• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

01.06.2019

19:23

LINTA: Zbog podrške ustaštvu Tomašić oduzeti mandat u EP!

Politika

LINTA: Zbog podrške ustaštvu Tomašić oduzeti mandat u EP!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zatraži je danas da Ministarstvo spoljnih poslova pokrene akciju da se hrvatskoj evroposlanici Ruži Tomašić oduzme mandat u Evropskom parlamentu, jer u medijima javno simpatiše ustaše i ustaški pokret

Linta u saopštenju navdo da je dobro poznato da je Ruža Tomašić među najvećim srbomrscima u Hrvatskoj i to veoma direktno i često pokazuje kroz svoje javno delovanje. 

- Njeno otvoreno veličanje zločinačkog ustaškog pokreta i ustaških zločinaca je glavni razlog što je ponovo na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj, kao i na onima 2014. godine, osvojila najviše glasova birača. Hrvatski državni vrh na čelu sa Andrejom Plenkovićem, Kolindom Grabar Kitarović i Gordanom Jandrokovićem se suštinski slaže sa Ružom Tomašić jer ćuti na njen brutalni govor mržnje, pozivanje na nasilje i ratnu retoriku - saopštio je on.

Linta smatra da je sramota za Evropski parlament da će njegova članica i u narednom petogodišnjem sazivu biti "otvorena nacistkinja Ruža Tomašić".

- Evropski parlament i druge institucije Evropske unije treba posebno da zabrine činjenica da je jednoj njenoj članici nacifašizam postao gotovo normalna pojava. Brojne činjenice potvrđuju tezu da je ustaštvo temelj današnje Hrvatske i da je ona nastala na zločinima i etničkom čišćenju Srba i sistematskom uništavanju i otimanju njihove imovine - naveo je Linta.

Prema njegovom mišljenju, za većinu hrvatskih političara, crkvenih dostojanstvenika, kao i za većinu Hrvata, ustaše su borci za slobodu a ne zlikovci koji su izvršili genocid nad srpskim narodom. 

- Razlika je u tome što Ruža Tomašić javno i bez uvijanja govori ono što misli većina hrvatskog naroda i elite - kazao je Linta,


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,šta beše sa glasanjem u Hrvatskoj?Biće li neki tamošnji srbin u toj Evro zezanciji?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17