• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2019

08:06

KOLINDA NAM BLOKIRA ULAZAK U EU Hrvatska se udružila s baltičkim zemljama, SRBIJA DO KRAJA JUNA OTVARA SAMO JEDNO POGLAVLJE!

Politika

KOLINDA NAM BLOKIRA ULAZAK U EU Hrvatska se udružila s baltičkim zemljama, SRBIJA DO KRAJA JUNA OTVARA SAMO JEDNO POGLAVLJE!

Podeli vest

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje

Kako pišu Ve;ernje novosti, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, to bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost medju državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

HAN NAJAVIO: SKOPLJE ĆE U EU PRE SRBIJE - prijem ide po hitnom postupku, kao NAGRADA ŠTO SU SE ODREKLI DRŽAVE?!

List dodaje i da se ovakav "hladan tuš" za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju Novosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pravi problem

pre 4 godine

opet nam hrvati krivi.... a od desetak otvorenih poglavlja NITI JEDNO NISMO ZATVORILI !!!!!

PetarVeliki

pre 4 godine

A sad svi srbi na jadransko more u znak zahvalnosti i jedno veliko HVALA hrvatima sto nas brane od odbijana ulaska u “evropsku uniju”-Hvala komsije USTASE!

Marcco

pre 4 godine

Naravno... poglavlje o finansijskim uslugama je pre svega u njihovom interesu. Bilo šta u našem interesu, nema šanse da se otvori... Da li neko iz vlade može da premeri levu i desnu stranu a ne da uvodimo zakone i podzakonske akte koji nas sakate dok o onim drugim samo sanjamo... jer, eto, Kolinda i Baltičke države tu nešto koče... ćudan neki savez... ko li je iznad ove političke koalicije?

Hvala joj od srca

pre 4 godine

Hvala Hrvatima, prva i jedina dobra stvar koju su uradili za nas.

Stevan

pre 4 godine

Pa narod više i ne želi u EU gde važe dvostruki standardi, sve priče prošle vlasti o tobož boljem životu su dokazano lažne. Daj Bože da se SRBIJA uključi iz bilo kakvih pregovora.

Rajko

pre 4 godine

Ne treba davati veliki značaj ljudima i državama koje se pitaju o svojoj sudbini koliko pile u industriji mesa.Ona sprovodi nalog koji je dobila.Dogovor je postignut pre nego se kandidovala za predsednicu.Pa zar nebi bilo čudno i bila vest dana da je Hrvatska na strani Srbije. Duh Srbije je mnogo veći od njene teritorije,zato će pobediti.

Dora

pre 4 godine

Jadna je Evropa o člijoj sudbini odlučuju Hrvati.

thorsten

pre 4 godine

Hvala ti Kolinda. Puno ti hvala. Je*.. Evropsku Uniju. Ocemo u Rusku Uniju.

ivica

pre 4 godine

Jeste li bar malo krivi ili su Hrvati dežurni krivci.

Saradžogla

pre 4 godine

Ako nas ova lepojka stvarno blokira da ne uđemo u Evro zezanciju DA JOJ SPOMENIK PODIZAMO U SRED SREDE I ČETVRTKA BEOGRADA! Šta to ima dobroga za Hrvatsku koja se UMUVALA u pomenutu zezanciju?KOJU KORIST HRVATSKA IMA? ... Članstvo se plaća u milionima evra!Ugurali su im desetine milijardi evra kredita! Stanovništvo MASOVNO napušta Hrvatsku na šta se muslimani oblizuju? DA HRVATSKOJ NIJE SRBIJA NE BI IMALI GDE DA PRODAJU ONO ŠTO PROIZVODE? Ulaskom u Evro zezanciju prestaje da postoji Srbija kao država i sve što se bude kupovalo pašće u ruke albanske narko mafije.PS.Sinko,zašto se ne ženiš jer ti prolazi vreme? - Zašto? Kome ću da ostavim decu,unučiće ... ?SRBIJANITIZAM A LEKA MU NEMA!

hoho

pre 4 godine

Zasto se zanosimo sa EU treba sebe da gledamo i pokrenemo nase fabrike i proizvodnju dosta nam lopova i svega ,stranih investicija pa ko hoce da kupi nas proizvod nek kupi ko nece nemora bice za nas narod,Treba jednakost medju gradjanima napraviti i socijalni mir a ne reketasi izvrsitelji i ostali da deru kozu izmozdenom narodu.

kiza

pre 4 godine

Prvi put da urade pravu stvar za Srbiju. U ovakvu EU NIKADA

Sale

pre 4 godine

Jadna li je UNIJA koja je sa njima! Mi smo sa njima imali nekoliko ,,UNIJA'' i sve su pukle. Ljudi bez korena, državotvornosti, uvek druga klasa, a sada, kao ONI se nešto pitaju! Kompleks niže vrednosti! Slučaj za psiho analizu.

Smrad

pre 4 godine

Kao sad smo protiv EU a svi bi pobegli odma u EU, pa bila to i Hrvatska za šaku evra.

Iznenadjen i uvredjen

pre 4 godine

Očekivano, maltene džaba krečite. Prvo ide Crna Gora sama, a tek posle toga idu u paketu zajedno: Srbija, Severna Makedonija, Albanija i Kosovo. Ako ne bude moglo Kosovo, neće ni Srbija. Napravit će paket bez Srbije i Kosova.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija