• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.05.2019

18:19 >> 18:23

SRBIJA U EVROAZIJSKOJ UNIJI VEĆ U OKTOBRU, SPORAZUM POTPISAN!  Pregovori trajali dve godine! BRISEL I NATO ĆE POLUDETI!

Politika

SRBIJA U EVROAZIJSKOJ UNIJI VEĆ U OKTOBRU, SPORAZUM POTPISAN! Pregovori trajali dve godine! BRISEL I NATO ĆE POLUDETI!

Podeli vest

Tekst sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije u potpunosti je usaglašen posle dvogodišnjih pregovora koji nisu bili ni malo laki i jednostavni, rekao je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić na otvaranju srpsko-ruskog biznis foruma u Beogradu

- Načelni plan, koji pre svega zavisi od procedura unutar EAEU, jeste da, na nivou premijera on bude potpisan u Sočiju u oktobru na sastanku predsednika vlada EAEU i tada bi naša premijerka bila specijalni gost i potpisala sporazum koji je dogovoren - kaže ministar.

Nakon potpisivanja sledi proces ratifikacije u nacionalnim parlamentima članica unije i u srpskom parlamentu, naglašava Ljajić.

(VIDEO) ŠIPTARI I USTAŠE SPREMAJU SINHRONIZOVANI NAPAD?! Dok ROSU teroriše Srbe, u Hrvatskoj masovne vojne vežbe NATO!

- Sporazum je vrlo važan jer sigurno daje i pravni osnov i veliku šansu da ovaj obim trgovinske razmene, pre svega sa Ruskom Federacijom, ali i drugim članicama Unije u značajnoj meri poveća - rekao je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vatro Marx

pre 4 godine

Drzave clanice EU sa Balkana , Brusel smatra trece kategorije. Srbiji tu nije Mesto, posto su velike nerealnosti prema cijelom Balkanu.

Marija

pre 4 godine

I da Srbija udje jednog dana u EU, u evropskom parlamentu bi možda imala 5-6 poslanika, za razliku od recimo Nemačke koja ima nekih 96, ili francuske sa 73 poslanika . To znači da bi Srbija svoj suverenitet predala Evropskoj uniji bez neke realne mogućnosti odlučivanja ili uticaja u okviru nje. Velika Britanija je odlučila da napusti EU, Norveška je dva puta na referendumu odbila da udje u EU, Švajcarska je takodje neutralna. Trenutno su u toku velika previranja u Evropskoj uniji koja je na prekretnici i veliko je pitanje da li će, ukoliko se ne reformiše, opstati narednih 10 godina. U tom kontekstu, Srbija treba da razvije ekonomske odnose, pre svega sa Kinom i Rusijom i naravno Evroazijska unija je velika šansa. Nadam se samo da Brisel neće uspeti da nas opet izmanipuliše i da će se ovo sprovesti do kraja.

Rasho

pre 4 godine

Napokon vise da se odlucimo jednom u zivotu,drzi se i nedaj na sebe Srpski narode.

Ljubo

pre 4 godine

Daj Boze ,samo ne verujem Beogradu .Vec odavno je svojim smradom preplavio srbsku drzavu i veru .Vec decenijama to traje .

Kica

pre 4 godine

Steta sto ne mozete I prije al eto lepo je I u oktobru tu je to SRETAN vam put dobro je da ste uskoro Sa bracom u bratstvu I jedinstvu

SS

pre 4 godine

U koju bre uniju i na koji način,kad danas objaviše rusi za našu prehrambenu robu od Matijevića i još neke,od muke ne zapamtih,da je sumnjiva.Šta radimo mi bre i šta hoćemo,da li smo svesni svoje nesvesti.Pa mi nismo ni za UNIJU TUNGUZIJE.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija