• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2019

14:36

MARTINOVIĆ OPOZICIJI: Izveštaj o KiM pokazuje koliko se radi!

Politika

MARTINOVIĆ OPOZICIJI: Izveštaj o KiM pokazuje koliko se radi!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović poručio je danas delu opozicje okupljene u Savezu za Srbiju, a koja neće prisustvovati sednici, da je bojkot izgovor za nerad i nedostatak ideja, a da se iz izveštaja o KiM koji će biti predstavljen može videti mnogo o tome šta se radi i šta se može uraditi za srpski narod na KiM

 

- Oni koji su Srbiji naneli štetu neće doći. Ti koji su uradili sve nemoguće i moguće da se pogorša položaj Srbije na KiM postavljaju pitanje šta ćeš ti Vučiću da uradiš - rekao je Martinović novinarima na konferenciji za novinare u holu parlamenta pred održavanje Posebne sednice posvećene Kosovu i Metohiji.

Martinović je poručio opoziciji da može da se vodi mudra i odmerena politika, da se spasi ono što se spasiti može, da se spasi srpski narod, da se deca školuju, leče... da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.

- Može da se održi pravna i politička veza sa Srbijom - rekao je Martinović i podsetio da je će svako iz izvestaja koji će danas biti predočen moći da vidi i da je na KIM u toku realizacija 149 najrazličitihih projektata čiji je cilj opstanak srpskog naroda.

On je naveo da je najava održavanja sednice na kojoj će predsednik Srbije govoriti o tome šta je urađeno na KiM i o realnoj situaciji izazvala ogromnu nervozu u redovima Saveza za Srbiju, počeli su napadi na predsednika i pitanja zašto je zakazana sednica.

- Dok nije bila zakazana pitali su se zašto je zakazana, sada zasto dolazi predsednik - rekao je Martinović i naveo da je predložio da se poslanicima udvostuči vreme za raspravu što deo opozicije ne želi da iskoristi, jer nema nikakvu ideju sta sa KiM i šta sa srpskim narodom.

Dodao je da se to vidi i iz njihovog "Sporazuma sa narodom" u kome nema ni reči o dva delikatna pitanja o KiM i EU.

Izrazio je žaljenje i što danas neće moći da se čuje šta Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić misle o KiM.

- SNS će učestvovati i danas i sutra u radu parlamenta i glasati za usvajanje izveštaja o KiM i dati podršku predsedniku i vladi u svemu onome što radi, a što je važno za opstanak srpskog naroda na KiM - poručio je Martinović.

Podsetio da je situacija za Srbe na KiM izuzetno teška, kao i položaj Srbije te da je zato potrebna mudra, odgovorna, racionalna i realna politika prema KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija