• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

04.06.2019

22:43 >> 22:54

ŠIPTARI OVO NISU ŽELELI DA ČUJU, TRAMP DIGAO RUKE OD KOSOVA: Američki diplomata otkrio da Vašington više ne zanima Priština!

Politika

ŠIPTARI OVO NISU ŽELELI DA ČUJU, TRAMP DIGAO RUKE OD KOSOVA: Američki diplomata otkrio da Vašington više ne zanima Priština!

Podeli vest

Bivši američki specijalni izaslanik za Kosovo Kristofer Hil kaže da Evropa kada je u pitanju Kosovo ne može da računa na podršku administracije Donalda Trampa, jer je, kako navodi, Vašington praktično digao ruke od kosovskog pitanja

On za "Dojče vele" kaže da „unilateralizam" Trampove administracije čini da SAD „postanu nevažne tamo gde bi trebalo da budu važne", kao recimo u rešavanju preostalih pitanja na Balkanu.

- Nadao sam se da će (Majk) Pompeo bolje razumeti ova pitanja nego teksaški menadžer za naftu i gas Reks Tilerson, ali to traje duže nego što je prihvatljivo. Evropa ovo zbilja mora da vidi kao 'čas Evrope' - kaže Hil.

Naglašava da Evropa ovim treba da se bavi znajući da je „američka stolica prazna" po nekim od ovih pitanja.

AMERI, DALI STE VI NORMALNI, KAKVE VEZE IMA PUTIN SA PADOM MALEZIJSKOG BOINGA?! Pompeo traži od Rusije izveštaj o padu aviona u Donbasu!

Hil navodi i da mu je žao što pet članica EU još nije priznalo Kosovo, ali da razume njihove razloge jer, kako kaže, svako ima "svoje Kosovo".

- Mislim da pitanje Kosova ostaje pitanje koje deli Evropu od njenog cilja da postane celovita i u miru - rekao je Hil.

Prema njegovim rečima, priča o promeni granica je samo „simptom" kosovskog problema i zato to nije čarobno rešenje.

SRBIJI STIGLA PUTINOVA PORUKA: Braćo Srbi ne dajte Kosovo! EU JE NESPOSOBNA

- Ja bih ostavio teritorijalna pitanja kao vrstu završnog elementa bilo kakvog dogovora - kaže Hil i dodaje da u međuvremenu treba pričati o svim drugim problemima, koji su primarni između Beograda i Prištine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroslav moric

pre 4 godine

iskreno ni nama neodgovara da siptari prihvate opet ap.ko ce bre to da hrani a u skupstini bili bi ih dosta dovoljno da njihov glas odlucuje.plus prevod na siptarski jezik kolio bi tek to kostalo jer namerno nebi hteli pricati srpski.ruku na srce mnogi i neznaju iti su znali kada bi sluzili jna.armija im pomogla da nauce jos jedan jezik a mnogimaje ta ista jna dala hleb u ruke zar ne?

Nile

pre 4 godine

To vi novinari možete sebe da lažete kako ih ne zanima Priština i njihov Bondstil a ako ih nešto relno ne zanima onda su to preogori za koje vam je Haradinaj lepo i jasno rekao da se tu nema šta pregovarati nego se samo čeka priznanje ili da ostane "zamrznuti konflikt" tako da se sa vremenom prošire na celu Srbiju jer su jug zemlje već ceo preuzeli svaki sa 5-10dece...

srbo

pre 4 godine

Merkelova i stari establisment demokrata u SAD kontrolise shiptare,da li će svojom bahatisti isprovocirati i vratiti u SB sami pitanje kosova ,nadajmo se, jer nakon izbora za EP i porastom nezadovoljstva u Evropi ona postaje sve osim adresa za ovo pitanje.

Saradžogla

pre 4 godine

Ne samo pet već sve Evro države imaju svoje ,,Kosovo,,!Amerika koja misli da je Sjedinjena ima 50 i slovima PEDESET ,,Kosova,,! Pedeset država za vrat drže par bogataša zajedno sa prokletim penzionisanim generalima.Bogataši imaju fabrike na korist građana a pomenuti generali imaju vojne fabrike koje sigurno ne prouzvode žvake.Pa,bre,ako utihnu ratovi davaj zavadi na drugome mestu. KADA JE TEKSAS KRENUO U ODVAJANJE POSLATA JE NACIONALNA GARDA I POBUNJENICI SU SVI POUBIJANI! Može biti da je Tramp ,,digao ruke od Kosova,, za koje i ne zna gde je alu nisu Klark,Klintonovi i ona babetina.

fff

pre 4 godine

hahah dobro je da razumes tih 5 zemalja, a da ne razumes srbiju.... koliki ste gnev navukli ljudima u srbiji... ja ne smem ni da pomislim sta ce biti ako sutra dan amerika nije broj jedan na svetu... kada razsmiljam o tome bude mi drago, a sa druge strane zao svih ovih oko nas sto nam sole rane svaki dan...

grof01

pre 4 godine

"BIVŠI" izaslanik.....kaže šta kaže....apsolutno ne bitno i nevažno. Medjutim...zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Matthew Palmer sinoć za Glas Amerike doslovce kaže-"Važno je da u Srbiji shvate da je Kosovo nezavisna država". To je ono što se računa i predstavlja USA politiku. Mislim da to srbija nije htjela nikako da čuje,pa spinuje sa izjavama nekog BIVŠEG nečega.... cccc....informerovci uništavate vlastiti narod :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija