• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

10.06.2019

17:55 >> 18:01

NIKAD OPROSTITI, NIKAD ZABORAVITI! STOLTENBERG, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! Gensek NATO smatra da je ubijanje Srba i razaranje Srbije bilo legitimno i neophodno!

Politika

NIKAD OPROSTITI, NIKAD ZABORAVITI! STOLTENBERG, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! Gensek NATO smatra da je ubijanje Srba i razaranje Srbije bilo legitimno i neophodno!

Podeli vest

Istorija je pokazala da je bombardovanje SRJ 1999. godine bilo neophodno i legitimno, jer je zaustavilo nasilje, a izbeglice su mogle da se vrate kući, dok je Kfor pomogao da se na Kosovu stvori bezbedno i sigurno okruženje za sve, uključujući i srpske zajednice, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

- Znam da NATO još izaziva kontroverze u Srbiji. Mnogima su i dalje bolne uspomene na vazdušnu kampanju 1999. godine. Još je teže onima koji su izgubili voljene. Svaki izgubljeni nevini život je tragedija. I duboko žalimo zbog toga - rekao je Stoltenberg za Politiku.

On je ponovio i ono što je rekao tokom posete Srbiji prošlog oktobra, da, kako je naveo, "ta kampanja nikada nije bila usmerena protiv srpskog naroda".

(UŽIVO) SAVET BEZBEDNOSTI UN O KiM! Dačić pozvao UN da zaustavi "ratnu mašineriju pre nego što izazove novo krvoproliće": Priština sprema napad na sever Kosova!

- Naprotiv. Cilj je bio da se zaštite civili u širem regionu, tako što će se zaustaviti akcije Miloševićevig režima, koje je međunarodna zajednica bila osudila. Nikada ne smemo zaboraviti prošlost, ali moramo iz nje da učimo i da je ostavimo iza sebe - istakao je Stoltenberg.

Kako je dodao, to je ono što NATO i Srbija rade kroz partnerstvo, koje je korisno iza NATO i za Srbiju i za širi region.

NOVINAR BRUTALNO RASKRINKAO HRVATE POSLE USTAŠKOG DIVLJANJA NA BRAČU: Ako ne znate kako je biti СРБИН u Hrvatskoj, stavite se u kožu mladih SEZONSKIH RADNIKA ILI NAPADNUTIH VATERPOLISTA!

Stoltenberg je naglasio da NATO ceni partnerstvo koje je razvio sa Srbijom i da se nada boljoj budućnosti.

Foto: printscreen

- U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije. Kao što pokazuju Austrija, Švedska i Finska, neutralnost i partnerstvo sa NATO međusobno se ne isključuju. Naše partnerstvo je dobro za Srbiju, dobro za zapadni Balkan i dobro za NATO - istakao je Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar Severnoatlantske alijanse konstatovao je i da se suočavamo s najnepredvidivijom bezbednosnom situacijom u svetu poslednjih godina, ali da je NATO pozitivna sila u stvaranju održivog međunarodnog poretka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vla

pre 4 godine

Nikad ne oprostiti ni zaboraviti nacistickoj aliansi NATO, za ubistvo. IMilice I ostale dece

Janko

pre 4 godine

U odnosu na ovoga, Gebels je bio diletant. Ne dao bog ovom vlast.

zdjurdjevic

pre 4 godine

Her Gebels Vučićeviću, ko tebe pita nešto, Vučićevi (belo)svetski prijatelji, kako ih on redovno naziva, daju konačne ocene o svemu pa i o bombardovanju 1999. godine

Pera

pre 4 godine

Kao mali je u Beogradu lizao sladoled,sledeći put kad dođe može da poliže nešto drugo

Dragi

pre 4 godine

Stoltenberg je obični američki plaćenik i potrčko, koji se ni za šta ne pita. Ali neko bitan u Srbiji misli drugačije, čak se hvali da mu se Stoltenberg uvek javi na telefon.

zalosno

pre 4 godine

On je ponovio i ono što je rekao tokom posete Srbiji prošlog oktobra, da, kako je naveo, "ta kampanja nikada nije bila usmerena protiv srpskog naroda". Zasto su onda bombardovali celu SRJ a ne samo pokrajinu? - Kako to da im nije smetalo proterivanje skoro 300 000 nealbanaca iz pokrajine nakon potpisa sporazuma? - Koliko god puta da ponove svoju laz ona nikad nece postati istina i Srbi im nikad bas nikad nece oprostiti niti zaboraviti. Svojim cinom su pokazali da su zlocinci u sluzbi novog svetskog poredka, da im Bog da takvu pravdu i istinu kakvu sad nama cine.

branko1

pre 4 godine

Sram da ga bude I da mu niko ne zaželi ,sve to ,u njegovoj zemlji I njegovom narodu.Politička ništarija I ološ.Fuj !!!!!

Dragan

pre 4 godine

A da mu srbin ubije dete da li bi on voleo tog srbina.

Neba

pre 4 godine

Koja budaletina od čoveka. Jel' on glup ili nas drži za idiote? Bože, smiluj se pa rasturi NATO jednom zauvek.

Klimt Bec

pre 4 godine

Covek mora da zaradi platu, on ne misli tako ali za pare prica sve sto mu se napise!!!

Dmitar

pre 4 godine

Zaista ste bili pozitivni po Srpski narod jer ste hteli da ga desetkujete ali vas je iznenadila Srpska vojska jer vam je podmetala stare peći i frižidere gde ste trošili milijarde eura za razbijanje istih. Nikada nećete pobediti Srpsku Vojsku a tebi G. Stoltenberg želim da ti se u porodici desi ono što ste vi napraviliu mnogim Srpskim porodicama u Srbiji i Republici Srpskoj. Gamad Nato.

zg

pre 4 godine

Nato je bombardovao Srbiju, da Srbi bar malo osjete kako je to kad su oni rokali Bosnu, Hrvatsku i Kosovo...

jadranin

pre 4 godine

Ništa više ne podnosim od ciničnih plaćemika i nato poslušnika poput ovog Norvežanina. Pola zemlje nam uništili, civilnu infrasstrukturu, bacali kasetna bombe na centar Niša, i veli ovaj pametnjaković da nato nije vodio rat protiv Srpskog naroda. Ovo je uvreda za zdrav razum, jer ovaj stvarno nije normalan čovek.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija