• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2019

11:52

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo šta su Đilas, Jeremić i Obradović radili u rezidenciji ambasade SAD sa Metjuom Palmerom i Kajlom Skotom!

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo šta su Đilas, Jeremić i Obradović radili u rezidenciji ambasade SAD sa Metjuom Palmerom i Kajlom Skotom!

Podeli vest

Lideri dela srpske opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Sergej Trifunović i Zoran Lutovac juče su se u redizenciji američke ambasade u Beogradu sastali sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, ambasadorom Kajlom Skotom i političkim savetnikom ambasade Dejvidom Gerenbekom, a Informer ekskluzivno otkriva detalje tog "tajnog" sastanka


Kako saznajemo, glavna tema sastanka, na insistiranje Palmera i Skota, bila je situacija na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Palmer je, tvrdi naš izvor, tokom sastanka insistirao da je Kosovo nezavisna država i da Srbija mora da prihvati realnost na terenu.

- Palmer je zahtevao od prisutnih lidera opozicije da u javnosti zastupaju pomirljiv stav prema rešenju kosovskog problema i da u svakoj prilici ističu štetnost ideje o razgraničenju Srba i Albanaca na KiM, jer bi, kako tvrdi, nova promena granica na Balkanu mogla da izazove haos - kaže naš izvor, uz opasku da su Đilas, Jeremić, Obradović i ostali lideri opozicije samo ćutali i slušali.

Prema rečima našeg sagovornika, nakon Palmerovog monologa o Kosovu, Đilas i ekipa su od Palmera i Skota zatražili logističku, finansijsku i medijsku podršku za nastavak demonstracija u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, žaleći se da će se bez takve podrške protesti vrlo brzo ugasiti.

- Đilas je nakon toga tražio od Palmera da izvrši pritisak na vlasti u Srbiji da se njemu i ostalim liderima opozicije, osim na RTS, omogući ravnomerna zastupljenost i u programima privatnih televizija, ali i na stranicama privatnih dnevnih novina - kaže naš izvor.

On navodi da je nakon Đilasa reč uzeo Vuk Jeremić koji je počeo naširoko da obrazlaže plan opozicije u 30 tačaka, ali da su Palmer i Skot ubrzo prekinuli njegovo "dosadno" izlaganje.

Foto: Alo.rs

- Onda se javio Boško Obradović pričom o tome kako se Dveri bore za demokratske vrednosti, zaštitu ljudskih prava i sloboda, ali ni jednom jedinom rečju nije pomenuo tradicionalne porodične vrednosti, srpsku tradiciju, borbu protiv ulaska u NATO i EU, kao ni borbu za KiM - kaže naš sagovornik.

Inače, prema njegovim rečima, ovo je najmanje peti sastanak Obradovića i Skota u protekle tri i po godine i zato nije ni čudo što lider Dveri u javnim nastupima više ne zastupa ideje svog pokreta i ne govori ništa loše o SAD i ambasadoru Skotu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
olja

pre 4 godine

Kako su samo jadni !!! A Amerikanci licemeri !!!

Djordjo

pre 4 godine

Od USA Najzalosnije sto su Albanci planinsko-sumsko-divlje pleme danasnjice-tu nema dogovora

Aleksa Srbin

pre 4 godine

Na sve to ja samo mogu da im porucim , Prodane duse mogu da nam po..se

Mira

pre 4 godine

Normalan običaj stranih diplomata je da se prilikom posete jednoj državi vide sa opozicijom i nevladinim sektorom. To samo za nas nije normalno. Na tim sastancima svako hoće da nešto dobije za sebe. Takve sastanke su imali i Toma Nikolić i Vučić kada su bili u opoziciji.

laki

pre 4 godine

tako je protekao bal vampira. djilas trazi da im sad pomognu da na privatnoj televiziji imaju veću minutažu ljudi moji od sad gde je privatna svojina svetinje, trazi da vlasnika privatne televizije nateraju da im ustupaju vreme. sve lud od ludjeg. plati g. djilas sekunde pa izvoli. dosta si bre krao. a sta taj fikus lutovac hoce. ko ce bre tebe mucenice da podrzi, tek fasista bosko vidi sansu da se ogrebe za koju kintu. da je srbija pravna drzava sva cetvorica pa i buljavi srgej bi bili iza brave.

Vns

pre 4 godine

Dogovarali se oko donacija za nezavisni Informer...

toma

pre 4 godine

pitam se dali je srbija pravna drzava.ako jeste zasto se ta banda ne pohapsi i osudi za izdaju drzave

englezii

pre 4 godine

Asta reci za fasistu Obradovica ! Govno bio govno ostao !

zalosno

pre 4 godine

Da ameri insistiraju zajedno sa nemcima o nepromenjivosti granica a silom bi da menjaju granice drzave Srbije koja je bila drzava 600 godina pre nego je i nastala danasnja Amerika. Imaju li ti zapadnjaci uopste mrvicu duse, mudrosti logike. Nelogicno je da od nas traze da ucinimo nesto protiv cega se oni bore i oruzjem, da sami sebe sakatimo. Da im presednu sva zla njihova.

laki

pre 4 godine

zašto neobjavljene komentare koji su argumentovano. vučićević postao si kukavica.

beriuja

pre 4 godine

Paznja,paznja .Ovaj savez za promene je zivotno zainteresovan da padne opstinska vlas u Blacu-Toplica gde SNS ima većinu odbornika. Ključni čovek za vezu je bivši predsednik opštine ZOran Jozić koji je navodno napustio SNS a trenutno je pomoćnik predsednika opštine i zna da su mu dani odbrojani pa zato pravu svoju kombinatoriku da povuče odbornike SNS-a da istupe iz odborničke grupe SNS i formira novu većinu.Dotični je pre mesec dana išao u Beograd kod glavešina Saveza za promene na dogovor.Dva odbornika jedan SNS i jedan radikal su ovih dana prešli u Dveri znači krenuli su u akciju a savez za promene to zestoko podržava da uspe kako bi medijski iskoristili pad SNS vlasti. POd hitno obavestiti centralu SNS šta se dešava u Blacu i poslati prave ljude da ovu prljavu igru saseču u korenu,jer dosadasnji izaslanici koji su dolazili u Blace ustvari štite Jozića,jer je čovek evo godinu dana i dalje pomoćnik predsednika opštine a rovari protiv SNS neprekidno i zastrašuje odbornike.Hitno reagovanje posle će biti kasno,jer prevrat planira da sprovede ovih dana.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija