• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2019

08:36

GOJKOVIĆ O OPOZICIJI: Moja vrata za dijalog su stalno otvorena!

Politika

GOJKOVIĆ O OPOZICIJI: Moja vrata za dijalog su stalno otvorena!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će redovno nastaviti da poziva sve šefove poslaničkih grupa i da su njena vrata za razgovore otvorena

 

- Veteran sam u politici i znam da nema drugog mesta za dijalog parlamentarnih stranak nego u parlamentu - rekla je Gojković za "Politiku".

Povodom izjave lidera Dveri Boška Obradovića posle razgovora dela opozicije sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom da je u SzS prepoznao alternativu Vučiću, ona kaže:

- Ne znam šta ko iz intostranstva planira i kojim političkim inženjeringom se bavi, ako se i bavi, ali alternativa Aleksandru Vučiću i njegovoj politici mora da bude neka politika. Baš me interesuje koja je to politika.

Govoreći o Izvestaju Evropske komisije o napretku naše zemlje ka EU ona ocenjuje da on i nije toliko negativan u delu koji se odnosi na Narodnu skupštinu, ali da ima prostora za unapređenje rada.

- Neke mere sam već predočila, a pozivala sam i pre izveštaja, nastaviću da pozivam i dalje sve sefove poslaničkih grupa da kroz dijalog dođemo do najboljih rešenja za sve - ističe Gojković.

Ona smatra da ključ poblema nije u skupštinskim procedurama već u tome sto neko ko je nije učestvovao na izborima hoće da preuzme vlast.

- Oni koji nemaju legitimne poslanike u parlamentu su najglasniji protivnici dijaloga u njemu, mada je on jedino mesto za to, što ističu i evropski zvaničnici- napominje Gojković.

Ona kaze da su u izvestaju iznete politicke ocene kada se govori o tome da SzS bojkotuje rad parlamenta, a on nije ni ucestvovao na izborima pre četiri godine.

Gojković je navela i da je šefu misije EU Semu Fabriciju prenela zamerke, ali i da je rekla da ima prostora za unapređenje kada su u pitanju zakoni koji se donose po hitnom postupku, dužina rasprave ili podnošenje amandmana.

Ona ocenjuje i da nema nikave bahatosti vlasti i da se deo opozicije koji je bojkotovao plenumski rad vratio, ali da medijima to nije interesantno.

Gojković smatra i da ona nije problem za povratak opozicije. Rezultat bojkota za Boška Obradovića je taj da je ostao bez poslaničkog kluba i stigao do šatora, kaže predsednica parlamenta.

- On neće da kaze građanima činjenicu da kada bi se vratio u salu morao bi da se bori s još 25 samostalnih poslanika za vreme za diskusiju pošto tri puta po pet minuta koriste i ti poslanici, a oni vredno rade i kad vide da je sazvana sednica odmah se prijave. Razlog njegovog bojkota plenuma jeste to što bi građani videli da više nema klub i da zbog toga ne može da govori, odnosno vrlo su mu ograničene mogućnosti - objašnjava Gojković.

Kako kaže, on je nasao sebi drustvo u Draganu Ðilasu i Vuku Jeremiću koji nisu poslanici, koji su najveći zagovrnici bojkota, a na izborima nisu ni učestvovali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Cela opozicija bi trebalo da sednu za sto zajedno sa aktuelnom vlašću, da se reši prioritetno pitanje Kosova, posle idemo na izbore, pa neka narod odluči.

XXL

pre 4 godine

Pa što ih izbaci iz parlamenta? Sad kad Vas kritikuje ceo svet da Vam je parlament jednoumnostranački sad Vam je dobra i onakva nakaza od opozicije. Ne zna se ko je gori pozicija što je izbacila opoziciju ili opozicija što nije ništa u parlamentu.

XXL

pre 4 godine

Da vrata su joj otvorena, a soba puna obezbeđenja koja opozicionare izbacuje iz parlamenta čisto - demokratski.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija