• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ

10.06.2019

21:13

BRUKA DOVIJEKA! MILO ĐUKANOVIĆ OTVORENO PRETI SRBIMA: Oteraću Srpsku pravoslavu crkvu iz Crne Gore!

Politika

BRUKA DOVIJEKA! MILO ĐUKANOVIĆ OTVORENO PRETI SRBIMA: Oteraću Srpsku pravoslavu crkvu iz Crne Gore!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva je nosilac projekta Velike Srbije, rekao je predsednik Crne Gore i najavio da će se izboriti za autokefalnost raskolničke CPC!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović javno je zapretio Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) da će učiniti sve kako bi je isterao iz ove zemlje! On je poručio i da će se lično izboriti za autokefalnost raskolničke, takozvane crnogorske pravoslavne crkve (CPC)!

Đukanović je u svom govoru na partijskom skupu u Nikšiću čak optužio SPC da je 'nosilac zločinačkog projekta Velike Srbije'!?!

Monopol SPC!?

Crnogorski lider je Srpskoj pravoslavnoj crkvi zapretio i oduzimanjem imovine, rekavši da ona ne može da koristi objekte za koje nije dokazano da su u njenom vlasništvu.
- SPC danas pokušava da na bilo koji način, kroz razne forme, opstruiše ono što su evropska htenja i ambicije savremenog crnogorskog društva, želeći da na taj način čuva svoj verski monopol u Crnoj Gori, želeći da na taj način opstruiše uspostavljanje pravne države i da i dalje nastavi da koristi ono što joj saglasno pravnom sistemu Crne Gore ne pripada. Reč je o jednoj verskoj organizaciji koja predstavlja relikt prošlosti, jer ne može da shvati da je to vreme odavno prošlo. Priča o prekograničnim eparhijama, suprotna osnovnim principima organizacija pravoslavlja svuda u svetu, SPC služi da bi sačuvala infrastrukturu Velike Srbije, kojoj oni veruju, jer veruju da je Crna Gora greškom postala nezavisna i da će nas vreme dovesti do spoznaje te greške i do potrebe da se opet okrenemo izgradnji Velike Srbije - doslovce je izgovorio Đukanović i još obećao da će ispraviti tešku nepravdu nanetu Crnoj Gori na početku 20. veka.

- Naš zadatak je obnova autokefalne crnogorske crkve. Na tome ćemo vrlo predano raditi, svidelo se to nekome ili ne, jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima Demokratske partije socijalista kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore - zaključio je on.

AMFILOHIJE: ĐUKANOVIĆ JE ATEISTA KOJI STVARA CRKVU! Mitropolit crnogorsko-primorski o "crnogorskoj autokefalnoj crkvi"!

Komentarišući ove skandalozne Đukanovićeve navode, mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije rekao je da je zapanjen onim što je čuo i da će po prvi put u istoriji jedan ateista pokušati da stvara crkvu!
- Bio sam zapanjen onim što sam čuo od predsednika Crne Gore, čoveka koji je naslednik onog dela komunističke vlasti koja je bila ateistička i koji se javno deklariše kao ateista. S druge strane, on prigovara kako neće da se crkva meša u politiku, a on sam pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu! Pa to je prvi put u istoriji sveta da jedan ateista stvara crkvu - rekao je episkop.

Glavni hajkač na Srbe

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta ocenjuje da Đukanović radikalizacijom stava prema SPC kupuje sebi pozicije među Albancima i radikalnim Bošnjacima.
- Mi iz NSP javno kažemo da ćemo po svaku cenu braniti nacionalni interes Srba koji žive u Crnoj Gori i da smo spremni i na krajnje mere u tom pravcu. Iz tog razloga, na svaki način ćemo gledati da režim Mila Đukanovića udarimo tamo gde je on najjači, a to je u Beogradu. Nećemo dozvoliti da Srbija postane vazal udruženih mafijaških kartela koji sebe nazivaju Crnom Gorom - poručio je Parović.

ĐUKANOVIĆ BRUTALNO PRETI SPC! OBNOVIĆEMO AUTOKEFALNOST CRNOGORSKE CRKVE i ispraviti istorijsku nepravdu!

Milo hoće da srpske hramove pokloni sekti Miraša Dedeića

Foto: Printscreen You Tube

Miraš Dedeić

Vladika Amfilohije je, kako kaže, ogorčen planovima Đukanovića da država otima hramove SPC:
- I kome će onda Milo da preda te, ne daj Bože, otete hramove? Toj svojoj sekti? To je neshvatljivo i neprihvatljivo! Oni su 2000. godine stvorili tu sektu, takozvanu CPC, na čelu sa bivšim sveštenikom Carigradske patrijaršije. Pa i taj Miraš Dedeić lično je proklet od strane carigradskog patrijarha! O tome je Đukanović, naravno, detaljno obavešten... Kakva vera, takva i večera.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dordi

pre 4 godine

Bruka i sramota za Srbiju zbog ne reagovanja.. po ko zna koj put!!!

rambo

pre 4 godine

A mi Srbi trk na more u Crnu Goru.Eeee izgubili smo dostojanstvo,daleko smo mi od nasih predaka koji su bili pravi Srbi,koji su istinski voleli i ginuli za svoju drzavu,svoju zemlju,kucu,a danas smo dozvolili da nas zej...a saka nekih Milogoraca,mozda se nekada i probudimo iz ovog mraka u koji smo upali.

Sumadinac

pre 4 godine

Upamtite jrdno Milo je***eto Srbi jrdnog dama Mater.

Mili

pre 4 godine

To treba da urade sve Republike bivše tvorevine da se sve očiste od tog velikosrpskog i mitomanskog i huškačkog zla zvanog SPC?

Vera

pre 4 godine

Oluja 95g im oduva sve laži i obmane Velike i Nebeske Srbije iz SPC još ih NATO izbobardova 99g i kome sadsa treba ta huškačka mašinerija?

LGBTĐ

pre 4 godine

Nikakav genocid ni sveta voda posle gej parade ne može ovo da očisti i izbriše! Zašto se ovo, ne zna i ne sme da se uči u srpskoj istoriji, jer prvo su Srpkinje, morale prve bračne noći, pod turčina pa su posle morali i Srbi Đojleni: Blic.rs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA www.blic.rs/riznica/jeste-li-culi-za-djojlene-pre-gotovo-200-godina-srbija-je-iz-budzeta-placala-mlade/j4j89zd ....U Osmanskom carstvu postojanje muškog harema je bilo potpuno legitimno, kao i držanje ženskog harema, što su u punoj meri koristili sultani i ostali velikodostojnici. Tako su i u Beogradu u 19. veku postojali muški haremi u kojima su mladići služili za novac koji im je isplaćivan iz budžeta tadašnje Srbije..... E tako će opet biti za arapske šejke i albansku mafiju i bogate migrante.... A eto opet se hrvati ko nekada u Austrougarskoj i sada spojili sa svojom Evropskom katoličkom braćom u EU i opet će gledati kako muslimani porobljuju i gaze i guze njihovu izdajničku i genocidnu i krivoslavnu srpsku "braću" ma bar tih po analizi gena 33% Južnih slovena-hrvata u Srbiji? ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

ccc

pre 4 godine

ako srbi u CG tako vam i treba... vas pola neka sedi u BG i neka gleda sta ovi dole rade, i ovde rusite Bg protiv Vucica, a dole Milo neka u evropskoj CG istera sve srbe.... fuj

Joco

pre 4 godine

Ima jedno malo mesto kod Budve ili Petrovca..BULJARICE..tamo je idealno mesto za investicije jer ima prelep pristup moru. Međutim na toj parceli od par hiljada metara kvadratnih papire za oko 150 hektara ima i SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA koja neželi prodati taj deo Arapskom kupcu niti želi prodati..zbog toga Milo želi sukob sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom bilo gde kako bi izbacio iz CG. Arapski kupac navučen je na priču koja je istinita da tu živi jedini primerak primorskog malog sokola koji je prelep i jedinstven u lovu na male ptice... Milo je 2013..ili 2014 već uzeo pred-avans za tu lokaciju..gde je bio uračunat i Duško Knežević...ali nešto se pobekalo. Ako želiti više informacija postoji srbin advokat koji je sa lhudima koji imaju vikendice ili kuće u Buljericama otvorio nevladinu organizaciju..ime.??... Kad se to osmota vodi priča do prinčeva(sinova) Al Thania iz Qatra...mnogo opasno se Milo zaigrao u Ismail Qatar banci gde je preuzeo veliki rizik i novac!!!

Dan

pre 4 godine

Kreće rasprava za pravi Dana državnosti u RH a neki predlažu onaj najstriji datum! Najstariji i najjasniji pisani dokaz hrvatske državnosti i nezavisnosti je pismo Pape Ivana VIII hrvatskom knezu Branimiru iz 7.6. 879g. Sada se to pismo nalazi u Vatikanskom arhivu a u kojem Papa hrvatskog kneza naziva: Dilecto filio Branimir(Ljubljenom sinu Branimiru) blagoslivlja njega i Hrvatski narod i zemlju... Jutarnjilist.hr KOJI JE PRAVI DAN DRŽAVNOSTI Vodeći intelektualci za Globus spominju tri datuma, nekoliko njih predlaže dan koji se u javnosti dosad rijetko spominjao

Andrej

pre 4 godine

Posle 30 leta na vlasti normalno je da covek pomeri pamecu. Ako je i bilo pameti. Ko je video da drzava pravi crkvu?! Ako uspe do ice i nobelovu nagradu, jer je milo oličenje demokratije iz prizme zapadne evrope.. Svi ozbiljno poremeceni

Vitez Kojo

pre 4 godine

Po vama je bruka po njemu ocigledno nije .On je Crnogorac a ne Srbin i ne dozvoljava da mu se SPC otvoreno mesa u suverenitet drzave.

Voja

pre 4 godine

Nemoj zavrsiti kao prica iz istinitih knjiga ,, ,,jedan metak za pavelica,,samo sto bi ova bila malo drugačija ,sramoto jedna jr to radis da bi se uvukao albancima u guzicu

miroslav moric

pre 4 godine

bio mio nekom ili ne ali ima vecu stvar nego krile nas velicanstveni kralj sklekova.

Saradžogla

pre 4 godine

PITANJE ... Koliko crnogorskih studenata ja srbin iz Srbije ovde za njih besplatno školujem? Jesu se crnogorci kao odvojili ali se od novčanika Srbije može biti nisu? Da vidim vas iz Informera možete li da nam napišete reportažu o tome KOLIKO CRNOGORSKIH STUDENATA OVDE ŠKOLUJEMO ZA NJIH BESPLATNO?

Samir

pre 4 godine

Mogao bi Milo obnoviti i Islamsku zajednicu Crne Gore.

Nenad Rakočević Kraća

pre 4 godine

Nema od toga Milo ništa.Za dvije ili trije godine bićeš ti u Spuž.

miroslav moric

pre 4 godine

bio nekom mio ili ne ali moras ga postovati.ima o nu stvar kao kralj sklekova nas popularni krile u rijaleti zadruga.

1999

pre 4 godine

Oteracemo mi tebe i onog raspopa,hohstapleri jedni

Giro D Shabo

pre 4 godine

Pukovnik Amfilohije i njegova nekanonska srpska crkva u CG via iz Crne Gore!

Nikola

pre 4 godine

Neka ga, neka oseti gnev boziji. Gorece u paklu onako drogiran sa sve svojim zapadnim mentorima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija