• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.06.2019

23:00

'VELIKA ABANIJA' DO NOVE GODINE!? Šiptari spremaju realizaciju zločinačkog plana!

Politika

'VELIKA ABANIJA' DO NOVE GODINE!? Šiptari spremaju realizaciju zločinačkog plana!

Podeli vest

Hašim Tači i Edi Rama tajno se dogovaraju da 1. januara 2020. proglase pripajanje Kosova Albaniji! Tači: Raspisaćemo referendum o ujedinjenju. Vučić: Odgovor Srbije biće odlučan i odgovoran!

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama uveliko rade na stvaranju 'velike Albanije', pišu prištinski mediji.

Kako se navodi, u tajnom planu do čijih su detalja došli predstavnici jedne zapadne službe stoji da Tači i Rama nameravaju da svoj zločinački projekat i formalno realizuju do kraja godine, odnosno da već 1. januara 2020. proglase ujedinjenje lažne države Kosovo i Albanije!?!

Hoće i Preševo

Da zlo bude veće, Šiptari planiraju da 'velikoj Albaniji' priključe i delove juga centralne Srbije, odnosno opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Foto: Reuters/Laura Hasani

Čekajte bre

PREDRAG MARKOVIĆ
ISTORIČAR

Foto: printscreen

Najviše bih voleo da kosovski Albanci dobiju pasoš s kojim će da potraže bolji život negde drugde. Nisam siguran da bi albanski Albanci bili oduševljeni da im se 'braća' s Kosova natovare na vrat.

- Ideja jeste da se nađe neki kritični događaj, da se izazove kriza koja bi bila iskorišćena kao izgovor za raspisivanje referenduma o ujedinjenju Kosova i Albanije. Novonastaloj državi bi, prema njihovoj ideji, bio priključen i jug Srbije... Prvi koraci ka stvaranju takozvane 'velike Albanije' su već načinjeni otvaranjem granica za nesmetanu trgovinu između Kosova i Albanije, kroz združene vojne vežbe i druge zajedničke projekte - konstatuje se u izveštaju koji je sačinila jedna strana ambasada.

POKRET SOCIJALISTA: Jeremić napada Brnabićevu jer je rekla istinu o Šiptarima iz šume

Da u svemu ovome i te kako ima istine dokazuju i jučerašnje Tačijeve javno izgovorene pretnje da će raspisati referendum za ujedinjenje s Albanijom.

- Ako EU nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom. To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac. Ako EU ne želi da prihvati dve albanske države sa dve zastave, neka prihvate samo jednu zastavu. Istovremeno, ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada. Ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje... - poručio je Tači.

ELEK ZA INFORMER: Srbi pretučeni na KiM se oporavljaju!

Na ovakve opasne najave reagovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić porukom da će odgovor Srbije biti odlučan i odgovoran.

Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Moj ugao

ALEKSANDAR VULIN
MINISTAR ODBRANE

Foto: www.mod.gov.rs

Tačijeve izjave su test za autoritet EU. Budite uvereni da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve izazove i na svaki zadatak da zaštiti Srbe gde god da žive.

- Srbija će reagovati na ozbiljan, odgovoran i odlučan način ako dođe do referenduma o ujedinjenju Kosova sa Albanijom. Kada sam molio ljude iz EU da Priština ne donosi platformu koja je protiv dijaloga i rezolucije SB UN, da ne donosi deklaraciju o Srbima kao genocidnom narodu, jer razara dijalog, govorili su mi iz Brisela da do toga neće doći, da oni to neće usvajati. Opet sam im saopštio šta je rekao Tači i ponovili su mi isto, da se to neće dogoditi. Srbija će svakako reagovati ako do toga dođe... - poručio je Vučić i naglasio da će ako dođe do referenduma o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, to biti veliki bezbednosni rizik za ceo region.

Albanski plan B

Komentarišući do sada najozbiljnije najave o 'albanskom ujedinjenju', karijerni diplomata Zoran Milivojević objašnjava da iza svega stoji činjenica da projekat takozvanog nezavisnog Kosova nije uspeo.

SAZNAJEMO! Rasprava o teroru ROSU na sednici SB UN

- Tokom 11 godina kosovska državnost se nije potvrdila. Jasna je zato nervoza prištinskih struktura zbog neuspelog projekta, a treba imati u vidu i unutrašnju nervozu jer Tačiju jako pada popularnost. Nemam sumnju da zapadni centri moći kontrolišu političku, bezbednosnu, ekonomsku i svaku drugu situaciju u Prištini, imaju mehanizme da utiču na vlast u Prištini i očigledno je da se radi o prećutnom sporazumu i pritisku na Srbiju - navodi Milivojević.

I Ameri shvatili da se Vučić ne šali

Američki zvaničnici izgleda da su ozbiljno shvatili odlučan stav Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da daljih pregovora s Prištinom neće biti ako se ne formira ZSO. Na zvaničnom Tviter nalogu ambasade SAD u Beogradu juče je postavljena jasna poruka vlastima u Prištini da moraju da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma.

"SAD podržavaju potpuno ispunjenje svih obaveza preuzetih u okviru dijaloga u Briselu. To takođe uključuje obaveze koje su vezane za formiranje Zajednice srpskih opština", piše u objavi američke ambasade.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Za sada sve miriše na to,ako ih ne preduhitrimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija