• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2019

20:01

GARDIJAN: Napad na sever Kosova u delikatnom političkom trenutku za Beograd

Politika

GARDIJAN: Napad na sever Kosova u delikatnom političkom trenutku za Beograd

Podeli vest

Današnji napadi i hapšenja na KiM, kako ocenjuje list Gardijan, dogodili su se usred delikatnog političkog trenutka za Beograd, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušavao da dobije što širu podršku srpskog parlamenta za kompromisni sporazum o Kosovu.

Gardijan je, prenoseći današnja dešavanja na KiM, između ostalog naveo da je Vučić optužio kosovsku policiju da koristi silu protiv nenaoružanih Srba i puca u vazduh. 

- Srbija će pokušati da sačuva mir i stabilnost, ali će biti u potpunosti spremna da zaštiti naše ljude u najkraćem roku - preneo je britanski list Vučićeve reči.

List podseća da je tokom protekle godine u dijalogu Beograda i Prištine bilo reči o razmeni teritorije koja bi, kako navodi Gardijan, mogla da dovede do toga da "Srbija preuzme kontrolu na severu Kosova u zamenu za predaju dela teritorije sa pretežno albanskim stanovništvom u južnoj Srbiji". 

Javno mnjenje u obe zemlje, kao i mnogi strani diplomati, protivili takvoj ideji, dodaje list.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sladja

pre 4 godine

Zapad zaista da prestane da zmuri na ove brutalnosti pristinskih vlasti i vise necemo imati delikatnih momenata.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija