• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2019

17:25

GORAN VESIĆ: Idiotizam je optužiti Vučića da je za "zamrznuti" sukob

Politika

GORAN VESIĆ: Idiotizam je optužiti Vučića da je za "zamrznuti" sukob

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić reagovao je danas na članak britanskog novinara Tima Maršala u kojem bivši urednik spoljnopolititičke redakcije "Skaj njuza" tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "daje nade onima koji su za tvrdu liniju i žele da ''zamrznu'' pitanje Kosova".

Vesić je kazao da ga "uopšte ne iznenađuju sramotne optužbe upućene na račun našeg predsednika".

"Potpuni je idiotizam optuživati Aleksandra Vučića da je neko ko zagovara zamrznuti konflikt, jer upravo predsednik Srbije sve vreme se zalaže za smirivanje tenzija, za suživot, dogovor Srba i Albanaca. Tačnije, Aleksandar Vučić je jedini koji sve vreme traži kompromis, ali naravno kompromis koji nije na štetu naseg naroda", naveo je Vesić.

On je rekao da ga "ne čudi ovaj napad britanskog novinara na predsednika Vučića".

"Nije to prvi put da se gnusno laže i da se napada naš predsednik. Nažalost, nije ovo ni poslednji napad. Naprotiv, biće ih sve više i u narednim danima i mesecima, jer će albanski lobi, koji nažalost ima jako uporište i u delu ovdašnje opozicije, sledećih meseci pokusati na svaki način da ruši Vučića i da oslabi njegovu pregovaračku poziciju, jer su svesni da je upravo Vučić jedini zaštitnik interesa našeg naroda", zaključio je Vesić.

Britanski besplatni list "Siti A.M." namenjen poslovnim ljudima, koji se distribuira na području Londona, objavio je članak Maršala koji tvrdi da je "dve decenije nakon ulaska 50.000 pripadnika NATO trupa na Kosovo, ovaj region na istočnom pragu EU i dalje potencijalno bure baruta".

"Danas, bivši ultranacionalista, predsednik Aleksandar Vučić daje nade onima koji su za tvrdu liniju i žele da ''zamrznu'' pitanje Kosova u nadi da će EU na kraju propasti, NATO se raspasti, a Rusija priteći u pomoć i potpomognuti njihove srušene snove o ''Velikoj Srbiji''", piše Maršal.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Davno se nije pojavio neko kao on, koji mnogo baš daje da se ovaj problem već jednom reši.

Saradžogla

pre 4 godine

Vi tam' u Informeru ... JEBO VAS VESIĆ! Da baš tako.Dojadili ste pisanjem gluposti o njemu.Koga interesuje mišljenje Vesića?Ama,baš nikoga.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija