• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2019

20:19

UZBUNA U ATINI! Turski lovci ponovo na grčkom nebu, F-16 LETELI NAORUŽANI!

Politika

UZBUNA U ATINI! Turski lovci ponovo na grčkom nebu, F-16 LETELI NAORUŽANI!

Podeli vest

Četiri turska lovca F-16 i dva borbena aviona F-4 koji su leteli u tri formacije, danas su u nekoliko navrata ušli u vazdušnu zonu u Atini, u severoistočnom i jugoistočnom delu Egejskog mora, prenosi grčki list Katimerini

Grčki piloti su presreli turske vazduhoplove u skladu sa međunarodnim pravilima angažovanja. 

Kako navodi list, dva od ukupno šest borbenih aviona su bila naoružana.

Tenzije između Grčke i Turske traju već duži period zbog, kako navode grčki vlasti, kršenja vazdušnog prostora Grčke i Kipra, kao i Ekskluzivne ekonomske zone oko Kipra, od strane turske avijacije. 

Nedavno je grčki predsednik Prokopis Pavlopulos rekao da Grčka i Kipar neće dopustiti kršenje suvereniteta u vazdušnom prostoru od strane turskih borbenih aviona. 

I pored brojnih sastanaka između grčkih i turskih predstavnika ministarstava odbrane, na kojima se razgovara o merama o izgradnji poverenja, incidenti u vazduhu između grčkih i turskih vazduhoplova se nastavljaju. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Raketa i BUM! ... Danas turčin kaže KAKO SU SE PILOTI ZANELI! ... A grk pusti raketu i,kako napisah,bude BUM!Ko da grk nume da se zanese.'Ebiga,pritisnuo pogrešno dugme! I kraj priče.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija