• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2019

21:19

AMBASADA SAD KRITIKUJE AKCIJU POTPISIVANJA DOLARSKE NOVČANICE: Ivica Dačić bi trebalo da razmisli o svojim postupcima

Politika

AMBASADA SAD KRITIKUJE AKCIJU POTPISIVANJA DOLARSKE NOVČANICE: Ivica Dačić bi trebalo da razmisli o svojim postupcima

Podeli vest

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu reagovala je danas na postupak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom ispisao "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

- Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ''Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima''", navodi se tim povodom u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dačić je ranije za Blic objasnio da su ga organizatori pozvali da se priključi.

"Pozvali su me da se priključim akciji koja se vodi na društvenim mrežama. Nisam imao strani novac, a ti koji su me zamolili dali su mi 100 dolara da na njima napišem, što sam i uradio - na ćirilici i potpisao sam se", rekao je Dačić i dodao da to, inače, uvek i radi na ćirilici.

 

(FOTO) KOSOVO JE SRBIJA! Dačić se priključio novom izazovu ispisivanja na novčanicama



On je napomenuo i da iako je za pisanje koristio dolare, ova akcija nema veze sa SAD, i da bi reči "Kosovo je Srbija" napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi suprotno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 4 godine

Opet ta američka budala priča o nečemu o čemu nema pojma.

Čarapan

pre 4 godine

E pa gospodine Skot da znate da neće niko u Srbiji da traže od vas dozvolu da bi išao u wc.

Bravo O Prepametni Covece

pre 4 godine

Ovim potezom naneo je vise stete nego sto bilo ko od nas to moze da zamisli! Bravo slagerski pevacu! Daj ostavku i idi u kafanu u Zitoradje da pevas i one pare koje zaradis pevajuci, potpisi.... Diletanti u spoljnoj politici skupo ce nas kostati! Ameri, za razliku od nas, i te kako znaju da cuvaju i stite svoje znamenje. Da podsetimo Dzimija Barku da je americka Vlada vlasnik svih novcanica....

Djordje

pre 4 godine

Bolje da oni razmisle o svojoj akciji potpisivanja deklaracije o nezavisnom Kosovu. To ipak kosta vise od 100 dolara.

misa

pre 4 godine

Garantujem, da je imao kartu Srbije, napisao bi nešto sasvim drugačije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bivši as Zvezde opleo po Baharu! Sve mi se smučilo kod njega!
Fudbal

Bivši as Zvezde opleo po Baharu! Sve mi se smučilo kod njega!

Malo mi se sve smučilo ono kod Baraka Bahara, jer se nije znalo ni ko igra, ni u kom sistemu se igra. Sve nešto zbrda-zdola, pa šta uradimo, poručio je Filip Stojković (31), bivši fudbaler Crvene zvezde, koji se osvrnuo na igru tog tima pod Barakom Baharom.

20.04.2024

12:43

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija