• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2019

09:22

(VIDEO) VODIO JE BESRAMNU KAMPANJU NATO PROTIV SRBIJE, a evo šta Džejmi Šej 20 godina kasnije kaže o BOMBARDOVANJU naše zemlje!

Politika

(VIDEO) VODIO JE BESRAMNU KAMPANJU NATO PROTIV SRBIJE, a evo šta Džejmi Šej 20 godina kasnije kaže o BOMBARDOVANJU naše zemlje!

Podeli vest

Šej je ocenio da je Milošević u Srbiji vodio “brutalnu kampanju” protiv naroda na Kosovu i Metojiiji, čineći, kako je rekao, brojne povrede ljudskih prava

Portparol NATO-a tokom bobardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine Džejmi Šej rekao je za RTK2 da kampanju alijanse i dalje vidi kao legitimnu i opravdanu.

On smatra da NATO nije imao drugog izbora osim upotrebe sile, pošto je Slobodan Milošević odbio mirovni sporazum iz Rambujea. 

Šej je izneo ocenu da je Milošević u Srbiji vodio “brutalnu kampanju” protiv naroda na Kosovu i Metojiiji, čineći, kako je rekao, brojne povrede ljudskih prava. 


On tvrdi da je NATO za svoj postupak imao podršku javnosti, parlamenata i široke međunarodne zajednice jer, kako je naveo, niko nije želeo da se ponovi ono što se desilo u Bosni od 1992. do 1995. godine kada je međunarodna zajednica bila veoma spora u preduzimanju odlučujućih koraka.

(VIDEO) SRPSKI OFICIR ODBRUSIO VESLIJU KLARKU! U 6 UJUTRU U GENERALŠTABU VJ ZAZVONIO JE TELEFON, BIO JE TO KOMANDANT NATO! O ovom događaju iz 1999. se malo zna!

Šej je ocenio da je moguće postizanje sveobuhvatnog sporazuma između, kako je rekao, “Srbije i Kosova kao dve nezavisne zemlje”.

On je dodao da je neophodan stalni angažman SAD i EU da prinude Prištinu i Beograd da postignu sporazum.

"Dvadeseta godišnjica od završetka rata treba da bude mogućnost da se gleda u budućnost, a ne u prošlost. Jasno je da je iznad svega potreban sporazum Prištine i Beograda koji obavezno treba da obuhvati priznanje Kosova kao nezavisne zemlje", rekao Šej.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kurton

pre 4 godine

Dzejmi Sej........ti si gej.Sto bi se reklo PEDERCINA.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija