• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs/Informer.rs

02.06.2019

10:32

LAZANSKI: Laži su za Srbe opasnije od "tomahavka" - SILOVANJE ISTINE NA KiM OD STRANE NATO I KFORA SE NASTAVLJA!

Politika

LAZANSKI: Laži su za Srbe opasnije od "tomahavka" - SILOVANJE ISTINE NA KiM OD STRANE NATO I KFORA SE NASTAVLJA!

Podeli vest

Da udare sa 67 oklopnih vozila, plus još desetak u rezervi. Skoro kao general Paton u invaziji na Siciliju. Čak ni „Koza nostra” u svojoj punoj snazi i aktivnosti na Siciliji nije nikada zaslužila udar snaga od 67 oklopnih vozila. Ispade da su Srbi na severu Kosova najopasniji Srbi na svetu, piše Miroslav Lazanski, čiju kolumnu za Politika.rs prenosimo u celosti:

 

Italijanski oficiri iz sastava Kfora teraju nas da ubuduće pažljivije čitamo novine. Samo sam u dilemi koje novine da čitamo – one koje izlaze u Prištini ili one koje izlaze u Rimu. Budući će oni sve sledeće akcije jedinice Rosu na severu Kosova najavljivati preko novina. Telefon, faks, mejl, to u Kforu verovatno i ne koriste. Samo novine.

Možda nas ubuduće upute da pratimo i zidne novine u komandi Kfora, jer zidne novine će tačno najaviti gde će pripadnici Kfora sledeći put da udare protiv kriminala i korupcije na severu Kosova. Budući da kriminala i korupcije definitivno nema u ostatku Kosova. Jer tamo takvih akcija nije bilo.

Da udare sa 67 oklopnih vozila, plus još desetak u rezervi. Skoro kao general Paton u invaziji na Siciliju. Čak ni „Koza nostra” u svojoj punoj snazi i aktivnosti na Siciliji nije nikada zaslužila udar snaga od 67 oklopnih vozila. Ispade da su Srbi na severu Kosova najopasniji Srbi na svetu. Posle svega mislim da se italijanski komandant Kfora sada oseća kao feldmaršal Montgomeri kad ga je Paton preduhitrio u osvajanju Sicilije. U najmanju ruku kiselo i glupavo.

Foto: Informer

Laži su strašnije od projektila „tomahavk”, a srbofobija je za nas vrlo bolno pitanje. Medijske manipulacije i psihološki rat protiv Jugoslavije i Srbije taksativno je opisao francuski novinar Žak Merlino u knjizi „Istinu o Jugoslaviji nije uvek pametno govoriti”, još pre 20 godina, dok je upravo pre 20 godina Radio Kanada objavila priču o slučaju navodnog masovnog silovanja žena u okolini Tuzle za vreme rata u BiH od strane Srba.

Jedan kanadski novinar krenuo je za Tuzlu da napravi reportažu o tome i na oko 50 kilometara od Tuzle rečeno mu je da se u jednoj srednjoj školi nalazi 4.000 silovanih žena. Kada je prišao gradu na nekih 20 kilometara, broj silovanih žena smanjio se na 400, a u predgrađu Tuzle, u jednoj kafani, već su mu tvrdili da je bilo silovano 40 žena. U samom gradu novinar je jedva našao četiri žene koje su pristale da daju izjavu o silovanju.

Naravno da je bilo i onih silovanih žena koje to nisu htele i da potvrde, ali manipulacije brojkama govore da je na prostorima bivše Jugoslavije prvo silovana, pa onda i ubijena – istina.

To posebno važi za Kosovo, gde zapadni centri moći svesno ignorišu činjenice, argumente i međunarodno pravo koristeći se jednim jedinim sopstvenim argumentom, a to je vojna moć NATO-a.

Bivši britanski ambasador u UN Džon Tomson napisao je u avgustu 1993. godine članak za „Indipendent”: „Ako Srbi odbiju naše predloge u Bosni treba onda da podržimo Albance u etničkom sukobu sa Srbima na Kosovu tako što ćemo Albancima pružiti podršku spolja, onako kako su je dobijali Avganistanci u vreme rata sa Sovjetima. Moramo jasno staviti do znanja Beogradu da će, ukoliko ne prihvati zapadne uslove mira u Bosni, albanski gerilci na Kosovu biti naoružani oružjem iz Albanije, a svaki srpski akt odmazde biće signal za udare NATO-a po Srbiji.

To je politika oko koje NATO treba da se ujedini, da NATO dobije ključnu ulogu u Evropi bez velikog ratnog rizika i da tako pokaže svoju vrednost i posle hladnog rata. Tu praksu mogli bismo kasnije da primenjujemo i na drugim mestima u svetu kad god dođe do kriznih situacija, svuda gde možemo da kombinujemo humanitarnost i spoljnu politiku.”

Tekst je objavljen u avgustu 1993. Naši političari očito tada nisu čitali „Indipendent”. Gde je sve jasno rečeno i najavljeno. Pa je Zapad pružio vojnu podršku OVK na Kosovu, iako su Srbi u Dejtonu prihvatili mirovni plan za Bosnu. Što znači da obećanjima zapadnih centara moći, usmenim dogovorima, pa i pismenim sporazumima ne treba puno verovati. Prevarili su Ruse u vezi sa širenjem NATO-a, zašto ne bi prevarili i Srbe?

Foto: Informer

Negde krajem 1994. bivši američki predsednik Džimi Karter stigao je na Pale, da vidi kako da se završi rat u BiH. Pristao je da lobira za „srpsku stvar”. Naravno, ne džabe, dobio je milionče dolara, plus žuti džemper koji mu je isplela gospođa Karadžić. Čim sam video da je džemper žut, odmah sam znao da je stvar načisto propala. Jer je i Genšer u sumrak Jugoslavije paradirao na ovim prostorima upravo u žutom džemperu. Pa i Đani de Mikelis. Sve ekipa u žutom. Tu nema sreće.

Dakle, šta je Srbima na Palama obećao Džimi Karter za milionče dolara i žuti džemper? Razmenu teritorije, da Srbi napuste zapadne delove Bosne, a da dobiju kompletan istočni deo Bosne. Da Srbi napuste Drvar, Jajce, Kulen Vakuf i ostalo, a da dobiju Goražde, Srebrenicu, pa čak i Tuzlu. I Srbi povukoše vlast iz tih mesta na zapadu Bosne, prvo se evakuisala vlast, pa vojska i na kraju i narod.

Kada su Srbi sa Pala od Kartera zatražili da se ispuni i drugi deo „dila” odgovoreno im je da su „oni više puta zaje…. Amerikance, pa mogu i Ameri jednom Srbe”. Karter milionče i žuti džemper nikada nije vratio. Jer nije lud, za razliku od onih na Palama koji su mu to dali. Priču znam iz prve ruke, makar sada svi to negirali.

Pouka: Kfor na Kosovu nije statusno neutralan, jer Kfor prima naređenja od komande Južnog krila NATO-a iz Napulja. A Južnim krilom NATO-a komanduje američki admiral, baš kao što je i vrhovni komandant NATO-a u Monsu američki general. A SAD su priznale Kosovo…


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 4 godine

Samo sam u dilemi koje novine da čitamo – one koje izlaze u Prištini ili one koje izlaze u Rimu. Samo nemojte da citate INFORMER koji izlazi u Beogradu i tekstove D.J.Vucicevica!

grof01

pre 4 godine

laŽanski i njegove dimne bombe i silovanje lažima srBskog živLJa!!! Da nije bilo amrikanaca danas rs u bosni ne bi ni postojala a pravoslavni u bosni bi završili na isti način kao u HRV! Zaboravlja laŽanski kazati da su upravo amerikanci zaustavili snage Armije RBiH na ulasku u Banjaluku kao i oslobadjanje kompletnih prostora okupiranih od strane srbije tokom agresije na BiH! Amerikancima i NATO-u spomenik podići i početi kazivati istinu!

Hrvoje

pre 4 godine

Ali koza nostra ne pravi barikade po cestama niti ima drzavni aparat iza sebe (Srbiju). Kozi nostri nijedna drzava ne daje podrsku niti ih huska kao Srbija

Boris

pre 4 godine

Bravo Lazanski odličan članak. No, šta nam je činiti?

Milan

pre 4 godine

Znamo. Ovakvi članci nisu potrebni već šta dakle treba da radimo?

Zoran

pre 4 godine

Malo i beznačajno KiM imaju to što imaju. Mi toliko nemamo ni za paradu. Ali šta je čudno, kad je dezerter ministar i on nema pojma koliko treba da imamo. I ponovo ratni hiškać luduje, on bi da šalje tuđe sinove u pogibelj. Ej, kada će se pamet vratiti u ove krajeve?

vucic picka izdajnicka

pre 4 godine

Vidi ga prava turska faca haahhaah kakav bednik

SHAQIRI

pre 4 godine

Od svih curkuskih strucnjaka sto imate (a to su vam svi)ovaj lakrdijas je najveci.Sve on zna od stanja u Nato vojsci do kakvu je stolucu jutros imao drug Putin....

Lika

pre 4 godine

Oterali Srbe a sada Hrvati u Lici imaju pravi bejbibum ko i u celoj državi koji se nastavlja od prošle godine kad je bio najveći u zadnjih 10g eto baš gledam Šprajca sav srećan čoveče ko da su nejgova deca. A kako neće biti dece kad država daje za svako dete po 1000E a još će možda da donesu zakon da za svako dete mlade hrvatske porodice dobilu hektar državne zemlje a ima tu još mera i olakšica.... Nego šta se u Srbiji radi po pitanju demografije i iseljevanja o kojem se ćuiti eto i mediji ćute?

Regionalni lider

pre 4 godine

Kao pravi regionalni lider Hrvatska je uvežbavala vojske Slovenije i BiH i CG i Kosova i Albanije i RSM u vežbi sa porukom Srbiji koja se zove Brzi odgovor(u slučaju napada na RK) u Srbiji ćute eto nema kukanja ni kmečanja jer je očuto bila PORUKA JASANA?

TIŠINA

pre 4 godine

REDAKCIJO pa u Zagrebu pobednici Hrvati osude 4 srpska zločinca na 18g zatvora i jednog na 20g a vi za to i dalje ĆUTITE a znate da se po poglavlju 23 moraju do 2025g pohapsiti SVI srpski zločinci pa kako da ljudi mirno spavaju a Hrvati ih na spisku imaju još preko 1000 a Albanici ih traže kažu čak 5000....pregazili ih sa Bljeskom i Olujom i Košare pa im još sada i sude i trpaju u zatvor?

informer podrzava izdajnike

pre 4 godine

informerovim novinarima vucic sere u usta a oni uzivaju

Stojan

pre 4 godine

Oni spremaju novo bombardovanje Srbije kao sto je onaj ludi Bush rekao da ce da bude.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija