• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

13.06.2019

19:52 >> 19:54

MILO PRIPREMA TEREN ŠIPTARIMA DA OTMU PEĆKU PATRIJARŠIJU, VISOKE DEČANE, GRAČANICU! Evo šta se krije iza Zakona o slobodi veroispovesti u CG!

Politika

MILO PRIPREMA TEREN ŠIPTARIMA DA OTMU PEĆKU PATRIJARŠIJU, VISOKE DEČANE, GRAČANICU! Evo šta se krije iza Zakona o slobodi veroispovesti u CG!

Podeli vest

Licemerno je govoriti da država Predlogom zakona o slobodi veroispovesti želi obezbediti slobodu iste, jer ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve, rekao je u razgovoru za IN4S Njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije

On upozirava da taj zakon predviđa pljačku i progon Crkve koja na prostorima Crne Gore vekovima deluje i stvara, koja je rodila državu Crnu Goru. 

- Ovo je novi u nizu dosadašnjih udara na pravoslavlje. I još gori od prethodnih - ističe on.

Episkop Joanikije tvrdi da je namera crnogorski vlasti da se napravi presedan, koji bi potom sledile vlasti u Prištini.

- Sada se ovim Predlogom zakona pravi presedan da bi prištinske vlasti po istom modelu jednim potezom preuzele sve kosovsko-metohijske svetinje, među njima Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane i Gračanicu. Kakve li bede i sramote za sve nas.

Joanikije upozorava i da je golima stvari sporna kad je reč o Predlogu zakona o veroispovesti.

- Prvo, javnost Crne Gore ne zna da li je bilo pomenute radne grupe, niti, ukoliko je bilo, ko su bili njeni članovi, ni da li su bili dovoljno stručni da urade nacrt takvog zakona. Drugo, ovim nacrtom zakona krše se pravna načela od opšteg značaja i Ustav Crne Gore. Na prvom mestu načelo o odvoenosti Crkve i države sa ciljem da se Crkva potčini državi i da se ugrozi njena sloboda. Odvojenost podrazumeva međusobno uvažavanje i saradnju radi dobra naroda. Međutim, kada ti neko silom svoje moći otima imovinu tu više nema ni međusobnog uvažavanja, niti može biti saradnje. Ukoliko se usvoji taj zakon, Crkva će umesto slobode dobiti ne odvoenost nego potčinjenost, ropsku zavisnost i poniženje.

SRBIJA MIRI PUTINA I TRAMPA! Dačić: Spremni smo da organizujemo rusko-američki samit, BEOGRAD JE ODUVEK BIO MESTO SUSRETA...

Episkop  budimljansko-nikšićki upozorava i da je licemerno je govoriti da država tim zakonom želi obezbediti slobodu veroispovesti. 

- Onaj ko to "obezbjeđuje" zapravo kaže: "Ja vam uzimam sve što imate sve što ste nasledili od svojih predaka, pa vi onda budite slobodni koliko god hoćete". Onaj ko nekom drugom uzima zakonito stečenu imovinu uzima mu pravo na postojanje, gazi njegovo dostojanstvo.
     
Joanikije navodi i da je Crna Gora je Ustavom definisana kao sekularna građanska država. 

MILOGORCI, SAD STE PALI NAJNIŽE, JE*O VAS NATO! Porodice stradalih U BOMBARDOVANJU Murina moraju da vrate odštetu državi!

- Ako je tako otkud njoj potreba da otima i uzima hramove? Da li zapravo hoće da sakralizuje sekularnu državu ili da obesveti hramove? I jedno i drugo bilo bi zlokobno i bogohulno.  Četvrto, vlast govori da smo uzurpirali, nekom oteli hramove. Zašto to ne dokaže na sudovima u svojoj državi? Putem sudova, ne može što znači da nema pravnog osnova. Ne može putem sudova, ali hoće putem zakona o konfiskaciji koji licemerno naziva zakonom o slobodi veroispovesti. Ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve koja ovde vekovima deluje i stvara, koja je rodila državu Crnu Goru. Ovo je novi u nizu  dosadašnjih udara na pravoslavlje. I još gori od prethodnih - jasan je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Karma

pre 4 godine

Treba sve 6 Republike bivše komunističke tvorevine Jugoslavije da se odvoje i maknu od tog srpskog huškačkog i mitomanskog i satanističkog zla SPC i.

Penzionerj

pre 4 godine

Djubre ne opevano siptarsko. Dace bog da jednog dana platis za sve sto Srpskom Narodu zla pocinio. Nece ti proci to izdajstvo, koli te pravio, idiote?

Dragi

pre 4 godine

Na mrtvog vuka (čitaj: Srbija) i zec (čitaj: Crna Gora) diže ku*ac!

Sumadinac

pre 4 godine

Upamti Milo goreces ti na tvome kamenu umirajuci u plamenu Bozije kazne.

sinisa

pre 4 godine

Ja ne razumem Crnogorce dokle ce da trpe ovog izroda da ih vodi jer ovakvim ponasanjem unistice Crnu Goru.Ljudi diste se i menjajte ovog coveka jer boluje od nepoznate dijagnoze...

mihailiovic

pre 4 godine

VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM,VOJNE RUSKE BAZE PO CELOJ SRBIJI I RUSKO-SRPSKOM VOJSKOM USPOSTAVITI USTAVNI SUVERENITET NAD CELOM JUZNOM SRBIJOM KOSOVO I METOHIJOM !

Ko

pre 4 godine

Ovo je probada se vidi kako ce da prodje, ako prodje mirno kao sto hoce, jer Srbija nece reagovati i narod tamo tesko da ce se dicina oruzje bice nikom nista, pa je Kosovo na redu i tamo nistanece da se desi po ovom modelu i tako.

boca

pre 4 godine

Čim Nato trupe odu sa kosova(A DAĆE BOG) srpska vojska u sadejstvu sa Ruskom treba da dođe na Kosovo i Metohiju.Bio bih presretan kada bi i Kinezi došli(samo jedno sokače)

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija