• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso/Dnevne

27.05.2019

17:18 >> 17:22

BAKIRE, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! IZETBEGOVIĆ NAPAO VUČIĆA ZBOG DODIKA, smeta mu što je Predsednik Srbije uz rukovodstvo Srpske!

Politika

BAKIRE, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! IZETBEGOVIĆ NAPAO VUČIĆA ZBOG DODIKA, smeta mu što je Predsednik Srbije uz rukovodstvo Srpske!

Podeli vest

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, ali da ne pominje njen suverenitet i ničim se ne ogradjuje od sve otvorenijih separatističkih izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika

Izetbegović je to rekao na svečanoj sednici Glavnog odbora SDA, povodom 29 godina od osnivanja stranke, navodeći da su Vučić i Dodik često "zajedno, nasmejani i zagrljeni", preneo je sarajevski portal Kliks.

- Čemu onda verovati - verbalnoj podršci teritorijalnom integritetu BiH, ili neverbalnoj i konkretnoj podršci čoveku koji taj integritet svakodnevno dovodi u pitanje - kazao je lider SDA.

On je ocenio da se Republika Srpska "militarizuje, mimo Ustava i zakona", navodeći da uvodi rezervni sastav policije, nabavlja vojne puške za policiju, pravi vežbe zajedno sa policijom Srbije, pri čemu se prelazi državna granica.

Izetbegović je dodao i da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin daje izjave kako "Republika Srpska nema vojsku, ali ima srpski narod", kao i da Dodik crta neke nove karte Balkana, Republiku Srpsku naziva "Zapadnom Srbijom" i ne odustaje od "glorifikovanja (Radovana) Karadžića i drugih presudjenih ratnih zločinaca".

(UŽIVO/VIDEO) VUČIĆ U SKUPŠTINI: Tačiju je teže da priča sa mnom nego meni sa njim!

- Ne sankcioniše četnike, koji pevaju pesme o tome kako će ponovo teći krvava Drina, prave četničke parkove po Republici Srpskoj, podižu spomenike Draži Mihailoviću - rekao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, Dodik se od socijaldemokrate pretvorio u agresivnog nacionalistu, navodeći da već deceniju opstruiše vitalno važne procese za zemlju i njene gradjane, poput procesa pomirenja, integraciju u EU, integraciju u NATO.

ZAPADNA OMČA BEOGRADU! Evo šta se ustvari krije iza projekta "DRŽAVA SANDŽAK"!

- Postavlja se neizbežno pitanje - Gde su granice Dodikovih igara? Hoće li Dodik jednoga dana preći sa reči na dela, i zaista pokušati da dovrši ono što je Karadžić počeo pre 27 godina? I šta treba da bude naš odgovor na sve to? - kazao je Izetbegović.

Govoreći o Rusiji, on je rekao da je ona sve prisutnija u regionu i da sve pristrasnije staje na stranu Srba u Srbiji i BiH, ali i da SAD, uprkos politici koju vodi predsednik Donald Tramp, ne odustaje od uticaja na Balkanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija