• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2019

13:28

RANJENICI S KiM ZBRINUTI U KOSOVSKOJ MITROVICI! Povređeni Srbi su stabilno, ali IMA IH JOŠ U ZUBINOM POTOKU!

Politika

RANJENICI S KiM ZBRINUTI U KOSOVSKOJ MITROVICI! Povređeni Srbi su stabilno, ali IMA IH JOŠ U ZUBINOM POTOKU!

Podeli vest

Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti

Janićijević je primljen sa otvorenim povredama leve potkolenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkolenice, rekao je Tanjugu zamenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek. 

Oba pacijenta su, kako je dodao, u stabilnom stanju, i u toku su dijagnostički procesi. 

UNMIK: Ruski državljanin je u bolnici i ima povrede!

Misija UN na Kosovu saopštila je danas da se ruski državljanin, kojeg su privele kosovske specijalne policijske snag tokom jutrošnje operacije, nalazi u bolnici.
- Ruski državaljnin se nalazi u bolnici i ima povrede - saopštio je Unmik za rusku agenciju Tass.
Ruska agencija RIA prenosi i izveštaje prištinskih medija da se on nalazi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, kao i da su ga predstavnici Unmika posetili.
Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas u Skupštini Srbije da postoje informacije da je pretučen i priveden i jedan ruski državljanin na KiM, Mihail Krasnoščenko, radnik UNMIK administracije.
Srpske vlasti su o tome upoznale nadležne organe ruskih državnig vlasti, dodao je prešednik.
- Pretukli su ga i priveli, ako je informacija pouzdana, najverovatnije da bi se dodvorili onima koji su celu akciju odobrili - rekao je Vučić.

- Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin potok da ima dosta građana koji su doživeli lakše telesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta - rekao je Elek. 

(VIDEO) VUČIĆ U SKUPŠTINI: U toku je teror nad Srbima na KiM, NOVU "OLUJU" SRBIJA NEĆE DOZVOLITI!

Elek kaže da još uvek nemaju informacije o tačnom broju povređenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU. 

- U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povređeni dva-tri sata pre nego što su doveženi u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata - objasnio je Elek. 

Elek očekuje još pacijenata i naglašava da su svi lekari spremni. 

- Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar - rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje. 

(UŽIVO) UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA! Specijalci počeli povlačenje! U sramnoj akciji uhapšeno više desetina Srba, dvoje ranjeno!

Informacije koje pristužu iz Zubinog potoka govore da je sedam lica, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Poslednja informacija je da su se jedince ROSU povukle iz Zubinog potoka. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mica

pre 4 godine

Vucicu! Znas li ti ista osim brojati prebijeme i ranjene Srbe u srpskoj pokrajini KIM?

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija