• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2019

22:43 >> 22:48

DAČIĆ BRUTALAN PREMA ZVIZDIĆU: Tvoja i Alijina politika je šovinistička, IZETBEGOVIĆ JE ZVAO MUDŽAHEDINE U SVETI RAT!

Politika

DAČIĆ BRUTALAN PREMA ZVIZDIĆU: Tvoja i Alijina politika je šovinistička, IZETBEGOVIĆ JE ZVAO MUDŽAHEDINE U SVETI RAT!

Podeli vest

Nisam rekao da u BIH ne treba da žive muslimani, već da muslimani treba da shvate da je BIH država ravnopravnih naroda, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovarajući odlazećem Predsedavajućem Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću

Dačić je to rekao u izjavi za Tanjug povodom Zvizdićevog reagovanja u kome je njegovu jučerašnju izjavu na Saboru SNSD-a u Laktašima, da zajednički interes svih u BIH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska država, nazvao "šovinističko-militarističkom". 

- Nije moja izjava šovinističko-militaristička, već je šovinističko-militaristička panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog učenika Denisa Zvizdića i SDA - poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović još 1970. godine u Islamskoj deklaraciji založio za stvaranje islamske drzave od Maroka do Indonezije.

- Napisao je da je islamsko društvo bez islamske vlasti nedovršeno i nemoćno, da se islamski poredak može ostvariti samo u zemljama u kojima muslimani predstavljaju većinu stanovništva, da nema ni mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih društvenih i političkih institucija, i, na kraju, da islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi islamsku vlast - naveo je Dačić.

On podseća da je zato Izetbegović predsedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz celog sveta u Sveti rat, Džihad. 

RASPOP DEDEIĆ VREĐAO SRPSKOG PATRIJARHA! Ovako nešto može da kaže samo bolestan um! E, OVAJ ČOVEK BI DA OTME HRAMOVE SPC!

- I bilo ih je desetak hiljada, od čega je 1200 ostalo da živi u BIH sa državljanstvom. Među njima su bila i dvojica učesnika napada od 11. septembra 2001. godine u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BIH, a za to je potrebno čekati da muslimani postanu većina - naveo je Dačić.

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23, 9 odsto. 

NEMAČKA SE TRESE! MILER: VRATIMO SE PRAVU, VRATIMO KIM POD REZOLUCIJU SB: Zatvorimo pakao, zavidim Srbiji jer nije američka kolonija već ponosna država!

On je dodao da prema poslednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bošnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto. 

- Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegoviću i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, sto znaci promenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne države sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BIH nikad nije bila, niti će biti islamska država - poručio je Dačić.

Zvizdić je juče u opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to "zlonamerna poruka mržnje", i ocenio je kao "šovinističko-militarističku", prenela je Fena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

Cirkus :) Bivši Miloševićev,a danas Vučićev isprdak,govori o fašizmu iz zemlje koja je fašističim metodama izvršila agresiju na susjedne zemlje BiH i HRV,zatim presudom medjunarodnog suda proglašena krivom za nesprečavanje genocida nad bošnjacima u bosni(a znamo da je ista ta zemlja i počinila taj genocid).Pačiću,drže se mikrofona il qrca....i ne laprdaj i ne pravi od sebe većeg klovna nego jesi ;) Informerovci...ako objavite ovaj post......sjebat ce vas Pačić :))) buhuhahahahaha

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Pa stvarno je dosadan mali Sloba on bih samo da se svadja i tuce, bolje ti je da se bavis svojom zemljom mali Ivice da ti ne zovnu maricu

miroslav moric

pre 4 godine

da te nema trebalo bi te izmisliti.jedina zvezda koja sija od 90 tih pa do danas.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen
Hronika

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen

Samir Divljanović, iz Tutina, kog su kako navode u Tužilaštvu za organizovani kriminal, 29. decembra 2019. u Beogradu pokušali da ubiju pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, takozvani "vračarci", ispričao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je upucan kada je došao da "pomogne načelniku Četvrtog odeljenja Slobodanu Milenkoviću".

16.04.2024

13:41

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija