kao podlistak 'Nedeljnika', urednik Serž Alimi i novinar Pjer Ramber objavili su juče tekst pod naslovom "Senzacionalna manipulacija i rat na Kosovu: Najveća lažna vest s kraja 20. veka". U ovom tekstu oni nedvosmisleno potvrđuju da se rat protiv Srbije 'hranio medijskim lažima'. 

Foto: Informer DN

Paklena koalicija

"Glavni dezinformator bile su zapadnjačke vlade, NATO, kao i najugledniji mediji"
Serž Alimi i Pjer Ramber

Cilj prljave medijske kampanje u čijem je središtu bio montirani masakr u Račku, bio je, kako sada priznaju i Francuzi, da se javno mnjenje na Zapadu ubedi u ispravnost bombardovanja.

"Srbi su počinili genocid, igrali su fudbal odsečenim glavama otkinutim s leševa, kidali su fetuse iz trudnica i pekli ih... Rekao je to nemački ministar odbrane Rudolf Šarping, čije komentare su mediji ponavljali. Naslovnica za naslovnicom, ove lažne informacije će biti pocepane u paramparčad (...) Daleko od toga da su korisnici i korisnici interneta paranoični, glavni dezinformatori su bile zapadnjačke vlade, NATO, kao i najugledniji mediji", pišu francuski novinari i priznaju da je među propagandističkim medijima bio i sam 'Mond', koji je objavljivao izmišljotine o navodnom srpskom planu 'Potkovica' da se Albanci proteraju s Kosova:

Foto: Informer DN

"Uredništvo, kojim je tada rukovodio Edvi Plenel, priznaje da je 'izabralo da stane na stranu intervencije'. Ali plan 'Potkovica' je krivotvoren: Nije ga donela srpska vlast, već je fabrikovan od elemenata koje je prikupila bugarska tajna služba, a zatim prenesen u Nemačku od strane zemlje koja je tada gorljivo želela da uđe u NATO. Novinari Žan-Arno Derans i Loran Žeslan, s druge strane, opisuju 'Potkovicu' kao arhetip lažnih vesti koje emituju zapadnjačke armije i preuzimaju sve glavne evropske novine", zaključuju Alimi i Ramber. 

Nelegalno napali državu koja nije pretila

Francuski novinari u ovom članku napominju da je nelegalno bombardovanje Srbije ostavilo brojne posledice na međunarodno pravo i politiku:
"NATO je prvi put od svog nastanka 1949. odlučio da napadne državu koja nije pretila nijednoj državi članici. Izgovor je bio humanitarni motiv i delovalo se bez mandata UN. Takav presedan je poslužio SAD 2003. u vreme invazije na Irak, takođe potpomognut kampanjom masovnih dezinformacija. Nekoliko godina kasnije proglašenje nezavisnosti Kosova februara 2008. potkopalo je i načelo nepovredivosti granica". 

Grize ih savest

Komentarišući ove navode, bivši pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da od ovog pokajničkog priznanja Srbija neće imati mnogo koristi, ali da je bolje što su Francuzi priznali svoj zločin makar i sada, nego da to nisu učinili nikada. 

Foto: Informer DN

- Međunarodni posmatrači koji su dolazili u našu zemlju, a među njima i Francuzi, izrekli su mnoge strašne laži o Srbima i Srbiji. Verujem da ih sada grize savest i da će konačno progovoriti istinu i izviniti se Srbiji i njenom narodu. Bilo je mnogo lažiranih vesti sa Kosova, a posebno 1998. i  1999. godine i to evo sada i oni koji su lagali sami priznaju... - naglašava Šljivančanin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 4 godine

Čim Šlivančanin "krvnik sa Ovčare" ima morala reći nešto odma se zna da je sve u ovom članku laž. Tipična propaganda dosad već viđena mnogo puta, "svi su krivi osim nas Srba"

Sumadinac

pre 4 godine

Sad je kasno voljeni Francuzi to ste trebali pre 20 godina da pusete i da obavestite vas narod o vasoj laznoj politici.

Antičetnizam

pre 4 godine

Ma lako je terat medijsku propagandu al ikoga je briga za to pa niej NATO bombaradovao bez veze i svi mi i ceo svet zna zašto i.

F16 Oluja

pre 4 godine

Vlasnik fabrike potvrdio da RH ide po NOVE F16-Oluja Block 70 od Amerike... Lockheed Martin: Prva stvar koju bih trebao spomenuti je da bi hrvatska Vlada kupovala avione od Vlade SAD, a mi bi odgovorili na zahtjev Vlade SAD. Dakle, to nije direktna komercijalna veza između nas i Hrvatske. Hrvatska Vlada bi podnijela zahtjev Vladi SAD i nas bi se pozvalo da podnesemo cijene za potpuno nove F-16 u Block 70 standardu.... Express.rs Ameri otkrili pod kojim uvjetima nam prodaju ratne avione

Regionalni lider

pre 4 godine

Ima li neki novinar u Srbiji da pita Vučića ko je tu Regionalni lider? Amerika poklanja Hrvatima još dva Blek Hok borbena helikoptera vredna 50mil.E nakon šta im je već poklonila dva prošle godine(PUTIN ZARAĐUJE NA SRBIMA) Najvljeno da im poklanja još 100 oklopnih vozila Bradley koje će sami modernizovati! Na vojnoj vežbi u RH koja se zove "Brzi odgovor"(očito Srbima u slučaju napada na RK) od mastralnih Hrvata uče NATO standard vojske Slovenije i BiH i CG i Albanije i Kosova i Severne Makedonije!

ETIKETA

pre 4 godine

Saveznici su bombardovali Nemačku zbog Hitlera i Srbiju zbog Miloševića… Jedini greh NATO pakta je taj šta nije bombardovao odmah 91g da spreči genocid odmah čim je Milošević iz Beograda poslao svu silu JNA i tenkove sa cvećem da rade genocid nad nenaoružanim komšijama i katolicima i muslimanima! Možemo da lažemo ali NATO pakt i normalan svet je morao na silu naučiti pameti i dovesti u red Srbe i Miloševića da ne naprave još veći genocid nad nemoćnim Albancima. Istorija je ispisana prvo sa oslobodilačkom i maestralnom Olujom koja se izučava po svetu a sa ovim presudama u Hagu je stavljena etiketa srpskom genocidnom narodu i lupljen je pečat i to više nikakve srpske laži ne mogu da maknu i izbrišu i to sve ostaje za istoriju i buduću naplatu duga i od strane katolika i muslimana. Ali za RS naprosto Srbi ništa nisu krivi jer su Saveznici iz WW2 Amerikanci i Britanci zaustavili hrvatsku Oluju kod Banja luke i Srbima dali taj genocidni entitet pa neka sada oni to sami rešavaju a mogla je Oluja da sve reši do kraja još 95g a ne da nam sada opet i deca ginu da se to genocidno zlo reši do kraja.

Karma

pre 4 godine

Koga to uopšte treba da bude briga za poražene genocidne i mitomanske gubitnike? Kukate i kmečite eto već 20g NATO paktu koji vas sa silom doveo i red i naučio pameti pa kukate Hrvatima več 25g zbog maestralne Oluje koja je pustila 250 000 živih agresora sa familijama pa kukate i Albancima šta su toliko plodni svaki sa 5-10dece da se šire i preuzimaju pa kukate po celom Regionu da su Srbi ugroženi e zato svaka čast onome ko je srpsku himnu nazvao Bože pravde jer posle svih ratova po srpskom kukanju i kmečanju se vidi da ga ima i da jeste pravedan. Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati…vizantijsko prvoslavlje je samo podela i obmana a nije samo nadvladano nego je toliko pravoslavna Vizantija sada muslimanska zemlja ko i Kosovo i mora biti nadvladano i na celom Balkanu jer to očito po Njegovim rečima nije Njegova Crkva nego čisto zlo podele i mržnje i otrova i huškanja…

Haško

pre 4 godine

Na suđenju generalima su Hrvati u Hagu pokazali da se nije bombardovalo samo zbog zločina ko šta je onaj u Račku i pretnje novog srpskog genocida i na Kosovo nego i zato šta je postajala jasna namera Miloševića sa vođstvom JNA da sve one 250 000 svoje civile koje su posložili i izvukli iz RH nasele na Kosovo tako da Albanci ne postanu većina ili mirno ako se slože ili da ga odmah prvo Miloševć očisti od Albanaca i naseli te Srbe i zato se moralo odmah regaovati i to sprečiti.... Zašto to niko u Srbiji ne piše i ne govori a tako je interesantna tema da je moguće da su Hrvati spakovali Srbima to bombardovanje?

DUŠAN

pre 4 godine

VELIKI PRIJATELJI BUGARI JOŠ ODAVNINA??? I MI IM VERUJEMO JOŠ UVEK

MILETA

pre 4 godine

IMAM 70g,LEKAR U PENZIJI, NAGLEDAO SE MNOGIH LJUDSKIH DRAMA ALI POSLE RATA 1999 g IMAM NAJVECU ZELJU DA DOZIVIM REINKARNACIJU I PRIZNANJE SRBIJI DA SU POGRESILI.

Perica

pre 4 godine

Зашто не може да се напише име ћирилицом????

dragan

pre 4 godine

Gosp Sljivancanine o kakvoj SAVESTI vi pricate da su je imali nebi se frncuzi i ostali priklonili carstvu zla...Oni su imali svoje interese kao i sad oko KOSOVA Podla nacija, (ziveo sam tamo preko 30 g)samo su englezi gori Gde je bio Vucic na proslavi u parizu a gde arnaut.... Sve je bilo dirigovano iz amerike (kao i dan danas) gl urednici SVIH listova su podanicki izvrsavali naredjenja To je tkz slobodna i nezavisna stampa A gde su bili i tkz slobodni novinari.... Ko se jos seca u eu bombardovanja nase zemlje A sad im kao proradila savest ...

branko1

pre 4 godine

"Dzukela je zajalala" ali je ostala smrdljiva dzukela.Dokle god postojite bićete smradovi jer "posle ...... nema kajanja"ološi jedni.

Marko

pre 4 godine

Nije mi jasno zašto lažete sami sebe, smrdima je bitno lagati, pa francuzi i englezi su vas bombardirali i potjerali iz Kosova jer ste vršili genocid nad Albanskim narodom. Što ste čoravi pored zdravih očiju. Progledati ćete polako, ostali ste bez R. Kosovo a ako ne budete dobri ima još puno načina da vas zapad kazni. Vi bi u 21 stoljeću silom, samo tako napred ha, ha, ha.

Milorad Culibrk

pre 4 godine

Je..m ja vam mater za naknadno kajanje.

BRANKO

pre 4 godine

I sad mi treba da budemo fascinirani tim priznanjem . Bitange bili, bitange i ostali !!!

DEDA RAKA

pre 4 godine

Da Bog da im se vratilo istom merom - eto to je moja "skromna" želja !

Dejan

pre 4 godine

Ova vest nije novost. Problem je što je objavljena u izdanju na srpskom jeziku. Ali mi smo to već znali. Ista vest nije objavljena ni u jednom izdanju na drugim jezicima na kojima izlazi "le monde diplomatique". Zar i ta činjenica ne govori o upornom prikrivanju istine.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija