• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

31.05.2019

13:36 >> 13:40

ŠIPTARSKA LEKCIJA ZA HARADINAJA: Osoblje UN ne može biti proglašeno za "personu non grata", premijer lažne države dobio "šamarčinu od svojih"!

Politika

ŠIPTARSKA LEKCIJA ZA HARADINAJA: Osoblje UN ne može biti proglašeno za "personu non grata", premijer lažne države dobio "šamarčinu od svojih"!

Podeli vest

Nakon odluke kosovskog premijera da ruskog diplomatu koji je radio za Unmik proglasi personom non grata, stigao i odgovor: To ne važi za diplomate UN

Naime, kako piše Koha ditore, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj je rekao da je odluka o Mihailu Krasnoščenku doneta juče, ali da nije javno obljavljena.

Međutim, kako piše Koha, odluka da se neka osoba proglasi za "personu non grata" ne može se odnositi na personal Ujedinjenih nacija, a na to je upozorio i generalni sekretar UN Antonio Gutereš u jednoj od njegovih izjava datih ranije:

VUČIĆ O TAČIJEVOJ PRETNJI "VELIKOM ALBANIJOM": SRBIJA ĆE ODGOVORITI OZBILJNO I ODLUČNO!

- Ujedinjene nacije nisu država, tako da njihovo osoblje ne može biti akreditovano u državi u kojoj borave. Oni rade i odgovaraju generalnom sekretaru UN - kazao je Gutereš.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gresni pop Milorad

pre 4 godine

Sta ce covek u sumi nije bilo skole. A i da jeste ne verujem da bi njegov "intelekt" mogao da izdrzi neophodnu kolicinu osnovnog znanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija