• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2019

11:58 >> 12:55

(VIDEO) VUČIĆ U LOZNICI NA POČETKU GRADNJE FABRIKE "ADIENT": Zagarantovana budućnost za 1.500 porodica u Podrinju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U LOZNICI NA POČETKU GRADNJE FABRIKE "ADIENT": Zagarantovana budućnost za 1.500 porodica u Podrinju!

Podeli vest

U Loznici se danas obeležava početak radova na izgradnji frabrike automobilskih sedišta "Adient", u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ta fabrka će zapošljavati 1.500 radnika

Vučić je sa potpredsednikom poslovne jedinice "Adienta" za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

Predsednik Srbije izjavio je da će izgradnjom ove fabrike biti obezbeđena budućnost za 1.500 porodica, ali da će oživeti i sam grad i celo Podrinje.

- Ovo je danas ubedljivo najvažnija vest za našu zemlju. Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabrku - naglasio je Vučić.

 

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Zahvalio je "Adientu" što je izabrao da u Loznici gradi novu fabriku i istakao da ih je upravo država molila za to i da je ta kompanija smatrala da je upravo to najbolje mesto zbog vrednih i dobrih ljud koji znaju šta je vernost i odanost kompanijia koja im je pruža posao.

Vučić je naglasio da je "Adient" do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.

Istakao je da će 1.500 porodica imati zagrantovanu budućnost i da će grad Loznica oživeti pošto će imati više novca za ulaganja u razvoj infrastrukture.

- To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti -
 istakao je Vučić. 



 

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Kazao je da je "Adient" izabrao našu zemlju da pravi fabrku iako u konkurenciji osam zemalja i izrazio očekivanje da ta investicija neće biti kraj njihovog ulaganja u našu zemlju.

Vučić je istakao da je pomoć države za tu investiciju velika i da se meri milinima evra, kao i da će ta fabrika pomoći da se privuku i drugi investitori i zato pozvao građane koji će tu raditi da najbolje rade svoj posao. Rekao je da uskoro kreće i izgradnja autoputa odnosno brze saobraćajnice Ruma - Šabac i Šabac - Loznica i da će to mnogo okašati građanima tog dela Srbije.

Predsednik je zahvalio građanima što su podržali državu i doprineli razvoju zemlje i naglaiso da ništa država ne bi mogla da uradi bez njihove podrške. Kazao je da će se ulagati više novca i u razvoj turizma u tom delu Srbije, da će se videti kako da se uredi prostor oko nekadašnje fabrike Viskoze, zatim da se bolnicu uradi bolnica i drugo.
 

 

- Važno je da pokazujemo da se i uvim danima koji nisu tako laki bavimo i onim što je od životnog značaja za Srbiju i zivot njenih građana - dodao je Vučić."Adient" je američka kompanija koja posluje u 34 zemlje sveta i u više od 230 pogona zapošljava oko 85.000 radnika i godišnje proizvede 25 miliona sedišta.

U pogonu u Loznici će se proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke. Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara, a planirano je da do 2022. godine fabrika ima 1.500 zaposlenih.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

"Adient" je 27. februara formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak, kada su ugovor o uslovima besplatnog ustupanja te parcele potpisali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i zastupnik kompanije Bojan Rajić. 

Odluku o ustupanju zemljišta doneli su odbornici Skupštine Loznice 10. februara ove godine pošto je Vlada Srbije prethodno dala saglasnost na nacrt ugovora.

Kompanija "Adient" je u julu prošle godine u iznajmljenom prostoru u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je trenutno zaposleno 409 radnika.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija