• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2019

10:54

DAČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daleko smo od pregovora, NEMA SVRHE IZNOSITI PREDLOG REŠENJA!

Politika

DAČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daleko smo od pregovora, NEMA SVRHE IZNOSITI PREDLOG REŠENJA!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne očekuje da će u ponedeljak na sednici skupštine posvećene Kosovu i Metohije biti reči o konkretnom predlogu Srbije za rešenje kosovskog pitanja i ocenio da to ne bi imalo političku svrhu jer u ovom trenutku nije moguć nastavak pregovora Beograda i Prištine

- Mislim da neće biti razgovora o tome, ne možete da idete s nekim predlogom kad nema uslova za nastavak pregovora, to ne bi bilo politički svrsishodno - rekao je za TV Prva Dačić, odgovarajući na pitanje da li će se u ponedeljak u parlamentu čuti šta je predlog Srbije za rešenje pitanja KiM.

- Pregovaračke strane u BiH nisu pre Dejtonskog sporazuma u parlamentu govorile šta će da bude pre potpisivanja. To treba da bude rezultat nekih pregovora, ali sad smo daleko od toga, jer Albanci misle da će Srbija pristati na nezavisnost Kosova - naveo je šef srpske diplomatije.
 

VUČIĆEV DOKUMENT O KOSOVU NA 100 STRANA! Evo šta piše u IZVEŠTAJU O DIJALOGU SA PRIŠTINOM koji će biti pred poslancima!

Prema njegovim rečima, Srbija nema potrebe da usvaja platforme, kao što je to učinila Priština, i ističe da je njena platforma u stvari Ustav u kojem se kaže da je Kosovo deo Srbije.

- Godinama istrajavamo na nečemu sto su naši principijelni stavovi, ali na tome se ne može postići dogovor, jer ono što mi želimo, Albanci neće, a mi nećemo ono što oni traže - rekao je Dačić.

Ministar se osvrnuo i na najavljeni bojkot sednice skupštine dela opozicije i optužio opozicione partije da su toliko tražile političku raspravu u parlamentu, a sada to izbegavaju.

- Opozicija je toliko tražila tu skupštinu, a nisam primetio da su, dok su bili na vlasti, odlazili u parlament s tim temama. Da sam na njihovom mestu, ne bih propustio da kažem šta imam Vučiću ili meni kao ministru. Neće valjda veći odjek da ima ono što se kaže pod šatorom nego u skupštini - kazao je Dačić.

 

Foto: Tanjug

- Kada se govori o predlozima kako dalje, zašto opozicija ne izađe sa svojim predlogom, kaže (Dragan) Đilas pomirenje Srba i Albanaca, da vidimo šta je to. Da čujemo i šta kažu oni za koje je Kosovo izgubljeno ili oni koji kažu da smo Vučić i ja izdajnici - naveo je Dačić.

Na pitanje šta je tačno značila ideja razgraničenja, s kojom je pre više od godinu dana prvi izašao u javnost, Dačić je rekao da nije došlo do situacije da se vodi dijalog o tome jer ta ideja nikada nije bila tema u Briselu.

- To su bila razmišljanja da se otvore takva pitanja, jer nas EU prisiljava da do ulaska postignemo sporazum o normalizaciji odnosa za koji niko ne zna šta tu treba da piše. Kad je trebalo da se sedne i razgovora o tome, uvedene su takse - podsetio je Dačić.
 

(VIDEO) VUČIĆ O BOJKOTU OPOZICIJE: Kosovo i Metohija im nije važna tema? Uskoro će izbori, pa će narod da kaže šta misli!

Upitan zašto se govori da je odbačena ideja o kojoj javnost nije bila detaljno obaveštena, ministar je kazao da predsednik Vučić to govori na osnovu reakcija u domaćoj javnosti i zato što su pojedine političke stranke to docekale na nož ne shvatajući da je to jedan od kompromisnih predloga s kojim Srbija može, ali i ne mora da izađe.

Govoreći o diplomatskoj ofanzivi koju vodi po pitanju KiM, Dačić je istakao da Kosovo više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i nigde ne može biti primljeno bez saglasnosti Srbije. 

- Videćemo ko će još povući priznanje. Predsednik Konga mi je obećao da neće promeniti stav, Madagaskar je dobio novog predsednika, ali neće menjati odluku o povlačenju priznanja, takođe Svazilend, Togo i Gana veoma dobro razumeju i teško da će ikada glasati za Kosovo - uveren je šef srpske diplomatije.
 

I SA OVOM BUDALOM SRBIJA TREBA DA RAZGOVARA?! Ruski "zezatori" se predstavili kao Porošenko pa Haradinaja napravili kompletnim idiotom I TO ČAK TRI PUTA!

Upitan o komentarima da njegovo lobiranje među afričkim i azijskim zemljama nema mnogo smisla, Dačić je podvukao da Kosovo više nema podršku 116 zemalja.

- Ako je to besmisleno, zašto se onda Amerikanci toliko ljute i traže da prestanemo s tim. Kada je Barbados u februaru prošle godine priznao Kosovo, to se u Prištini slavilo uz vatromet i smatralo se važnim, a kad neko iz Afrike povuče priznanje Kosova, onda to nije važno - primetio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sinisa

pre 4 godine

ali očigledno da je neko u lancu odgovornih zakazao tome dati otkaz pod hitno!

Mihajlo

pre 4 godine

Gospodin koji se druzi sa Misom Bananom i njegov sef koji se druzi sa Panicem , Zeljom, kao i braco koji je u drustvu navijaca -huligana , Komplet Koza Nostra.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija