• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2019

14:14

(FOTO) PALMA na slavi Svete Trojice u Končarevu: BEZ JAKOG SELA NEMA JAKE SRBIJE!

Politika

(FOTO) PALMA na slavi Svete Trojice u Končarevu: BEZ JAKOG SELA NEMA JAKE SRBIJE!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma prisustvovao je danas obeležavanju slave Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine gde je rođen i gde živi sa porodicom

 

- Selo mora da se poštuje i mora da se poštuje svako ko živi na selu, jer je na selu malo teže nego u gradu, zato što čovek na selu od ujutro kada ustane ima posla na njivi i u dvorištu za razliku od onih u gradu. I da se ne setimo sela samo kada treba da dođemo za vikend da nešto uzmemo od onih koji se muče na selu i da odnesemo neku kesu u grad. Kada idem petkom za Beograd vidi se kolona vozila sa beogradskim i drugim tablicama, koja ide negde na selo. To znači da selo daje jedan određeni mir, ali isto tako selu mora da se pomogne, da poljoprivredni proizvođač živi od svog rada, da zna šta će sledeće godine da seje, kolika će biti cena njegovog proizvoda, ko će ga kupiti i da se plati u roku - izjavio je Palma u selu Končarevu kraj Jagodine na obeležavanju Svete Trojice.

Foto: Informer

- Da pozovem i one javne ličnosti koji, kada postanu javna ličnost, svi odu u Beograd i zaborave na selo i tek kada odu u penziju onda se vrate na selo da žive. Selo mora uvek da se poštuje. Naravno Beograd je naš glavni grad, ali mnogo slabije se vidi Srbija i sela u Srbiji iz Beograda, nego kada odete na teren i vidite kako žive centralna, istočna, zapadna, južna i severna Srbija. Ova vlast svakodnevno obilazi Srbiju i zato zna kako se u Srbiji živi i zna kako da pomogne. Najvažnije je da se čovek ne uobrazi i da poštuje odakle je, da poštuje svoju tradiciju, a najpre porodicu. Bez srpskog sela nema jake Srbije - rekao je Marković.

Foto: Informer

ALBANSKA POLITIKA NA KiM JE STVORENA NA LAŽIMA

- Kada je u pitanju problem Kosova i Metohije treba reći da je mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu i Metohiji, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista. Albanci i njihovi sponzori se baziraju na lažima od 80 – tih godina prošlog veka kada su i Srbi i Albanci pili vodu iz iste česme, a samo se navodno razboljevali Albanci, do laži poput Račka i poslednjih fotografija koje je pokazivala Flora Brovina o navodno silovanim Albankama, a slike su iz Iraka. Ono što je važno da Srbija ekonomski jača što joj pomaže da se brani od onih koji žele da primenjuju politiku od pre 20 godina. Srbija se dobro bori u međunarodnim odnosima - rekao je Palma i dodao:

Foto: Informer

- Želim da kažem svim građanima Srbije da taj problem mora da se reši i da to nije problem samo Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da Srbija neće prihvatiti da izgubi sve, a da ne dobije ništa. Centralna Srbija kao i najveći broj građana Srbije daje punu podršku onima koji vode ovu državu da izvedu Srbiju na put i da naprave kompromis i donesu veoma važne odluke. Želim da dam maksimalnu podršku predsedniku Srbije i ministru inostranih poslova za ono što rade - poručio je Marković u Končarevu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Lazić

pre 4 godine

Selo treba obnoviti na održiv način! To znači da obnova sela mora biti razvijana i sprovođena u skladu sa principima održivog razvoja: ekonomskim, ekološkim i socijalnim. Ako uvažavamo ekonomski princip održivosti onda srpsko selo koje je devastirano u svim pogledima (demografski, tehničko-tehnološki, finansijski, kulturno, sociološki, ...) ne može se obnavljati i razvijati kao što se razvijaju evropska razvijena sela. Mi treba da iskoristimo komparativne prednosti i u saradnji sa stručnim državnim institucijama razvijamo organsku proizvodnju hrane, seoski i radni turizam, razne rekreativne aktivnosti za stanovništvo gradova, škole u prirodi i slične aktivnosti i sve slične aktivnosti koje imaju rastuće tržište na svetskom nivou. Nikako ne smemo da oporavak sela usmerimo u pravcu kojim idu razvijena evropska sela koja koja nisu devastirana kao naša jer tu trku nikada ne možemo da dobijemo pošto zaostajemo godinama. Što se tiče Kosmeta ni po koju cenu ne smemo Šiptarima dati ni pedalj zemlje jer ćemo time samo otvoriti novu Pandorinu kutiju! Svetska zajednica je već otvorila vrata pakla i upravo proživljavamo posledice. Zato nemojmo si još i sami stvarati nove nesagledive probleme u budućnosti!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija