• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ

04.06.2019

20:54

SRBIJI STIGLA PUTINOVA PORUKA: Braćo Srbi ne dajte Kosovo! EU JE NESPOSOBNA

Politika

SRBIJI STIGLA PUTINOVA PORUKA: Braćo Srbi ne dajte Kosovo! EU JE NESPOSOBNA

Podeli vest

Predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin u Beogradu objavio poruku ruskog lidera i još jednom potvrdio da je Moskva spremna da svim sredstvima pomogne Srbiji

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin poručio je juče da bratski srpski narod uvek može da računa na podršku Moskve, a naročito po pitanju borbe za Kosovo i Metohiju!

Ovu Putinovu poruku objavio je juče u Beogradu Vjačeslav Volodin, predsednik Donjeg doma državne dume i jedan od najbližih saradnika ruskog lidera.

Putinove reči

Predsednik Putin je znao da ću ja ovde govoriti i uputio je reči podrške, koje glase: Bratski srpski narod, kao i uvek, može da računa na pomoć Rusije!
Vjačeslav Volodin, šef ruske dume

Držite se 1244

Volodin, koga mediji u EU i SAD često predstavljaju kao 'trećeg najmoćnijeg Putinovog čoveka', posle sastanka sa šefom srpske države Aleksandrom Vučićem, govoreći pred narodnim poslanicima u Skupštini Srbije, rekao je da Rusija najoštrije osuđuje provokacije na Kosovu usmerene na zastrašivanje našeg naroda.

- Srpski narod je izabrao svoj put i mi osuđujemo provokacije na Kosovu i Metohiji koje su usmerene na zastrašivanje Srba. Cilj je bio da se ta oblast zauzme silom i preuzme kontrola. Napad na saradnike UNMIK-a, uključujući ruskog državljanina, predstavlja kršenje međunarodnog prava. UN moraju da zauzmu stav i odlučnost jer od njihovih konkretnih dejstava zavisi mir na Balkanu. Ponašanje EU i SAD podriva napore međunarodne zajednice za mir na Balkanu i mi izražavamo sumnju da je EU sposobna da iznese mirovno rešenje i bude posrednik u dijalogu. Smatramo da sve strane treba da ispunjavaju Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244. A oni koji ne poštuju te odluke, treba da budu odgovorni. Interesi suverene Srbije moraju se poštovati u skladu s međunarodnim pravom... - naglasio je Volodin na posebnoj sednici parlamenta i potom preneo ključnu poruku prvog čoveka Kremlja ne samo Srbiji već i čitavoj svetskoj javnosti:

Kad nam je teško, tada smo sve jači

Volodin je pozdravio ekonomski napredak Srbije i ocenio da je taj uspeh još veći ako se ima u vidu činjenica da je postignut u izuzetno teškim geopolitičkim okolnostima. Vučić je, zahvaljujući se na takvim rečima, primetio da su odnosi dve zemlje veoma bliski, ali da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje.
- Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao strateškim partnerom i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera - naveo je Vučić.

- Predsednik Putin je znao da ću ja ovde govoriti i uputio je pozdrave i reči podrške koje glase: Bratski srpski narod, kao i uvek, može da računa na pomoć Rusije! - naglasio je Volodin.

Foto: Tanjug

Iznevši pozdravne reči na srpskom jeziku, šef Dume je istakao da dve zemlje i dva naroda vežu viševekovno prijateljstvo i uzajamno poštovanje.

Odlučna osuda

Hvala Moskvi na podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada jedinica ROSU na sever Kosova
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Mnogo toga nas povezuje, istorija, kultura, ni jezik nam se ne razlikuje toliko da se ne bismo razumeli, jer smo braća. Ujedinjuje nas ne samo vera već i duša, široka i dobra. Naše prijateljstvo i uzajamno poštovanje traje do danas, a naš zadatak je i odgovornost za buduća pokolenja, da sačuvamo te dobre odnose zauvek - konstatovao je Volodin, koji je pozvao predsednika Vučića da se prilikom sledeće posete Moskvi obrati Donjem domu ruskog parlamenta.

Čvrsti i dosledni

Prihvatajući ovu izuzetnu čast, predsednik Vučić se zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje Kosova bude rešeno mirnim i diplomatskim sredstvima.

Položili vence na Groblje oslobodilaca

Vjačeslav Volodin i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položili su juče vence na Groblje oslobodiocima Beograda i kod Spomenika crvenoarmejcu.
Dvoje predsednika parlamenata potom su se sastali u Domu Narodne skupštine, nakon čega se Volodin obratio narodnim poslanicima na posebnoj sednici parlamenta.

- Hvala Moskvi na podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada jedinica kosovskih specijalnih snaga na sever Kosova 28. maja i brutalnog privođenja Srba, čiji je cilj bio zaplašivanje našeg naroda na Kosovu. Žao mi je i što je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, pripadnik Misije UN na Kosovu, povređen prilikom takođe brutalnog hapšenja tokom iste operacije - rekao je Vučić i podsetio Volodina da Priština još nije ispunila jedini uslov iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 4 godine

EU nesposobna? :) Nesposobna zato što ne dozvoljava rusiji da napravi ni korak u EU i uopšte u evropi! Progovaraju frustracije iz putina i baćuški :)Propali u CG u Makedoniji,na Kosovu,u BiH....a Eu nesposobna....buhuhahahahahahaha Zašto je onda skoro trećina mladih iz srbije otišla u zemlje EU.....zašto ne idu u rusiju ako je sposobna? :) ha ha ha

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Bravo Putine zato svi Srbi odlaze u Rusiju zato sto je tamo bolje nego u EU ma ti si car.

Dragi

pre 4 godine

Ovaj tekst je u rangu izjave Metju Palmera, koji reče da je Kosovo nezavisna država i samostalno vodi politiku, pa tako i samostalno odlučuje o nametanju i ukidanju taksi. E tako i o pomoći Rusije u rešavanju problema Kosova. Neće Rusija pomoći Srbiji i Srbima, ne zato što to ne želi, nego zato što ne može. I to treba reći narodu. Pa Rusi su bili na Kosovu 4 godine (1999-2002) i otišli. Zašto? Zato što su se tako dogovorili sa Amerikancima.

Zoran

pre 3 godine

Ne, nego zato sto je Zoran Djindjic i tadasnja vlada tako htela. Ako nesto ne znas, nemoj da komentarises.

Dzo

pre 4 godine

Brate Putine! Isplati manjinske akcionare 'Lukoil-Srbija' onako kako pise u ugovoru! Posle deli savete!!!

Bubuleja

pre 4 godine

Ovaj stvarno misli da smo toliko naivni? Pa ti ni Rusima ne možeš pomoći.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija