• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika

31.05.2019

17:30

ANTIĆ: Prištinski lideri sami tvrde da su došli iz šume!

Politika

ANTIĆ: Prištinski lideri sami tvrde da su došli iz šume!

Podeli vest

Ministar Aleksandar Antić osvrnuo se na pometnju koju su izazvale vođe kosovskih Albanaca nakon što ih je premijerka Ana Brnabić navodno uvredila kad je rekla da su došli iz šume

- Premijerka Ana Brnabić nije mogla da uvredi nikoga iz rukovodstva kosovskih Albanaca, jer oni sa ponosom ističu da su na vlast došli iz šume, pa čak i da su spremni tamo i da se vrate, ako ne prođu njihove necivilizacijske odluke. Podsećam da je Ramuš Haradinaj nedavno obećao da će braniti odluku o taksama od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, pa makar iz šume ili iz zatvora.

Zato je za podsmeh ta lažna preosetljivost vođa kosovskih Albanaca na reči premijerke Brnabić i to baš u trenutku kada nikome ne mogu da objasne razloge za nasilje koje su njihove policijske snage sprovele protiv Srba na severu Kosova i Metohije.

Politika koju vodi Priština daleko je od civlizovanih normi koje danas vladaju u savremenom svetu. Zabrana trgovine pod maskom stoprocentnih taksi na robu je u današnjem svetu čisto drumsko razbojništvo, nad kojim se zgražavaju i na zapadu i na istoku, ali uprkos tome u Prištini ne žele da ukinu tu hajdučku meru.

Slično je i sa izričitim odbijanjem Hašima Tačija da sprovede obavezu iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Zapad, a pre svih Evropska unija, koji imaju najveći uticaj na kosovske Albance, moraju hitno da pronađu način da primoraju Prištinu da se civilizovano ponaša i da poštuje dogovoreno, ukoliko zaista žele da se proces rešavanja pitanja Kosova i Metohije nastavi i okonča kompromisom - istakao je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
komsija

pre 4 godine

Hteo bih prvo da Kazem da sam o ovoj osobi imao lepo misljenje.Sada kada citam taj primitivan recni koji upotrebljavate,onda mi je stvarno jako drago sto I nema vise tog gubljenja vremena u Briselu.Vi ste oduvek bili ratoboran narod,uvek ste izazivali ratove koje ste gubili,a sebe pokusavali da predstavite kao zrtve.Te ljude koje ti na primitivan nacin zelis da predstavis kao narod iz sume,su ti koji su vam stali na put I odbranili Kosovo od onih koji traze I bore se svim silama da ostanu u zajednici sa vama Srbijom.Ovde ne treba biti suvise pametan pa da shvate o kakvom se nacionalisti radi.Posto si iz grada,onda si verovatno imao I mogucnosti da se skolujes,sto ti po tvom pisanju verovatno nedostaje.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija