• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.06.2019

12:13

DAN D ZA KOSOVO U PONEDELJAK! DAČIĆ U UN! Svetski lideri za okruglim stolom, Albanci POD LUPOM!

Politika

DAN D ZA KOSOVO U PONEDELJAK! DAČIĆ U UN! Svetski lideri za okruglim stolom, Albanci POD LUPOM!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće sutra Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, na kojoj će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a za period od 16. januara do 15. maja ove godine

Ministar Dačić će u izlaganju ukazati na potrebu kontinuiranog razmatranja pitanja KiM na Savetu bezbednosti UN i neophodnost da UNMIK ostane angažovan na doslednom sprovođenju zadatih ciljeva, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, posebno imajući u vidu porast tenzija i nestabilnu bezbednosnu situaciju u Pokrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Poslednji upad kosovskih specijalnih jedinica na sever KiM, uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN, biće tema u fokusu zasedanja, a ministar Dačić će se, pored toga, osvrnuti i na niz provokativnih akcija Prištine, kojima se pored nepoštovanja dogovorenog iz Briselskog dijaloga, najdrastičnije krši Rezolucija SB UN 1244, navedeno je u saopštenju.

Velika Britanija je na prošlom zasedanju tražila da se obustave sednice o Kosovu, ali je Srbija uspela da izbori da se one nastave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nile

pre 4 godine

UN može samo da pohvali Albance i RK i ROSU šta se uspešno bore protiv kriminalaca koje hapse a Srbi mogu da kukaju i kmeče i Hrvatima i Albancima do mile volje....

Branko

pre 4 godine

Ko to pise komentar: "HRVATI SU NAJGLUPLI NAROD NA SVETU U 2017 i 2018 g" Haaaaaaa haaaaaaaa haaaaaaa

Anarhista

pre 4 godine

Он иде у америку, то је једини разлог зашто постоји, као и комплетна српска квази-елита. Српске ствари се не решавају за империјалним столом, него на српској земљи са српским ратницима.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija