• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2019

09:45

(VIDEO) MAKRON I MERKEL NEĆE DOZVOLITI DA IH HARADINAJ VUČE ZA NOS! Ivica Dačić tvrdi da je pitanje da li će biti sastanka u Parizu!

Politika

(VIDEO) MAKRON I MERKEL NEĆE DOZVOLITI DA IH HARADINAJ VUČE ZA NOS! Ivica Dačić tvrdi da je pitanje da li će biti sastanka u Parizu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovaraće telefonom o KiM i pripremama za sastanak u Parizu, ali je pitanje da li će do tog sastanka uopšte doći, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić


- Neće ga ni biti ukoliko nema šanse da dođe do nekog popravljanja stanja, odnosno ako nema šanse da se ukinu takse. Neće Makron i Merkel dozvoliti da ih Haradnaj vuče za nos - rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ni Srbija neće dozvoliti da je vuku za nos.

- Ako nas već vuku za uši svih ovih decenija, barem nemoj da misle da smo glupi - rekao je šef diplomatije.

Istakao je da će Srbija nastaviti dijalog onog trenutka kada prištinske vlasti ukinu takse.

- Mi smo spremni na kompromis, hoćemo dogovor. Ako druga strana to ne želi, mi ne možemo da idemo protiv nacionalnih i državnih interesa - rekao je Dačić.

Upitan o zahlađenju odnosa između Nemačke i Srbije, Dačić kaže da nema zahlađenja, već je slučaj da Srbija ne želi da nastavi dijalog dok se ne ukinu takse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sladja

pre 4 godine

Staviti moratorijum na bilo kakve razgovore statusnog tipa, razgranicenja ili prijema Tzv Kosova u UN, sve do 2030. Godine, kako bi drustva koja teze ka EU mogla da vrse nesmetano reforme, kako bi se povezala na nivou privrede, trzista, infrastrukture i kako bi relaksirala iregion i medjunarodnu zajednicu od nepotrebnih tenzija i potencijalnih medjusobnih sukoba velikih sila. Do tada ce se reformisati iEU, tako da nakon ovog perioda mozemo imati jasniju sliku o tome sta gradjani koji zive na KiM mogu da ocekuju od svojih vlasti, u kakav tip drustva i sa kakvim vrednostima mogu da izadju pred svet. Srbija zeli razvoj i nema nameru da bude talac pritisaka autoritarnih rezima niti trenutne administracije u Pristini. Ovo je jedino resenje. Moratorijum do 2030.

Milos Zajecar

pre 4 godine

Bojim se da Amerikanci vuku za nos oboje, a i nas, nazalost! Siptarin je tu klasican zarac za u vatru!

Ko ti bre vise veruje

pre 4 godine

Albanci NECE UKINUTI TAKSE! U najboljem slucaju oni ce DA SUSPENDUJU TAKSE NA 120 dana, a u tom intervalu Srbija treba da saradjuje oko uclanjenja u medjunarodne institucije i da krene u pripremu DA PRIZNA KOSOVO! Ukoliko to ne uradimo, takse se vracaju, plus sankcije Srbiji! Gospodine ministre za kafansku muziku, politika Vam je SKROZ PROPALA! Nista niste, niti cete uraditi!

Zoran011

pre 4 godine

Dacicu, ti moras stititi USTAV Republike Srbije, a u Ustavu jasni pise da je Kosovo neotudjivi deo Republike Srbije! Hvala na paznji, iako ovaj komentar nece biti vidljiv!

Ambasador

pre 4 godine

Dragi Ministre Spoljn Poslova : Sta da uradis kada te Sotona od 80 godina zloupotrebom poštovanja povuče za nos - u cilju provokacije ? Dal sam trebao da ga udarim i da se Sotona koja je imala operaciju Infarkta ugradnju stenta ,sruši i da posle ako umre ,a stoka može da od jačeg udarca padne i ozbiljno se povredi ! Nauči me sta sam trebao da uradim : a plus obavještajna služba stavila kameru da snima incident !!!! Kako udaram stoku od 80 godina ! # pozdravlja te Ambasador D.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija