• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.06.2019

20:53

MILO SRBIMA OBJAVIO RAT! Patrijarh SPC Irinej o pokušaju Podgorice da otme crkvenu imovinu!

Politika

MILO SRBIMA OBJAVIO RAT! Patrijarh SPC Irinej o pokušaju Podgorice da otme crkvenu imovinu!

Podeli vest

Gori je on i od Turaka, čak ni Osmanlije nisu otimale imovinu od naše crkve! Lepo kaže srpski narod, poturica gori od Turčina

Crnogorski predsednik Milo Đukanović pokušajem da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve objavio je rat Srbima!

Ovo kaže srpski patrijarh Irinej i naglašava da se Đukanović ponaša gore i od Turaka jer čak ni Osmanlije u svoje vreme nisu otimale srpske crkve i manastire. Prvi čovek SPC kaže i da se 'svi crnogorski vladari prevrću u grobovima' zbog onog što njihov naslednik radi.

'Sve su oteli i prodali'

Patrijarh Irinej ističe da ono što Đukanović planira da uradi donošenjem kriminalnog zakona izaziva veliko čuđenje čitavog sveta.

Patrijarh Irinej:

Neka Bog da Đukanoviću uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu srpskog naroda i SPC
 

- Neka mu Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu srpskog naroda i SPC. To što oni pokušavaju da urade čini da se svi vladari crnogorski prevrću u grobovima svojim, videći šta čini njihov naslednik. I to čovek koji sedi na prestolu Svetog Petra Cetinjskog, Njegoša, velikog srpskog pesnika i kralja Nikole, jednog mudrog vladara. Čude se tome da je na njihov presto došao čovek koji ratuje protiv Srba u Crnoj Gori - poručuje patrijarh Irinej, a prenosi TV 'Hram'. Prema njegovim rečima, žalosno je da Đukanović radi ono što čak ni Turci nisu činili.

- Turci nisu atakovali crkvenu imovinu, ni komunisti to nisu radili, ali, eto, došao je Crnogorac da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, crkvu bez koje Crna Gora ne bi ni postojala. Da nije bilo srpske crkve, oni bi doživeli sudbinu prizrenskih komšija i primili islam. Đukanović diže glas protiv Srba u Crnoj Gori i oduzima vekovnu imovinu srpske crkve i naroda. To što čini, niko ne razume. Ne znam kako na to gleda svet. Nadam se da će reagovati. Nažalost, teško mi je to da kažem, ali srpski narod lepo kaže da je poturica gori od Turčina - zaključio je patrijarh.

RASPOP MIRAŠ DEDEIĆ PRETI: OTEĆEMO I OSTROG! Milo će nam predati sve crkve i manastire u CG!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije tvrdi da bi Đukanović da 'otme imovinu SPC i razdeli je mafiji'.

Mitropolit Amfilohije:

Otimaju i dele mafiji
"Nakon što su sve rasparčali i rasprodali, sad hoće da otimaju crkvenu imovinu kako bi je razdelili svojoj mafiji. E, pa neće moći!"

 

- Nakon što su sve rasparčali i rasprodali, hoće da otimaju crkvenu imovinu kako bi je razdelili svojoj mafiji. E, pa neće moći! Crnogorska vlast mora da povuče predloženi zakon jer bi u suprotnom dotakla dno. Pred Bogom smo se zakleli i saborno zavetovali da ćemo braniti svetinje - poručuje Amfilohije.

Komentarišući ove navode, šef diplomatije Ivica Dačić kaže za Informer da se Crna Gora ponaša antisrpski.

- Ne mogu da verujem da će neko poslati policiju da zauzme Ostrog, ne mogu da verujem da će neki policajac da se ponaša gore nego komunisti 1945. godine. U Crnoj Gori živi više od 30 odsto ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi i koji vekovima žive tamo. Daleko od toga da Crnogorci nemaju pravo da se izjašnjavaju kao Crnogorci, ali to nikad u istoriji nije značilo sukobljavanje i ratovanje sa Srbima - upozorava Dačić.

Gori i od Šiptara

Istoričar Saša Adamović ocenjuje da je ovo samo nastavak antisrpske politike, koju Podgorica godinama sprovodi.

- Progon SPC je vrhunac agresije na crnogorske Srbe, njihov identitet i opstanak u državi koju su stvorili njihovi preci. Beograd mora odlučno da stavi do znanja Podgorici da je to neprihvatljivo - apeluje Adamović.

BRUKA DOVIJEKA! MILO ĐUKANOVIĆ OTVORENO PRETI SRBIMA: Oteraću Srpsku pravoslavu crkvu iz Crne Gore!

U Podgorici masovni skup za odbranu SPC
Episkop Joanikije: Povucite taj zakon!

Foto: Printscreen You Tube

Arhijereji, sveštenici, monaštvo i brojni vernici SPC zatražili su u subotu od crnogorske vlade da povuče predloženi zakon o slobodi veroispovesti i da pripremi novi ili će SPC još odlučnije braniti svoja prava.

Poruku Trojičindanskog sabora u Podgorici ogromnom broju okupljenih vernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pročitao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

- Ako Vlada Crne Gore to što skorije ne učini, još odlučnije ćemo saborno istupiti u odbrani svetinja. Arhijereji, sveštenstvo i monaštvo, kao i vernici, zavetuju se i zaklinju da će čuvati, obnavljati i braniti svetinje, živote srpskih svetitelja, crkve, manastire, groblja i grobove predaka - poručio je episkop Joanikije.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 4 godine

Pasce krv ,koju istorija nece zapamtiti ...Celi Balkan je proklet ,od Triglava do Djevdjelije ...

Milan

pre 4 godine

Аој Мило трањо људска,кад би имао бар мало образа,па да поцрвениш кад се погледаш у огледалу,СРАМ те било!!!

Svevidoje

pre 4 godine

mozda bi bilo dobro da svi zajedno prestanete zajebavati narod , jer kao prvo , oni koji koji otimaju narodu zemlju i sve zlato , rudnike , energetske resurse , industriju , umjetnine i sve vrednosti ovoga sveta su rimsko jezuitska hibridno jevrejska bankarska porodici Rotchildi i engleska kraljevina koja je u srodstvu sa Hitlerom i u srodstvu sa nazovi srpskim kraljem Aleksandrom ciju ste krunu vi postavili na zastavu Srbije bez dozvole naroda , kruna je simbol jevrejske religije a americki vatikanski jezuiti jevreji su bombardovali Srbiju i Jugoslaviju i krenuli sa pljackanjem , okupacijom i kolonizacijom , vi se slikate sa tim istim kraljem a u svemu sto se desava slabo spominjete tog istog srpskog kralja kojeg nije izabrao niti postavio narod , tog istog kralja koji je u srodstvu sa Hitlerom a kojeg spominjete u himni Srbije i kojeg je doveo i postavio okupator NATO bombardujuci srpsku i jugoslavensku decu .

Predragm

pre 4 godine

Otimaju se srpski popovi i Milo oko para od Ostroga. Taj Anfilohije prvo je u Bosni blagosiljao Arkanove pre odlaska u pljacku pa se posle preselio u Crnu Goru da bi uzimao pare od Ostroga. Samo vi cackajte Crnogorce jednog dana kada umarsiraju u Beograd sa Hrvatima i Albancima mozete samo u Rusiju da bezite.

marko

pre 4 godine

JEB A VAM PAS MATER U SRBIJI S SRBIMA U CRNOJ OGROI URADIT CETE ISTO KAO U HRVTASKOJ 1995 PUSTITI CETE DA IH KOLJU ONOG PUTA USTASE SAD DJUKANOVICEVI KOLJACI UBIJAT CE LJUDE I OTIMATI IMOVINU .KAO OBICNO SMECE VUCIC CE RECI MIRNIM PUTEM.JEBEM LI VAM MJAKU SRPKU SVIMA USRBIJI VI NISTE SRBI VEC SVI STOKA U SRBIJI KOJU TREBA ZAPALITI NISTE VREDNI NIKAKKVOG BOGA BAREM VECINA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija