• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2019

19:09 >> 21:53

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠENO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE O KIM! Nastavak sednice sutra u 10 sati!

Politika

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠENO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE O KIM! Nastavak sednice sutra u 10 sati!

Podeli vest

U Skupštini Srbije danas je održana posebna sednica na čijem je dnevnom redu bio izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je poslanicima predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Skupštinska rasprava je završena, a nastavak je u utorak u 10 sati

21:30 - MILIĆEVIĆ O "PLEMENSKIM VOĐAMA" I PUNOJ PODRŠCI SPS-a

Potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslanika socijalista Đorđe Milićević kaže da treba nastaviti kao do sada i da Vučić ima punu podršku poslaničke grupe SPS, jer smatraju da na najbolji način štiti interese Srbije i Srba sa KiM.

- Treba nam što širi stepen konsenzusa i jedinstva, jer je Srbija jaka kad je jedinstvena - rekao je.

- Dijalog nema altrenativu, ali je neophodno da Priština ukinue takse - dodao je Milićević.

- Kad nas nema za stolom, onda se odluke donose bez nas - istakao je

- Već duži vremenski period Srbija nema ovlašćenja na KiM, a koliko ćemo da dobijemo, zavisi od nas samih -  dodaje.

- Konačno imamo pravo da nešto tražimo, a ne samo da gledamo da se od Srbije nešto otima, za to je bilo potrebno puno energije - naveo je Milićević.

- Istina mora da bude osnov za iznalaženje svakog budućeg kompromisnog rešenja, ali ne smemo da stanemo - naveo je Milićević.

Ova vlada nije ni proruska, proevropska već prosrpska, ocenio je.

- Obaveza svih nas je da štitimo interese Srbije, nećemo razgovarati pod šatorom kao plemenski savez - naveo je.

- A oni u šatoru neka objasne zašto nisu glasali za Tijanin zakon, i kako će pomoći narodu na KiM pod tim šatorom umesto da dođu u skupštinu - izjavio je Milićević.

- Albanski separatisti, ma koliko oni politički ponekad, napravili da misle različito, sučeljavaju se, ali o nezavisnosti svi misle isto - rekao je Milićević i dodao je da je pitanje da li u Srbiji svi misle isto o Kosovu - i kaže da misli da ne.

Govoreći o bojkotu opozicije današnje sednice, kaže da nisu tu jer nemaju argumente i hrabrost za sučeljavanje mišljenja.

Milićević je rekao da opozicija treba da kaže koji je to drugi put.

Rekao je da su "kukavice pobegle". On je ocenio da opoziciji nije ostalo ništa osim da drži monologe u skupštinskom holu.

21:00 - MARTINOVIĆ: DOČEKANI STE GORE NEGO DA STE DOŠLI U HRVATSKI SABOR

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da je Vučić u Skupštini Srbije od dela opozicije dočekan gore nego da je ulazio u hrvatski Sabor ili Skupštinu u Prištini.

On je rekao da je Boško Obradović, "verovatno po nalogu Đilasa organizovao zasedu" na Vučića, s namerom da se sa njim fizički obračuna i baci senku na sednicu.

Govoreći i problemu Kosova i Metohije, kazao je da nije vreme da se junačimo i busamo u grudi jer nemamo dece za bacanje.

- Imate nedvosmislenu podršku srpskog naroda na KiM, niste sami kao što je rekao Čedomir Jovanović. Imate podršku poslanika SNS, naših koalicionih partnera, braće iz sestara sa KiM i građana Srbije. Nemojte da potcenjujete naš narod, oni znaju šta je moguće a šta ne i šta je racionalno a šta ne - rekao je Martinović.

- Zna naš narod šta je moguće, a šta nemoguće, šta je racionalno rešenje. Ne treba potcenjivati narod. Narod razume da ste vi predsednik Republike koji vodi računa o interesima, zato samo hrabro i napred - poručio je Martinović, na šta su poslanici aplaudirali.

20:38 - NIKO DO SADA NIJE OVAKO ISKRENO GOVORIO O KiM: ĐURIĆ O VUČIĆEVOM IZLAGANJU

Konačno je neko rekao potpuno iskreno i istinito sve o Kosovu i Metohiji i to bez ikakvih kalkulacija, politikantske računice, bez uvlačenja teme KiM u blato dnevne politike kao što to čine neki političari u Srbiji, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Skupštini.

20:29 - PASTOR: REALNO GOVORITE O PROBLEMU

Balint Pastor iz SVM je rekao u svom obraćanju da Vučić veoma realno govori o problemu.

- Rekli ste mnogo hrabrih i istinitih rečenica - kazao je Pastor i napomenuo "da Srbija gubi protokom vremena".

19:42 - PREDLOG REŠENJE IDE NA REFERENDUM

Predsednik je kazao i da će predlog rešenja za Kosovo i Metohiju biti iznet na referendumu.

- Ako bude narod doneo odluku suprotnoj toj, istog dana ću podneti ostavku. Dok se nalazim na ovom mestu, poštovaće se volja naroda - rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima sa Mađarskom, Vučić je rekao da mu je mađarski premijer Viktor Orban sinoć preneo da može da računa da će svakog trenutka i na svakom mestu postavljati pitanje bržeg ulaska Srbije u EU.

19:40 - VUČIĆ O SLUČAJU BITIĆI

Komentarišući slučaj Bitići, Vučić je u Skupštini rekao da je to težak problem i da se zločin desio.

- A kad god tražite dokaze od nekoga, oni kažu, a što ne hapsite tog i tog, Gurija najčešće... Dajte nam dokaze. Bez dokaza da hapsimo? Zato što pišu novine i advokati nečiji - Srbija je ozbiljna zemlja - rekao je.

19:26 - VUČIĆ ODGOVORIO JOVANOVIĆU: SEDNICA JE VAŽNA DA BISMO NARODU REKLI ISTINU

Vučić je, odgovarajući Jovanoviću, rekao da je današnja sednica važna ne zbog donošenja neke odluke, "već da bismo narodu rekli istinu".

- Narodu treba ukazati i na to kakve su projekcije za budućnost, kako bi mogli da donose odluke - rekao je predsednik.

- Da saznaju kakve su stvarne projekcije, to su radili neki od najumnijih ljudi - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je pojasnio šahovskim rečnikom da smo ušli u igru sa damom i topom manje i da se trudi da sakrije svoje namere da bi mogao da se u toj borbi izbori.

- Ja sam mogao danas da iznesem sve planove mape i o svakom zaseoku i selu, ali to ne mogu i ne smem da govorim jer ne odlučuejmo o svemu sami nego i druga strana - poručio je on.

18:57 - JEDINSTVENA SRBIJA ĆE GLASATI ZA IZVEŠTAJ

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je kazao da je sve što Vučić radi dobro je za Srbiju i dodao da će Jedinstvena Srbija glasati za izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je podneo.

Marković je istakao da je poboljšan položaj Srba na Kosmetu.

On je kritikovao to što opozicija bojkotuje rad skupštine.

18:40 - VUČIĆ PREDSTAVIO IZVEŠTAJ PARLAMENTU, POČELA RASPRAVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle više od dva i po sata obraćanja, predstavio je izveštaj poslanicima i javnosti Srbije.

Nakon toga je počela rasprava o pomenutom dokumentu. Prvi je reč imao Dragan Marković Palma ispred poslaničke grupe Jedinstvene Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Malena

pre 4 godine

Šta god mislili, kako god shvatili ovo danas, najgluplji je opet Čedomir Jovanovic!! Ne nogu više ni da ga gledam, ni da ga slušam, a parazit živi na našoj grbači već 19 godina. Uzas!!!

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija