• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

10.06.2019

20:31

KEP U SAMICI ZBOG PISAMA INFORMERU! Hrvati sprovode najstrašnije nasilje nad Srbima

Politika

KEP U SAMICI ZBOG PISAMA INFORMERU! Hrvati sprovode najstrašnije nasilje nad Srbima

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, prebačen je na 30 dana u samicu zatvora Lepoglava, i to zbog otvorenih pisama koje je poslao Informeru!

Ovu odluku, na koju Kep nema čak ni pravo žalbe, doneo je upravnik Lepoglave Dražen Posavec i o tome zvaničnim dopisom obavestio Vasiljkovićevog advokata Dragana Palibrka.

"Dana 22. 5. 2019. na veb-stranici dnevno.hr objavljeno je da je srpski tabloid Informer objavio pismo koje je iz zatvora u Lepoglavi uputio osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, u kojem, između ostalog, navodi: "Mi smo u nacističkom logoru Lepoglava, u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi) slavili svako povlačenje priznanja Kosova...".

Vasiljković na taj način vređa Kaznionicu u Lepoglavu kao ustanovu, a samim tim i njene zaposlenike", navodi se u odluci i dodaje da je Kapetan Dragan prekršio Zakon o izvršavanju zatvorske kazne, prema kojem je zabranjeno svako javno oglašavanje zatvorenika u medijima.
Na drugoj strani, Palibrk za Informer kaže da njegov klijent nije prekršio zakon i da je njegov boravak u samici Lepoglave do 22. juna samo nastavak najstrašnijeg šikaniranja.
- Prema njihovom zakonu, osuđenik ima pravo da neograničeno šalje i da prima pisma. Vasiljković je pisao pisma meni, svom advokatu. Ja sam taj koji je prosleđivao Informeru. Ako je neko kriv, ja sam. Ja, a ne moj klijent... On je, dakle, potpuno neosnovano izolovan. Ovo je samo nastavak najstrašnijeg šikaniranja. Kep je, inače, stekao uslove za otpust jer je odslužio čak 95 odsto kazne, a ostali osuđenici budu pušteni kad odsluže dve trećine kazne. Njegov slučaj je dokaz kako se hrvatsko pravosuđe odnosi prema Srbima - zaključuje Palibrk.
Podsećamo, Kapetan Dragan je krajem maja na stranicama naših novina objavio otvorena pisma šefu diplomatije Ivici Dačiću i Novaku Đokoviću. Vasiljković u Lepoglavi služi kaznu od 13 godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

OTVORENO PISMO KAPETANA DRAGANA IZ ZATVORA U LEPOGLAVI! NOLE, SRAMOTA je što hvališ Hrvate!

Kep: Hvala Informeru što me ne zaboravlja!

 

Kapetan Dragan poručio je iz Lepoglave da je zahvalan našem listu što ga nismo zaboravili.
"Hvala Informeru što se već dugo vremena bavi mojim predmetom i što me ne zaboravljate. Cenim sve što radite i što imate petlju da objavite stvari koje drugi ne žele. Hvala vam još jednom", poručio nam je Vasiljković preko svog advokata.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Klimt Bec

pre 4 godine

Kep sta drugo ocekujes od njih??? Naj hrabrijeg Naroda, koji se niceg ne stidi!!!

ante

pre 4 godine

sve cestitke advokatu ratnog zlocinca jer mu otezava izvrsenje kazne a i informeru koji se pobrinio da tom koljacu bude sto teze u zatvoru

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Hvala gospodinu Palibrku sto je smjestio Kep-a u samicu svojim prosledjivanjem informacija .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija