• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.06.2019

13:10 >> 13:48

(VIDEO) POČELA IZGRADNJA INSTITUTA "DEDINJE2"! Vučić: Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo u prethodnih 50 godina!

Politika

(VIDEO) POČELA IZGRADNJA INSTITUTA "DEDINJE2"! Vučić: Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo u prethodnih 50 godina!

Podeli vest

Radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2“ u Beogradu počeli su danas, a svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Obeležavanju početka radova prisustvuju i predsednica parlamenta Maja Gojković, patrijarh SPC Irinej i zamenik gradonačelnika Goran Vesić

13.30 - Aleksandar Vučić je na početku obraćanja rekao da je veoma srećan što se nalazi na ovom mestu.

- Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo uradili u prethodnih 40 i 50 godina. Od Kliničkog centra u Nišu i Beogradu, do toga da ćemo igraditi najmodernije centre u kragujevcu, Novom Sadu, ali i obnovu svih zdravstvenih ustanova - rekao je Vučić.

On je upozorio da ćemo u budućnosti imati manje ljudi i da Institut mora najbolje da radi, ukoliko želi da privlači strane pacijente.

- Sada su redovi u Institutu puni, ali za tri, četiri godine, neće biti - rekao je predsednik.

- Ovo će biti velelepni objekat od velikog značaja za Srbiju, narod zna da ćemo kada nešto krenemo da gradimo to i završiti. Posebno mi je drago što radimo sa Razvojnom bankom Saveta Evrope - rekao je Vučić i dodao da je to jedna od najboljih banki i sa kojima je država sarađivala. 

Predsednik je naveo da Srbija danas nema dugova i da država svoje obaveze izmiruje i poručio lekarima da će ove godine imati veće plate.

- Najveći rast plata i penzija biće u zdravstvu - naveo je Vučić.

Foto: printscreen

13.10 - Na svečanosti kojom se obeležava početak radova, direktor "Dedinja" Milovan Bojić rekao je da je ovo veliki dan za taj Insitut, koji je, kaže, jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Evropi i svetu.

- On je srpski brend, uvažen i prepoznat u celom svetu - rekao je Bojić.

On je naveo da iza Instituta stoje mnogobrojne generacije vrhunskih doktora, medicinskih sestara i tehničara, ali i armija zadovoljnih pacijenata iz celog regiona.

Podsetio je na početak rada klinike pre nešto više od četiri decenije, od kada je, kaže, učetvorostručen kapacitet i udesetostručen asortiman usluga.

- To je model kakav istorija zdravstvenog sistema nije poznavala - rekao je Bojić i dodao da je napravljen tim lekara poput Zvezdinog iz 1991. godine, koji su oplemenili srpsku medicinu novim podvizima.

Foto: Tanjug

Time je Insitututu "Dedinje" postao magnet za privlačenje stranih pacijenata, dodao je Bojić.

Rekao je i da je izgradnjom "Dedinja 2" dobijena velika bitka, koja ne bi bila ostvarena bez razumevanja predsednika Aleksandra Vučića, ali ni bez zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Radovi bi, prema najavama, trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta na površini od 14.000 metara kvadratnih, krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike "Dedinje 1".

Institut "Dedinje" sa 2.206 operacija na srcu jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova tog tipa u Evropi i svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija